D. Kramplová: Je za snahou Budaja vidina mastného zisku?
06 | 11 | 2021 I Eka Balašková

Krajská predsedníčka SNS Dagmar Kramplová si "posvietila" na činnosť ministra životného prostredia, Jána Budaja.

"Čo sa za mladi naučíš...na starobu ako by si našiel. Toto slovenské porekadlo platí na Budaja úplne presne." konštatuje na úvod Kramplová. "Evidencia Budaja vo zväzkoch ŠTB asi nie je náhoda. Nasvedčujú tomu jeho vydieračské spôsoby voči súkromným vlastníkom lesov a lesnej pôdy.

Za každú cenu

"V úmysle získať všetky lesy pod správu ministerstva životného prostredia je schopný aj s ekoteroristom Smatanom urobiť čokoľvek, od nereálnych sľubov až po vyhrážanie sa vyvlastnením súkromných lesov. " upozorňuje vo svojom statuse národniarka. "Samozrejme, za nehorázne nízku cenu, ktorá môže byť až štyridsaťnásobne nižšia ako je reálna hodnota."

Kuffa (ŽIVOT-NS) Budajovi: Vy nie ste tvár Novembra 89, Vy ste ksicht ktorý to zneužíva (VIDEO)
Dnes bolo v našom parlamente "dusno". Robil ho tam pán minister Budaj, no Štefan Kuffa (Život - národná strana) ho "upratal, ako obývačku pred Vianocami". Vezmite si tú čapicu a už sa nevracajte! "Ste obyčajný minister! Máte tu s pokorou... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Ministrom omylom

Budajove choré nápady hýbu Slovenskom. Ľudia sa musia tomuto ministrovi, ktorý sa stal ministrom len omylom, brániť. Budaj aj so spolupracovníkmi terorizuje spoločnosť nezmyselným nápadom rozšíriť územia Slovenska na tzv. bezzásahové, a to aj na plochy hospodárskych lesov, ktoré boli vyslovene na hospodársku a rekreačnú činnosť vysadené a obhospodarované." vysvetľuje, čo vlastne minister životného prostredia chce. "To, že bezzásahovosť presadzuje práve Budaj, ktorý v živote nič poriadne nerobil, ani nie je na počudovanie."

O čo teda ide

"Bezzásahovosť v podstate znamená bezpracnosť." vysvetľuje politička: "To znamená nerúbať stromy, ani tie choré, suché a ani tie, ktoré musia ustúpiť iným stromom, aby urobili miesto k ich prirodzenému rozvoju presne tak, ako sa aj každý záhradkár stará o svoju záhradku. Bezzásahovosť ale znamená ani nevysádzať nové stromy. Čiže nechať to rásť živelne a bezpracne, presne tak ako žijú aj títo ekoteroristi na čele s Budajom, bezpracne. Pýtam sa, nejde o prechod lesov pod kontrolu ministerstva životného prostredia a následne ochranárom len pre vidinu štedrých dotácií zo štátneho rozpočtu v miliónových výškach?"

A čo ochrana úrodnej pôdy?

"A opätovne sa pýtam Budaja a kváziochranárov, tzv. ekoteroristov: Prečo nepožadujú bezzásahovosť developerov na našich úrodných poliach? Tu už ochranu netreba?" zamýšľa sa Kramplová: "Alebo tu ide len o kšeft? Ale tento Budajov nápad ohrozuje mnohých súkromných vlastníkov lesov a lesných pracovníkov. Tí sa zodpovedne o lesy starajú. Rodiny môžu prísť o živobytie a mnohým oblastiam Slovenska hrozí vyľudňovanie. Lenže toto Budaja zjavne nezaujíma."