Policajní funkcionári zarábajú na Slovensku viac ako ministri!
02 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Policajní funkcionári si finančne polepšili! Napriek tomu, že dôveryhodnosť slovenskej polície stále patrí medzi najnižšie v rámci Európskej únie. Príjmami predbehli aj najvyššie postavených ľudí v štáte, ako sú premiér či predseda parlamentu. O téme informuje portál HN.

Za čias policajného prezidenta Tibora Gašpara nebolo vôbec jednoduché zistiť podrobnosti o finančnom ohodnotení policajných funkcionárov. Odvtedy sa však veci zmenili. 

Aktuálne je policajný prezident, ako i jeho dvaja viceprezidenti zaradení do skupiny osôb povinných podávať majetkové priznania do parlamentu. Konkrétne parlamentnému výboru pre nezlučiteľnosť funkcií, ktorý tieto dokumenty preskúma a následne oficiálne zverejní.

Byť v polícii na vrchole sa oplatí

Pred pár dňami uzreli svetlo sveta informácie o majetku verejných predstaviteľov za rok 2020. Vyplýva z nich, že policajní funkcionári si za uplynulé obdobie finančne polepšili.

Dnes už bývalý policajný prezident Peter Kovařík, ktorý je obvinený zo zneužitia právomoci verejného činiteľa vo veci možného zmarenia zásahu inšpekčnej služby na krivo vypovedajúcich svedkov dôležitých káuz, priznal, že v roku 2020 zarobil takmer 67 tisíc eur.

Rakúšania zastavili stíhanie Mišenku: Svedectvo kajúcnika je neprípustné!
Topoľčiansky podnikateľ Viliam Mišenka, ktorý patril medzi najhľadanejších Slovákov, má v rukách ďalšie zastavenie trestného stíhania. Tentokrát zastavila trestné stíhanie Mišenku pre úkladnú vraždu podnikateľa spred 25 rokov rakúska... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Diana Zaťková

Viac ako premiér

Približne rovnakú sumu si vlani na účet pripísali aj viceprezidenti Jana Maškarová a Róbert Bozalka. Všetci traja tak svojimi príjmami predbehli aj najvyššie postavených ľudí v štáte, ako sú premiér či predseda parlamentu.

Igor Matovič, ktorý vlani zastával post predsedu vlády, v majetkovom priznaní uviedol zárobok takmer 63 tisíc eur, Boris Kollár vyše 37 500 eur. Menej ako policajní funkcionári zarobili aj takmer všetci ministri, ktorých ročný príjem predstavoval v priemere okolo 55 tisíc eur.

Za odslúžené roky

Viac priznal len šéf rezortu vnútra Roman Mikulec, a to vyše 82 500 eur. Podľa jeho hovorkyne Barbary Túrosovej je rozdiel medzi príjmom ministra vnútra a jeho vládnymi kolegami „spôsobený tým, že Roman Mikulec je poberateľom výsluhového dôchodku za odslúžené roky“. 

Pčolinský naložil Hegerovi aj Kolíkovej. Konečne vyrazili za občanmi do regiónov. Avšak...
Poslanec Peter Pčolinský si zas na sociálnej sieti povolil uzdu a bez okolkov sa pustil do Kolíkovej aj Hegera. Vyrazili do regiónov vysvetľovať reformy. No tam, kde sa reformy skutočne občanov dotknú, radšej nejdú. Kým členovia vládnej koalície... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Petra Demková

Okrem služobného tabuľkového platu je v prípade najvyšších predstaviteľov polície súčasťou ich mesačné príjmu, ktorý sa môže šplhať k sume 4 500 eur, aj niekoľko príplatkov napríklad za hodnosť, zaradenie, výsluhu rokov či osobný príplatok.

Po započítaní ročných odmien sa tak vlaňajšia priemerná mesačná mzda policajného prezidenta a jeho viceprezidentov vyšplhala na sumu okolo 5 600 eur.

Do autobusu narazila Tatra, päť ľudí previezli do nemocnice
Do zadnej časti stojaceho autobusu SAD Žilina narazil v utorok ráno na zastávke v Kotešovej v okrese Bytča automobil Tatra. Správu o udalosti prináša TASR. Podľa hovorkyne SAD Žilina Ivany Strelcovej bolo v čase nehody v autobuse 36 cestujúcich.... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | TASR