Tajomstvá okolo Sulíkovho ranču ostávajú zatiaľ neodhalené
04 | 11 | 2021 I Gabriela Fedičová

Záhadný Sulíkov ranč v Austrálii je témou už niekoľko dní. Okrem opozície ho pripomína aj Igor Matovič. Nič konkrétne sa o ňom nevie. Žiadne informácie o rozlohe, polohe, alebo o cene. Podľa denníka SME, SaS, ani ministerstvo hospodárstva, ani samotný minister sa na túto tému už vyjadrovať nebudú.

Matovičovu narážku o Sulíkovom ranči, ktorá odznela ešte v marci si málokto všimol. „Opakovane ma uisťoval, že toto je jeho posledné ministrovanie a po budúcich voľbách odchádza do Austrálie. A ukazoval mi, kde má ranč pri Perthe,“ povedal Matovič podľa SME v relácii RTVS. 

Minulý týždeň došlo k oficiálnemu potvrdeniu informácie o existencii ranču v Austrálii, pri pokuse o odvolaní ministra hospodárstva, ktorú iniciovala opozícia. Sulík vtedy uviedol, že nie je samotným vlastníkom. A ide o firmu, v ktorej sú ďalšie dve osoby.  "Sú to dve verejnosti neznáme fyzické osoby,“ povedal Sulík podľa SME. Neskôr bola táto informácia doplnená o to, že dvaja spoločníci nie sú z biznisu a ani z politiky. Sulík chce na ranči tráviť obdobie dôchodku, luxus si dôžičiť hlavne v zime. 

Juraj Draxler: Máme najopozičnejšiu vládu na svete!
Juraj Draxler si na svojej stránke na sociálnej sieti tentoraz všíma stranu Sme rodina, ktorá je tvrdo proti vládnym reformám. A nie len oni "Najnovšie je proti väčšine vládnych reforiem už aj OĽaNO. A v tvrdej opozícii je aj voči vlastnému... Čítať ďalej
04 | 11 | 2021 | Eka Balašková

Sulíkom rančom sa bude zaoberať parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií

Sulíkov stranícky kolega Ondrej Dostál si podľa denníka SME myslí, že keď je vlastníkom ranča v Austrálii  firma, a nie Sulík osobne, zákon neporušil. Sulíka ale skritizovala mimovládna Transparency International Slovensko a jeho rančom sa bude čoskoro zaoberať aj parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií.

Podobne ako Sulík sú na tom podľa SME ale aj iní politici. Ako príklad SME uvádza šéfa parlamentu Borisa Kollára zo Sme rodina, ktorý vlastní vilu v Thajsku či dom v Spojených arabských emirátoch, s tým rozdielom, že nie ako firmu, ale ako osoba. Peter Pellegrini mal v minulosti sám problém vysvetliť, ako sa dostal k bytu pod Bratislavským hradom za 410-tisíc eur, na čo upozornil denník SME. "Fico aktuálne býva v luxusnom byte pod Slavínom, ktorý si prenajíma od dlhoročného poslanca Smeru Dušana Muňka. Detaily odmietol zverejniť a napokon priznal len toľko, že platí nájomné od tisíc do dvetisíc eur mesačne," píše SME. A poukazuje aj na opačný extrém, Matovičova, ktorý podľa priznaní je prakticky na mizine, ale iba preto, že majetky prepísal na príbuzných.

Podľa informácií, ktoré zverejnil portál SME sa bežnému smrteľníkovi môže zdať, že každý je koza a všade naokolo je kapusta. 

Skutočný odkaz "Borisovej palice" zverejnil mladý politik Kvetko
Reformy súdnictva a zdravotníctva a postoj hnutia Borisa Kollára (SME rodina) k nim znepokojujú koaličných partnerov. Kollár brázdi všetky kúty Slovenska a snaží sa počúvať ľudí z regiónov. Prostredníctvom neho poslali aj ľudia vláde dar. Lieskovú... Čítať ďalej
04 | 11 | 2021 | Gabriela Fedičová