Incident v Piešťanoch: Matej zostáva za mrežami, ďalších dvoch sudca prepustil
08 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Zadržaní antivaxeri z piešťanského supermarketu Lidl sa postavili pred sudcu. Dvoch pustil na slobodu, tretí ale zostane za mrežami.

Ľudí odmietajúcich nosiť rúško je na Slovensku stále dosť a dávajú aj o sebe vedieť. Naposledy vyvolali antivaxeri poriadny rozruch v piešťanskom Lidli, kde proti nim museli zasiahnuť policajti. Ako informuje portál 1.pluska.sk, jeden z trojice obvinených zostane po rozhodnutí sudcu vo väzbe a dvaja budú stíhaní na slobode.

Po incidente v piešťanskom Lidli zostali traja zranení, z toho dvaja policajti

Ľudia bez rúška v piešťanskom Lidli si pri platení odmietli nasadiť rúško a tiež odmietli preukázať privolaným policajtom svoju totožnosť a spolupracovať s nimi. Strhla sa teda mela, po ktorej utrpeli zranenia dvaja policajti a jeden muž. Všetkých previezli do nemocnice na ošetrenie. Traja antirúškari napokon skončili na polícii a následne pred súdom. Ako sa neskôr ukázalo, dvaja z troch zadržaných mužov boli exvojaci. Zadržaní antivaxeri boli obvinení z prečinov útoku na verejného činiteľa a výtržníctva. V nedeľu sa postavili pred sudcu pre prípravné konanie Okresného súdu v Piešťanoch, ktorý rozhodoval, či budú stíhaní väzobne alebo na slobode.

Prirodzene, pred budovou vládla napätá smutná nálada, pretože rodiny všetkých obvinených boli v slzách a dožadovali sa prepustenia svojich blízkych. Matka obvineného Mateja kričala: „Maťko, si v poriadku? Maťko, drž sa. Matej, ľúbim ťa.“ Sudca napokon rozhodol, že dvoch z trojice obvinených prepustí a budú stíhaní na slobode. Tretí obvinený, Matej, zostáva vo väzbe. Jeho advokát však podal voči verdiktu sťažnosť, o ktorej bude 11. novembra rozhodovať Krajský súd v Trnave. V nedeľu sa však podobná skupinka antivaxerov opäť rozhodla v piešťanskom supermarkete šikanovať ľudí, a tak na mieste musela znovu zasahovať polícia.

Hnus! Ďalší brutálny zásah „hrdinov“ v policajnej uniforme (VIDEO)
Muži, ktorí majú pomáhať a chrániť sa opäť predviedli. A opäť to bolo v obchodnom reťazci Lidl, no tentokrát v Piešťanoch. Žeby aj títo policajti túžili po odmene od svojho šéfa? Policajná brutalita za nenosenie rúška sa opäť prejavila v plnej... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik