Poslanec Kočiš: EKO teroristi chránia iba svoje bezodné finančné toky
05 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovensko je v súčasnosti v stave „perestrojky“. Transformovať sa majú nemocnice, veľké zmeny sa chystajú na súdoch a zmenou zákona má prejsť aj ochrana prírody. Čo sa ale napokon udeje je v súčasnosti veľmi otázne.

Proti zmenám v nemocniciach, na súdoch aj v ochrane prírody a krajiny sa dvíha mohutná vlna odporu prakticky po celom Slovensku. Ľudia, ale i zamestnanci dotknutých odvetví sú proti zmenám, aké chystajú jednotlivé ministerstvá. Dnes sa v Národnej rade postavili proti zmene zákona o ochrane prírody a krajiny aj poslanci za hnutie Republika. Eduard Kočiš k tomu napísal nielen krátky status, ale pripojil i krátke video z jeho faktickej poznámky v parlamente. 

Baláž, Smatana a Lukáč , ste hanbou všetkých slušných a poctivých ochrancov prírody

„Aj počas dnešného dňa v pléne Národnej rady prebieha rozprava o EKO teroristickom a EKO fašistickom zákone, ktorý nesie názov zákon o ochrane prírody a krajiny, napísal v úvode Eduard Kočiš, podľa ktorého tento zákon z dielne úplne nekompetentných a odborne neschopných poslancov vládnej koalície, je obrovským výsmechom práce všetkých skutočných ochrancov prírody, všetkých lesníkov, poľovníkov a lesohospodárov na celom území.

„Ako poslanci za hnutie Republika urobíme všetko pre to, aby tento paškvil, ktorého jediným cieľom je preliať a doslova ukradnúť 1,5 miliardy eur z plánu obnovy a odolnosti pre pochybné mimovládne organizácie a občianske združenia, ktoré o sebe tvrdia, že chránia prírodu a prírode blízke hospodárenie,“ odkázal Kočiš a na samý záver dodal: „Vážení páni Smatana, Baláž, Lukáč a mnohí podobní EKO teroristi, ste hanbou všetkých slušných a poctivých ochrancov prírody, nakoľko jediné čo chránite vy, sú vaše bezodné finančné toky.“

V Tatranskom národnom parku prídu o prácu a príjem stovky lesných robotníkov
Nové pravidlá, ktoré majú od pondelka platiť v Tatranskom národnom parku na pol roka, zrejme pripravia o prácu stovky živiteľov rodín. Tvrdia to lesníci. Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

„Kolega Šíbl, stále rozprávate, že štátne podniky, podľa vás, iba produkujú zisk a v žiadnom prípade nechránia prírodu. Choďte do hospodárskeho podniku Ulič, kde je 300 zamestnancov. Každý jeden zamestnanec, okrem toho, že je zamestnancom toho štátneho podniku, je neskutočným a niekoľkoročným ochrancom prírody a zároveň poľovníkom i hubárom. Jednoducho títo ľudia žijú v lesoch, žijú na tomto území generácie. Takže vy, spoza rečníckeho pultu v Národnej rade ich budete označovať za nejakých ziskuchtivých ľudí, ktorí v žiadnom prípade neochraňujú prírodu?“ hovorí v zostrihu videa z faktickej poznámky Kočiš.

„Hrubý omy, naozaj hrubý omyl. Rozprávali ste o holinách a odlesňovaní, ale tieto hliny a odlesňovanie neznamená, že nejaký poloblázon príde vyrúbe všetko čo môže, alebo všetko čo vidí. To je jednoducho plán ťažby, po ktorom príde plán zalesňovania, ale o tom nehovoríte,“ pridáva republikán.

Štátna ochrana prírody uzavrela pochybné zmluvy
Na ďalší prípad pochybnej spolupráce štátu v oblasti ochrany prírody poukazuje občianske združenie PRALES, o. z. Aktérmi sú tento krát Štátna ochrana prírody Slovenskej republiky (ŠOP SR) a občianske združenie KOMLEXNÁ CENTRÁLNA ZÁCHRANA SLUŽBA... Čítať ďalej
31 | 01 | 2020 | Slávka Cigáňová

Baláž, Smatana a Lukáč nie sú ochranári, ale EKO teroristi, Ekofašisti a úplní blázni

„Neustále ďakujete Ministerstvu životného prostredia a všetkým skutočným ochranárom, ktorí sa podieľajú na ochrane prírody, ale ja sa pýtam, akí sú to tí skutoční ochranári? Tí vaši kamoši? Baláž Smatana, Lukáč, to nie sú ochranári, ale to sú EKO teroristi, Ekofašisti a úplní blázni. Nemá to s ochranou životného prostredia a ochrany prírody absolútne nič spoločné,“ prízvukuje Kočiš.

„Lesoochranárske združenia, ktoré, podľa vás, produkujú zisk, áno, oni produkujú zisk, pretože sú prisaté na všetky dotačné schémy. A toto je to najväčšie zlo, a medzi nich patríte aj vy, pán kolega Šíbl,“ zakončil svoju faktickú poznámku Eduard Kočiš.

Spraviť capa záhradníkom! Tabák má propagovať zodpovedný turizmus?
Legenda hnutia OĽaNO Romana Tabák, poslankyňa NRSR, dostane ponuku od Štátnej ochrany prírody, aby pomohla propagovať zodpovedné správanie turistov, informovala TA3. K tomuto návrhu došlo niekoľko dní po tom, čo Tabák dostala pokutu za to, že sa... Čítať ďalej
01 | 11 | 2021 | Ján Papuga