Fico Hegerovej vláde: 80 percent národa vás nenávidí a vy zo seba ešte robíte blbcov!
07 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Pred verejnosťou vyzeráte ako blbci! Takto okorenil expremiér, predseda Smeru a opozičný poslanec Robert Fico nedeľnú diskusiu s ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou v televízii TA3 v relácii v Politike

Sú prednejšie témy ako reforma súdnictva

"Slovenská republika smeruje do sociálneho výbuchu a vláda by sa mala viac, ako reforme súdnictva venovať konsolidácii verejných financií a zmierniť sociálne napätie, ktoré na Slovensku momentálne panuje," uviedol v diskusii Fico.

Opozičný politik zároveň varoval, že na jar tu bude mať vláda vážny sociálny a spoločenský problém. No Kolíková naďalej trvá na reforme súdnictva. Aj tu ju však Fico vyviedol z omylu.„Hovoriť o reforme asi nie je možné, pretože chcete zrušiť štyri súdy a je nepochopiteľné, prečo by sme nemali mať štyri krajské súdy."

Nešťastná komunikácia

Zároveň smerák upozornil Kolíkovú, že používa nešťastnú komunikáciu vo vzťahu nielen k verejnosti ale aj právnickej verejnosti. "Dokonca sa voči vám chystá hromadná žaloba zo strany sudcov," pripomenul fico ministerke najnovšie dianie medzi nahnevanými a dotknutými sudcami z celej republiky.

Fico musí podľa Kolíkovej čeliť nahrávkam, šéf Smeru hovorí o likvidácii
Líder opozičného Smeru-SD Robert Fico by mal čeliť medializovaným nahrávkam z poľovníckej chaty. V nedeľnej diskusnej relácii V politike na TA3 to vyhlásila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Poukázala pritom na informácie o odcudzení 50.000... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | TASR

"Poradím vám. Pokiaľ idete niečo realizovať, nechoďte pred kamery so svojimi návrhmi, ale najprv sa dohodnite na zmenách vo vládnej koalícii. Pretože keď nie ste na reformách dohodnutí, potom vyzeráte pred verejnosťou ako blbci,“ pomenoval Fico vec správnym menom.

Zároveň uviedol, že nie je normálne aby v súvislosti s reformou súdnictva hovoril premiér Heger na východnom Slovensku jedno a predseda parlamentu a predseda Sme rodina Boris Kollár v Banskej Bystrici niečo úplne iné.

Urobili bordel z úradu vlády

Ministerku v relácii zhoda medzi Kollárom a Ficom v oblasti reforiem justície mimoriadne rozrušila a Ficovi vytkla, že jeho vláda nemala odvahu na žiadne reformy. Kolíková uviedla, že Smer-SD a Fico mal odvahu len na nástenkový tender a na dohody s finačníkmi a z úradu vlády urobili bordel.

Fico radí

Fico ministerke pripomenul, že on im nebráni v tom, aby robili reformy. Len by sa mali zamyslieť nad tým, že podľa prieskumu 80 percent národa ich nenávidí. Poradil vládnej koalícii, čo potrebujú na pokojné vládnutie a zmier.

„Potrebujete politickú stabilitu, silný sociálny dialóg, ktorý neviete viesť a musíte cítiť, čo sa v krajine v skutočnosti deje,“ skonštatoval Fico.

Gröhling ignoruje odborníkov. Robí dobre?
Minister školstva Branislav Gröhling s pochybným vzdelaním ohrozuje tisíce žiakov svojím nekompetentným rozhodovaním. Napriek tomu, že sa v téme očkovania odvoláva na odborníkov, v prípade iných návrhov ich odmieta. Vie, že zatvorenie škôl by bolo... Čítať ďalej
07 | 11 | 2021 | Ján Papuga