F. Kuffa: V konflikte záujmov sú najvyšší predstavitelia vrcholovej politiky! Ide o eurofondy
09 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Filip Kuffa, poslanec NR SR zverejnil video, v ktorom poukazuje na to, že najvyšší predstavitelia politiky na Slovensku sú v konflikte záujmov. Pýta sa, kde nám miznú milióny eur, čo sa týka ochrany prírody. 

Kuffa tvrdí, že na profile Jána Budaja je možné nájsť z čias, keď kandidoval v parlamentných voľbách s hnutím OĽaNO informáciu, kde sa zmieňuje o tom, že musí byť vytvorená vláda, ktorá nebude kšeftovať s drevom a nebude ani mafia. "Pamätným vyjadrením, keď nastúpil Budaj na svoj post je aj to, že on si posvieti na podozrivé zmluvy a bude to preverovať," hovorí Kuffa. A v zápätí hneď zdôrazňuje, že je všetko inak a sa tu rysuje vláda, ktorá ide kšeftovať s eurofondami.

Kuffa tvrdí, že má k dispozícii tak závažné informácie, že najvyšší predstavitelia vrcholovej politiky Slovenska aj EÚ sa dostali do takého konfliktu, že to ani nemá obdobu. Poukazuje na osobu Ladislava Mikóa, ktorý je zástupcom EÚ komisie, ale aj inej inšitúcie a zároveň podľa Kuffu aj konečným užívateľom výhod.

Správca krágľovacej stránky polície je v konflikte záujmov!
Na možný vážny konflikt záujmov upozornil na svojom profile na Facebooku Marek Kurta, člen huntia Republika. Skupinu, ktorá krágľuje ľudí za názory, vedie David Púchovský, bývalý bulvárny novinár z Nového času. Už to by malo byť prekážkou v práci... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | Ján Papuga

Budajovi nejde o ochranu prírody

"Nemá to obdobu," hovorí poslanec NR SR. A odporúča pozrieť register zmlúv.  

"Ak námatkovo uvediem, že do ochrany by ste vložili 18 miliónov eur, a nevidíte nikde výsledky? To nikoho nezaujíma? A to sa z ministerstva raz vyjadrili o sume až okolo 170 miliónov eur. Kadejaké občianske združenia, neziskové organizácie, mimovládky čerpajú eurofondy, a kde sú výsledky? Máte pocit, že korytnačky močiarne sa promenádujú po rozflákaní vyše 600 000 € v každej kaluži? Kde išli tie megaprachy? V diskusii o národných parkoch to bolo pomenované jasne. Zopár darmožráčov, ktorí by najradšej nič nerobili tu rozhajdakávajú milióny eur, ktoré budeme musieť všetci raz splácať a vrátiť nazad," tvrdí Kuffa.

V závere dodáva, že Budajovi nejde o ochranu prírody. A pripomína, že dnes o 11:00 začína schôdza NR SR a existujú listy, ktoré už z júna hovoria o konflikte záujmov a že je to neakceptovateľné. Po ukončení schôdze sa má verejnosť dozvedieť, ako sa bude ďalej postupovať.

Maďarsko: Pegasus nasadili na sledovanie kruhu vyše stovky osôb
Špionážny softvér Pegasus izraelskej spoločnosti NSO Group bol v Maďarsku nasadený na sledovanie kruhu vyše stovky osôb, vyhlásil v pondelok v Budapešti predseda národnobezpečnostného výboru parlamentu János Stummer z opozičnej strany... Čítať ďalej
08 | 11 | 2021 | tasr