Štúdia: Superboháči sa správajú ako „ekologickí vandali“
05 | 11 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Nová štúdia Oxfamu predstavená na svetovej klimatickej konferencii  v Glasgowe ukazuje, že za celkové globálne emisie nesú veľkú zodpovednosť najmä elity a niektoré krajiny, píše Stern.

Podľa štúdie organizácie Oxfam sa superbohatí ľudia na celom svete správajú ako „ekologickí vandali“. Podpisujú sa niekoľkonásobne viac na tvorbe skleníkových plynov. Tie poškodzujú klímu... a zvyšok ľudstva.

Naopak, emisie na jedného obyvateľa chudobnejšej polovice svetovej populácie zostanú v roku 2030 hlboko pod cieľovou hranicou globálneho otepľovania 1,5 stupňa. Očakáva sa však, že v roku 2030 10 percent najbohatších prekročí túto hodnotu až 9-násobne, jedno percento najbohatších dokonca 30-násobne.

Falošné kúzlo očkovania: Ochrana po očkovaní môže klesnúť už po 7 až 8 týždňoch!
Ešte vo februári 2021 sa spoločnosť Pfizer/Biontech snažila v štúdiách dokázať, že vakcína proti koronavírusu účinne chráni pred nakazením. Nové štúdie, ale aj realita zatiaľ ukazujú, že to tak nie je. Aj očkovaní ľudia majú podobne vysokú vírusovú... Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Štúdiu Oxfam predstavila na svetovej klimatickej konferencii v Glasgowe. Vychádza z výskumu Inštitútu pre európsku environmentálnu politiku (IEEP) a Štokholmského environmentálneho inštitútu (SEI).

"Elita si sama dala voľnú ruku v ničení našej klímy“

Do roku 2030 bude jedno percento najbohatších (čo je menej ľudí ako obyvateľov Nemecka) zodpovedné za 16 percent celkových globálnych emisií. Nafkote Dabi, expert Oxfamu na klímu, uviedol: "Elita si sama dala voľnú ruku v ničení našej klímy“.

To by podľa neho malo katastrofálne dôsledky pre milióny ľudí, ktorí už teraz čelia smrtiacim búrkam, hladu a biede. Počas jedného letu do vesmíru vyprodukuje miliardár viac emisií ako niekto z najchudobnejšej miliardy ľudí za celý život (!).

Farmafirma to myslí vážne: Buď ovca a nechaj sa zaočkovať! ( Edith Brötznerová)
Komentár Edith Brötznerovej (Report24) Čítať ďalej
13 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Emisie skleníkových plynov

Zo štúdie tiež vyplýva, že geografické rozloženie emisií skleníkových plynov už v čoraz väčšej miere netvoria len tradičné priemyselné krajiny. Takmer štvrtinu (23 percent) budú mať na svedomí Číňania a desatinu (11 percent) Indovia.

Tim Gore, autor štúdie z IEEP, zdôraznil, že vlády musia svoje politiky zamerať na mimoriadne bohatých. "Patria sem opatrenia na obmedzenie spotreby CO2 pri luxusnom tovare, ako sú megajachty, súkromné lietadlá a súkromné cesty do vesmíru. Ale aj na obmedzenie investícií, ktoré „zaťažujú“ klímu, napríklad vlastníctvo akcií v priemysle fosílnych palív.

Lôžko s umelou pľúcnou ventiláciou len po protekcii!
Chorvátski lekári sú zúfalí. Zdravotnícky systém v krajine je podľa nich na pokraji kolapsu, informuje nemecký Der Spiegel. Vzhľadom na vysoký počet pacientov s COVIDom sú kliniky v Chorvátsku maximálne preťažené. Bez zveličovania možno povedať,... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová

„Ekologický hriech“

Napríklad predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová sa stala terčom kritiky za let súkromným lietadlom z Viedne do Bratislavy, ktorý trval približne len 20 minút. Európske združenie daňových poplatníkov, aj Bundestag sa vyjadrili jasne. Let bol "ekologickým hriechom", povedal pre Bild generálny tajomník Združenia daňových poplatníkov Michael Jäger, uzatvára nemecký Stern.

(Medzititulky red. HD.)

Roztržka kvôli údajnej Macronovej SMS austrálskemu premiérovi
V súvislosti s krachom dohody o ponorkách medzi Francúzskom a Austráliou sa na verejnosť dostala SMS, ktorú údajne poslal Macron austrálskemu premiérovi. Únik informácií vyvolalo veľké rozhorčenie, píše nemecký Der Spiegel. Nové problémy v spore... Čítať ďalej
03 | 11 | 2021 | Ingrid Vrabcová