Poslanci diskutujú o Záborskej zákone, písomne sa prihlásilo 14 rečníkov
05 | 11 | 2021 I TASR

Poslanci Národnej rady (NR) SR začali v piatok poobede diskusiu k návrhu zákona na pomoc tehotným ženám, ktorý predložili poslanci okolo Anny Záborskej (OĽANO). Do diskusie sa písomne prihlásilo 14 rečníkov. Okrem nich môže kedykoľvek v rozprave vystúpiť predkladateľ. Následne sa môžu do debaty hlásiť poslanci aj ústne.

V úvode diskusie vystúpila Záborská, ktorá kritizovala médiá, aktivistov i politikov za ich kritiku. Hovorí, že priniesli tvrdenia, ktoré nemali základ vo faktoch. Zákon podľa nej neprináša zrážku dvoch ideológií. Hovorí podľa nej o rovnakej hodnote a dôstojnosti každého života.
Záborská i šéfka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková (SaS) avizujú pozmeňujúce návrhy. Ten podali aj Záborskej kolegovia z OĽANO. Informovali, že chcú vypustiť obmedzenia či reštrikcie a prijať iba tú časť návrhu, ktorý je zameraný na ekonomickú a sociálnu pomoc.

V piatok sa skončila diskusia k reforme národných parkov. Poslanci o nej diskutovali od utorka (2. 11.), kritizuje ju nielen opozícia, ale aj viacerí koaliční poslanci. Sme rodina hlasovať za reformu nechce.

Poslanec Kočiš: EKO teroristi chránia iba svoje bezodné finančné toky
Slovensko je v súčasnosti v stave „perestrojky“. Transformovať sa majú nemocnice, veľké zmeny sa chystajú na súdoch a zmenou zákona má prejsť aj ochrana prírody. Čo sa ale napokon udeje je v súčasnosti veľmi otázne. Proti zmenám v nemocniciach, na... Čítať ďalej
05 | 11 | 2021 | Jozef Uhlarik