ABBA po 40-ročnej prestávke prichádza s úplne novým albumom s názvom Voyage! (VIDEO)
06 | 11 | 2021 I Denis Merva

Švédska popová senzácia ABBA sa v piatok vrátila s novým albumom Voyage, takmer 40 rokov po tom, čo sa rozišli.

Po rokoch špekulácií skupina ABBA v septembri konečne oznámila nový album a vydala single I Still Have Faith In You a Don't Shut Me Down. Album Voyage nie je všetko, čo skupina vydáva. Na májovom koncerte v Londýne tiež odhalia digitálnych avatarov prezývaných ABBAtars pripomínajúcich z roku 1979. Hologramy sú produktom dlhoročného projektu navrhnutého v spolupráci so spoločnosťou tvorcu Hviezdnych vojen Georga Lucasa, ktorá vyrába špeciálne efekty. Opakovane odložené technickými problémami, potom pandémiou COVID-19, budú konečne predstavené v máji.

Skupina si pôvodne vysnívala myšlienku avatarov a potom nasledovala hudba. Do roku 2018 skupina ABBA potvrdila zvesti o svojom návrate do štúdia a o tom, že sa nahrávajú najmenej dve nové piesne. Bolo však vynaložené veľké úsilie, aby hudba zostala v tajnosti. 

„Najskôr to boli len dve pesničky a potom sme si povedali: 'No, možno by sme mali urobiť pár ďalších, čo poviete dievčatá,' a oni povedali ,Áno',“ vysvetlil Benny Andersson pri ohlásení albumu. Nemusíme si nič dokazovať, čo na tom záleží, ak si ľudia myslia, že sme boli predtým lepší?" Andersson povedal švédskemu denníku Dagens Nyheter. 

Voyage, deviaty štúdiový album skupiny, však bude skutočne ich posledným, potvrdili hviezdy v rozhovore pre The Guardian koncom októbra. 

Pesnička s názvom I Can Be That Woman z nového albumu Voyage > VIDEO

ABBA
ABBA
instagram(boulevard-bulgaria)
ABBA
ABBA
instagram(jeffersin2021)
ABBA
ABBA

 

Kto sa dostal do rokenrolovej siene slávy?
Jay-Z si po sobotňajšom večeri pridal ďalší titul do životopisu, ktorý zahŕňa rappera, skladateľa, víťaza Grammy, miliardárskeho obchodného magnáta a globálnu ikonu v sieni slávy. Tohtoročná ceremónia sa po prvýkrát konala v Rocket Mortgage... Čítať ďalej
31 | 10 | 2021 | Denis Merva