Dorota Nvotová - Toto je ten deň? Vááážne?
09 | 11 | 2021 I Eka Balaskova

Pani Dorota Nvotová spolu s iniciatívou My sme les na svojej sociálnej sieti pozýva ľudí, aby sa zúčastnili na dnešnom proteste.

Kto je Dorota Nvotová 

Dcéra herečky Anky Šiškovej a Jara Filipa má 39 rokov a v živote už skúsila všeličo. Je herečkou, speváčkou, moderátorkou, spisovateľkou, cestovateľkou a ľudskoprávnou aktivistkou. Ako novinárka písala svoj stĺpček pre jeden týždenník. Je známa bojom za legalizáciu mäkkých drog a v ostatnom období sa opäť ozvala Baladou o Jánovi a Martine - piesňou s výrazným politickým odkazom. V klipe totiž počujete refrén o vrahovi, ktorý zacielil a vystreli, a vidíte tvár Roberta Fica.

F. Kuffa: V konflikte záujmov sú najvyšší predstavitelia vrcholovej politiky! Ide o eurofondy
Filip Kuffa, poslanec NR SR zverejnil video, v ktorom poukazuje na to, že najvyšší predstavitelia politiky na Slovensku sú v konflikte záujmov. Pýta sa, kde nám miznú milióny eur, čo sa týka ochrany prírody. Kuffa tvrdí, že na profile Jána Budaja... Čítať ďalej
09 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová

Kto je iniciatíva My sme les

Táto občianska iniciatíva bojuje za reformu národných parkov tak, ako ju do parlamentu ponúka Ministerstvo životného prostredia na čele s Jánom Budajom. Ich cieľom je zastaviť ťažbu dreva v lesoch a budovanie dovolenkových rezortov v národných parkoch. 

Dnešný protest

Pred NR SR aktuálne prebieha protest, na ktorý pozývala aj D. Nvotová. Tá D. Nvotová, ktorá zrejme nevie, že zákon, o ktorom sa dnes má v parlamente hlasovať postupne zlikviduje slovenský vidiek. Na túto tému pre vás pripravujeme rozhovor s odborníkom na lesné hospodárstvo. 

Na čo je protest zameraný?

Prioritne chce osloviť poslancov Sme rodina. V udalosti "lesáci" vyzývajú ľudí, aby práve poslancov tejto strany oslovovali s apelom na to, aby poslanci prijali zákon o národných parkoch, ktorý je však likvidačný voči pôdohospodárom. 

Som sama, som tu sama, čo mám robiť? Pýta sa opatrovateľka v DD vlády...
Dostal sa ku mne príbeh z Domova seniorov. Nepísal ho klient. Písala ho opatrovateľka. Zúfalá opatrovateľka. Jej klienti už nepíšu. Mnohí nehovoria. Zato všetci cítia. Polohovanie Potichu vojdem do izby, 98-ročná pani sa na mňa pozrie veľkými... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | Eka Balašková