Výsledky štúdie: Nové tabletky Pfizeru proti korone majú vysokú účinnosť (VIDEO)
07 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Britská lieková agentúra schválila prvú tabletu na liečbu COVID-19. Spoločnosť Pfizer zverejnila sľubné výsledky štúdie lieku. Paxlovid zníži riziko hospitalizácie a úmrtia až o 89 percent, píše nemecký Der Spiegel.

Podľa amerického výrobcu Pfizer bude nová tabletka proti koronavírusu veľmi úspešná pri prevencii závažného priebehu ochorenia u vysoko rizikových pacientov. Priebežná analýza výsledkov testov totiž ukázala, že liek s názvom Paxlovid zníži riziko hospitalizácie a úmrtia až o 89 percent u pacientov s COVIDom-19, a to pri liečbe prvých tri až päť dní od objavenia prvých príznakov ochorenia, informoval Pfizer v New Yorku.

Falošné kúzlo očkovania: Ochrana po očkovaní môže klesnúť už po 7 až 8 týždňoch!
Ešte vo februári 2021 sa spoločnosť Pfizer/Biontech snažila v štúdiách dokázať, že vakcína proti koronavírusu účinne chráni pred nakazením. Nové štúdie, ale aj realita zatiaľ ukazujú, že to tak nie je. Aj očkovaní ľudia majú podobne vysokú vírusovú... Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Paxlovid sa užíva perorálne a má antivírusový účinok. Priebežná analýza zahŕňa údaje od 1 219 ľudí z rôznych krajín, ktorí sú súčasťou štúdie fázy II/III, ktorá prebieha už niekoľko týždňov. Všetci účastníci boli pozitívne testovaní na koronavírus a mali mierne až stredne závažné príznaky. Všetci mali tiež aspoň jeden rizikový faktor, ktorý sa spája s ťažkým priebehom ochorenia.

Žiadne úmrtia, menej hospitalizácií

0,8 percenta ľudí liečených Paxlovidom počas prvých troch dní po objavení sa príznakov vyžadovalo hospitalizáciu počas nasledujúcich 28 dní, uvádza Pfizer. V skupine účastníkov, ktorí dostávali placebo, to bolo 7 percent. V skupine užívajúcej Paxlovid nedošlo k žiadnemu úmrtiu, zatiaľ čo v skupine užívajúcej placebo zomrelo 7 ľudí.

Farmafirma to myslí vážne: Buď ovca a nechaj sa zaočkovať! ( Edith Brötznerová)
Komentár Edith Brötznerovej (Report24) Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Podobne dobré výsledky boli zaznamenané aj pri liečbe pacientov do piatich dní od začiatku príznakov. V tejto skupine bolo počas nasledujúcich 28 dní hospitalizované 1 percento pacientov užívajúcich Paxlovid a nikto z nich nezomrel. Spomedzi účastníkov, ktorí dostávali placebo, muselo byť 6,7 percenta liečených v nemocnici počas 28 dní a 10 ľudí zomrelo.

Pokiaľ ide o možné vedľajšie účinky, spoločnosť Pfizer uvádza, že sa vyskytovali takmer rovnako často v skupine s Paxlovidom a v skupine s placebom, a boli väčšinou mierne.

Lôžko s umelou pľúcnou ventiláciou len po protekcii!
Chorvátski lekári sú zúfalí. Zdravotnícky systém v krajine je podľa nich na pokraji kolapsu, informuje nemecký Der Spiegel. Vzhľadom na vysoký počet pacientov s COVIDom sú kliniky v Chorvátsku maximálne preťažené. Bez zveličovania možno povedať,... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

„Ohromujúca účinnosť“

Spoločnosť Pfizer hovorilí o "ohromnej účinnosti", ktorú výsledky preukázali. Plánuje preto čo najskôr predložiť údaje na mimoriadne schválenie Úradu na kontrolu potravín a liečiv (FDA). Ak bude tento perorálny antivírusový liek schválený, má potenciál "zachrániť životy pacientov, znížiť závažnosť infekcií spôsobených COVIDom-19 a zabrániť až 9 z 10 hospitalizácií", cituje z vyhlásenia generálneho riaditeľa spoločnosti Pfizer Alberta Bourlu nemecký Der Spiegel.

(Medzititulky red. HD.)

Roztržka kvôli údajnej Macronovej SMS austrálskemu premiérovi
V súvislosti s krachom dohody o ponorkách medzi Francúzskom a Austráliou sa na verejnosť dostala SMS, ktorú údajne poslal Macron austrálskemu premiérovi. Únik informácií vyvolalo veľké rozhorčenie, píše nemecký Der Spiegel. Nové problémy v spore... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová