Harabin: súdna moc kryje výčiny policajtov
09 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Nielen akcia antirúškarov v piešťanskom supermarkete Lidl, ale aj policajná brutalita voči nim opäť rozdelila Slovákov. Prirodzene, chladným nenechala ani expolitika Štefana Harabina.

Situácia okolo „protestu“ antrúškarov v piešťanskom supermarkete Lidl a najmä ich riešenie na súde poriadne pohla žlčou aj azda najznámejšiemu antirúškarovi Štefanovi Harabinovi. Ten sa v statuse rozčuľuje nielen nad tým, ako brutálne proti nim zasiahla polícia, ale aj nad rozhodnutím sudcu. Podľa exministra spravodlivosti a expredsedu Najvyššiehu súdu sa generálny prokurátor Maroš Žilinka na toto celé zatiaľ iba pasívne pozerá.

Policajti z Piešťan spáchali trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa

Žilinka sa podľa Harabina iba pozerá na to, ako sa v mene štátu páchajú trestné činy zneužívania právomoci verejného činiteľa. „Piešťanskí policajti v Lidli, vyšetrovateľ Kulich, prokurátorka Struhárová a sudca Okresného súdu Piešťany Vrbiar, ktorí bez hanby na politickú objednávku kryjú trestnú činnosť týchto policajtov,“ ukazuje Harabin na osoby, ktoré, podľa neho zneužili svoju právomoc.

Hnus! Ďalší brutálny zásah „hrdinov“ v policajnej uniforme (VIDEO)
Muži, ktorí majú pomáhať a chrániť sa opäť predviedli. A opäť to bolo v obchodnom reťazci Lidl, no tentokrát v Piešťanoch. Žeby aj títo policajti túžili po odmene od svojho šéfa? Policajná brutalita za nenosenie rúška sa opäť prejavila v plnej... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik

„I napriek prítomnosti množstva nespochybniteľných videí (ktorých objektivite nie je sporná) o brutalite policajtov v piešťanskom Lidli, ktorí fyzickým lynčovaním nezaruškovaných kupujúcich, spáchali nesporne trestné činy zneužívania právomoci verejného činiteľa, nátlaku, apartheidu a diskriminácie skupiny osôb, obmedzovania osobnej slobody, resp. ublíženia na zdraví, prokuratúra na čele so Žilinkom namiesto toho, aby zažala okamžite ich trestné stíhanie, prostredníctvom prokurátorky Soni Struhárovej, odobrila začatie trestného stíhania poškodených vyšetrovateľom mjr. Mgr. Miroslavom Kulichom,“ vysvetľuje exminister spravodlivosti.

Podľa Harabina pri tom nezákonne nepripustili do trestného spisu založenie videí zachytávajúcich trestnú činnosť policajtov v piešťanskom Lidli, dokonca ani toho interného videa umiestneného v predajni. „Struhárová dvoch zlynčovaných poškodených dokonca navrhla vziať do väzby. JUDr. Peter Vrbiar sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Piešťany, napokon jedného z nich do väzby i vzal. Zajtra sa môže komukoľvek na ulici stať to isté, že ho bezdôvodne fyzicky zlynčuje uniformovaný policajt a na druhý deň so súhlasom Žilinku ho vyšetrovateľ Kulich začne trestne stíhať, prokurátorka Struhárová ho navrhne a sudca Vrbiar ho zoberie do väzby,“ varuje v závere statusu Štefan Harabin pred tým, čo sa, podľa neho, môže Slovákom pokojne stať.

Incident v Piešťanoch: Matej zostáva za mrežami, ďalších dvoch sudca prepustil
Zadržaní antivaxeri z piešťanského supermarketu Lidl sa postavili pred sudcu. Dvoch pustil na slobodu, tretí ale zostane za mrežami. Ľudí odmietajúcich nosiť rúško je na Slovensku stále dosť a dávajú aj o sebe vedieť. Naposledy vyvolali antivaxeri... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik
?fbclid=IwAR2QY3Od4vV19rvETlaEqT_K6DWXNGcGE10dApU-Glz3ae5hEG3GXlFVDmE