Je Matovič "sráč?" Správa sa ako ohrdnutá nevesta
06 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

"U politikov chýba rozum, odvaha, nikto nerobi to, čo by mali robiť pre veci verejné," hovorí moderátorka relácie Počúvajte pravdu, ktorá si pozvala ako hosťa komentátora denníka Pravda, Mariána Repu. Repa si myslí, že Slovensko sa prepadá, rúti do priepusti, frutácia je podobná ako v období mečiarizmu. Vrátil sa rovnaký pocit. "Nemáme silu, aby niekto toto zastavil. Jedni sú neschopní, druhí sú schopní všetkého. A tento mix je smrteľný," komentuje Repa. 

V relácii denníka Pravda, ktorá má názov Hovorme pravdu sa venovali aj iným témam. Reformám, ktoré by mali byť výkladnou skriňou koalície. Pandémii, ktorá opäť udrela na Slovensku v plnej sile. Politikom, ktorí burcujú, ale aj tým, ktorí si už užívajú slnečný Dubaj.

"Reforma "jeseň sa nekoná, zasekla sa. Pohnúť koalíciou chce líder OĽaNO Igor Matovič. Čo chce urobiť a aké má možnosti?
Predseda SaS Richad Sulík urobil zbytočný prešľap a sám sa zaradil k politikom, ktorým rodinkárstvo nie je cudzie. Mal by odísť, alebo nechať kauzu Expo Dubaj so svojou dcérou len tak vyprchať?" Otázky, na ktoré Hlucháňová a Repa hľadali v rozhovore odpoveď.

Gašpar po roku vo väzení: Čo všetko mohol mať v cele?
Čo všetko sa zmestí do väzenskej cely! Mnohí ostro sledovaní obvinení si po prepustení z väzby odnášali svoje osobné veci domov v igelitkách. Zatiaľ čo Zsuzsovej stačili tri a Jankovskej dokonca iba dve tašky, rekordmanom je určite bývalý policajný... Čítať ďalej
06 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Politici nevedia zaujať postoj, moceme sa kvôli nim v kruhu

Marián Repa si myslí, že politici odsúvajú problém tretej vlny pandémie dlhodobo pred sebou a tvária sa, ako keby tu nebol. "Ako keby si nikto neuvedomoval vážnosť a nechcel páliť prsty," vysvetľuje. Repa si myslí, že toto nie je riešenie a bez toho, aby zaujali nejaký jasný, razantný postoj sa budeme motať v kruhu. Vyčíta politikom chýbajúci apel. Je presvedčený, že nedokážu jednodnoten vystúpiť, že máme problém, poďme ho riešiť, lebo nejde o politiku, ale o ľudské životy.

Hlucháňová upozorňuje, že aj keď sú plné nemocnice, lekári vyhlásili, že v decembri už nechcú slúžiť nadčasy. Upozorňuje, že politici mlčia, hádajú sa o reformách, napätie v spoločnosti rastie. Podľa Repu ide o stav, za ktorý môžu politici. Aj koaliční, aj opoziční. 
"Koalícia je pasívna, opozícia nemá hraníc. Kto vyhrá zápas? Kto rozhodne?" Pýta sa. A hneď aj dodáva: "Budeme všetci porazení, lebo sa prešľapuje na mieste."

Politikom chýba odvaha čo sa týka reforiem 

Repa si myslí, že politikom čo sa týka reforiem chýba odvaha. A reformy nedokážu odkomunikovať. Poukazuje na reformu zdravotníctva, ktorú predkladá Lengvarský a ktorá je podľa Repu oprášená reforma od ministerky Kaľavskej. Ale aj na to, že sám Matovič ju torpéduje. "Vizuálne to vyzerá, že to robí Boris Kollár. Ale nie Kollár, ale Matovič je negatívny, čo sa týka ministra Lengvarského," hovorí. A pokiaľ nebude ministrom dôverovať, nič podľa Repu nedosiahne.

Komentátor Pravdy je presvedčený, že reformy budú závisieť od Matoviča, pretože ešte stále má podľa neho hlavné slovo. Zdôrazňuje, že Kollár má omnoho menej poslancov, mimo vládu by Kollárov vôbec posielať nemusel, pretože koalícia má dostatočný počet poslancov na schválenie. Chýba ale podľa neho zodpovedný prístup, neexistuje podpora a každý hrá svoju hru.  

Pročko prekonal morálne dno! (VIDEO)
Ako sa v ostatných rokoch stalo módou, aj Jožo Pročko, poslanec NR SR (pred 20 rokmi by ste mi za toto oslovenie s obrovskou dávkou empatie v očiach posunuli vizitku MUDr. Chocholouška) sa národu prihovára počas jazdy autom. Rozíjma o slobode,... Čítať ďalej
06 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Matovič sa správa ako ohrdnutý milenec

Repa si myslí, že Matovič zaujme postoj, najmä čo sa týka zdravotníctva alibistický. "Povie, že on veľmi chcel, ale Lengvarský to nezvládol a musíme ho odvolať," hovorí. Tento scenár je podľa komentátora Pravdy možný, pretože Matovič nie je konštruktívny, ale impulzívny. "Odkedy nie je premiér, sa správa ako ohrdnutý milenec a stále si vybavuje svoje účty a Repa si myslí, že všetko skončí v slepej uličke," konštatuje Repa.

V závere sa Repa vyjadril aj ku kauze "Výstava Expo v Dubaji." Repa je zo Sulíka sklamaný a myslí si, že moc ľudí mení. "Je to politika, to pokušenie je silné, ale aj na to sú médiá, ktoré im ukazujú STOP a zrkadlá," hovorí. Či je to dôvod na to, aby Sulík odstúpil Repa nevie, keďže sa jedná o politika na Slovensku, v zahraničí by to zrejme podľa neho tak dopadlo. A či túto kauzu zneužije Matovič sa uvidí podľa Repu až časom. Myslí si, že ju bude mať pripravenú vo vrecku. Opozícia je každopádne podľa neho už niekoľko mesiacov na koni, v tejto chvíli absolútne na výšinách, Smer je na koni a ostatní hrajú druhé heslo.

Pročko prekonal morálne dno! (VIDEO)
Ako sa v ostatných rokoch stalo módou, aj Jožo Pročko, poslanec NR SR (pred 20 rokmi by ste mi za toto oslovenie s obrovskou dávkou empatie v očiach posunuli vizitku MUDr. Chocholouška) sa národu prihovára počas jazdy autom. Rozíjma o slobode,... Čítať ďalej
06 | 11 | 2021 | Eka Balašková