Čína hrozí EÚ „zhoršením vzťahov“: „Únia musí napraviť svoje chyby!“
08 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Čína netají nespokojnosť s návštevou poslancov EÚ u prezidentky Tsai Ing-wen na Taiwane. Ministerstvo zahraničných vecí v Pekingu preto varuje pred „zhoršením vzťahov", ak EÚ "nenapraví svoje chyby", píše epochtimes.de.

Komunistický režim v Pekingu reagoval s nevôľou a varovaním na návštevu delegácie poslancov Európskeho parlamentu u taiwanskej prezidentky Tsai Ing-wen. Informoval o tom spravodajský portál „Politico".

Podľa správy pekinské vedenie uviedlo, že EÚ by mala napraviť svoje "chyby" pri riešení tejto otázky, inak bude musieť počítať so zhoršením vzájomných vzťahov.

Zavrie Rusko čoskoro plynový kohútik?
Ruský prezident hrozí prerušením dodávok plynu do jedného z európskych štátov, píše news.de. Stav núdze Moldavská republika, ktorá hraničí s Rumunskom, vyhlásila uprostred vážnej krízy v dodávkach plynu stav núdze. V októbri bol dopyt po plyne v... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Obavy z ďalšieho zbližovania západných štátov s Taiwanom

Oznámenie návštevy v Tchaj-peji už vyvolalo hrozbu "ďalších reakcií" zo strany Pekingu. V programe poslancov bolo okrem návštevy taiwanskej prezidentky aj stretnutie s americkými diplomatmi na Taiwane.

Tento plán vyvolal vo vedení čínskej Komunistickej strany  konšpiračné teórie. Po niekoľkých solidárnych amerických návštevách ostrovnej krajiny sa Peking obáva užších vzťahov západných krajín s Taiwanom.

Lôžko s umelou pľúcnou ventiláciou len po protekcii!
Chorvátski lekári sú zúfalí. Zdravotnícky systém v krajine je podľa nich na pokraji kolapsu, informuje nemecký Der Spiegel. Vzhľadom na vysoký počet pacientov s COVIDom sú kliniky v Chorvátsku maximálne preťažené. Bez zveličovania možno povedať,... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Čínske vyhrážky Bruselu: „Zaplatia za to!“

Čínsky minister zahraničných vecí Wang Yi už minulý týždeň varoval, že krajiny, ktoré nadviažu užšie vzťahy s Taiwanom, "za to zaplatia".

Skutočnosť, že členov delegácie to neodradilo, vyvolala agresívnu reakciu. Čínske ministerstvo doslova uviedlo:

"Vyzývame EÚ, aby napravila túto chybu a nevysielala nesprávne signály taiwanským silám za nezávislosť. V opačnom prípade by to poškodilo vzťahy medzi Čínou a EÚ."

Poslanci Európskeho parlamentu ubezpečili taiwanskú prezidentku, že "EÚ stojí na strane Taiwanu". Za posledných 30 rokov sa Taiwan "zapísal do histórie", povedal šéf osobitného výboru Raphaël Glucksmann. Krajina je dnes "najživšou, najsilnejšou a najosvietenejšou demokraciou v tomto regióne".

Roztržka kvôli údajnej Macronovej SMS austrálskemu premiérovi
V súvislosti s krachom dohody o ponorkách medzi Francúzskom a Austráliou sa na verejnosť dostala SMS, ktorú údajne poslal Macron austrálskemu premiérovi. Únik informácií vyvolalo veľké rozhorčenie, píše nemecký Der Spiegel. Nové problémy v spore... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Taiwan je súčasťou scenára EÚ

Glucksmann Taiwanu odkázal: „Taiwan nie je sám. Európa stojí po jeho boku na obranu slobody, právneho štátu a ľudskej dôstojnosti." Podľa Glucksmanna je "najvyšší čas", aby EÚ posilnila spoluprácu s Taiwanom.

Pod heslom "politika jednej Číny" sa režim v Pekingu snaží prezentovať ako legitímny zástupca Číny a čínskeho ľudu a chce použiť nátlak a hrozby, aby presvedčil krajiny na ukončenie diplomatických vzťahov s Taiwanom.

Falošné kúzlo očkovania: Ochrana po očkovaní môže klesnúť už po 7 až 8 týždňoch!
Ešte vo februári 2021 sa spoločnosť Pfizer/Biontech snažila v štúdiách dokázať, že vakcína proti koronavírusu účinne chráni pred nakazením. Nové štúdie, ale aj realita zatiaľ ukazujú, že to tak nie je. Aj očkovaní ľudia majú podobne vysokú vírusovú... Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Agresívna hegemonistická politika Pekingu v regióne a vo svete, sprevádzaná provokáciami a hrozbami voči Taiwanu, však zvyšuje ostražitosť západných štátov.

Pred cestou europoslancov sa taiwanský minister zahraničných vecí Joseph Wu stretol s verejnými činiteľmi v piatich európskych krajinách - vrátane tajného stretnutia s úradníkmi v Bruseli. V Pekingu sa tento krok stretol s rozhorčením, uzatvára epochtimes.de.

(Medzititulky red. HD.)

Farmafirma to myslí vážne: Buď ovca a nechaj sa zaočkovať! ( Edith Brötznerová)
Komentár Edith Brötznerovej (Report24) Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová