Rakúšania zastavili stíhanie Mišenku: Svedectvo kajúcnika je neprípustné!
02 | 11 | 2021 I Diana Zaťková

Topoľčiansky podnikateľ Viliam Mišenka, ktorý patril medzi najhľadanejších Slovákov, má v rukách ďalšie zastavenie trestného stíhania. Tentokrát zastavila trestné stíhanie Mišenku pre úkladnú vraždu podnikateľa spred 25 rokov rakúska prokuratúra.

Slovenské vyšetrovacie orgány v minulosti obvinili Mišenku z najťažších mafiánskych zločinov, patril medzi najhľadanejších Slovákov. Obvinenia mu však prokuratúra postupne zastavuje. Trestné stíhanie Mišenku zastavila aj rakúska prokuratúra. Podnikateľova dcéra sa snaží dokázať, že jej otca polícia stíha len na základe vymyslených dôkazov, píše portál noviny.sk.

Vražda Čongrádyho

Mišenka bol obvinený aj v prípade vraždy bossa Petra Čongrádyho, no už v roku 2013 sa jeho obhajca Igor Cibula vyjadril: "Z pasu môjho klienta, aj z jeho vyjadrenia vyplýva, že v deň skutku, ale aj pred skutkom, aj po skutku, nebol na Slovensku, ale bol v Číne." 

Nepreukázali mu ani účasť na veľkej bankovej lúpeži z 90. rokoch, ani účasť na ďalších dvoch mafiánskych popravách. Teraz padol aj prípad úkladnej vraždy, ktorý prešetrila po prevzatí od slovákov viedenská prokurátúra.

Pčolinský naložil Hegerovi aj Kolíkovej. Konečne vyrazili za občanmi do regiónov. Avšak...
Poslanec Peter Pčolinský si zas na sociálnej sieti povolil uzdu a bez okolkov sa pustil do Kolíkovej aj Hegera. Vyrazili do regiónov vysvetľovať reformy. No tam, kde sa reformy skutočne občanov dotknú, radšej nejdú. Kým členovia vládnej koalície... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Petra Demková

Jediný svedok

Vražda podnikateľa Marka spred štvrťstoročia bola postavená na jedinom svedkovi, klamárovi a nakoniec aj pre políciu nedôveryhodnom zločincovi Jánovi Krajčíkovi, ktorý si dnes odpykáva doživotie. Informovala TV JOJ.

"Stručne povedané prípad Františka Marka bol založený na nedôveryhodnom svedectve Jána Krajčíka, ktorý už v minulosti podal falošné svedectvá," vysvetlil prokurátor Wiener Neustadt Christian Niegl.

Rakúšania Mišenku nevydajú

Dcéra Monika je rakúska občianka, tak ako jej trestne stíhaný otec Viliam Mišenka. Práve ona sa snaží dokážať, že do väzenia nepatrí. Mišenka bol zadržaný v Rakúsku a naši susedia nám ho na trestné stíhanie už nevydali. 

"Rakúska justícia sa mi zdá spravodlivejšia, lebo aj oni vidia, aké svinstvá sa tu robili na základe výpovedi jediného svedka, čo je tzv. kajúcnik," vyjadrila sa dcéra Mišenku Monika Pribyl. 

Faktom zostáva, že Mišenka je aktuálne vo výkone 20-ročného trestu v rakúskej väznici. 

A. Belousovová: Sú kompetentní nezodpovední?
Pani Anna Belousovová sa dnes zamyslela nad takou vecou, ako je zodpovednosť. Rozpísala sa na svojej sociálnej sieti. Často zdôrazňované "Máme byť zodpovední, a preto sa máme zaočkovať. Máme nosiť rúška. Máme sa testovať. Máme už takmer dva roky... Čítať ďalej
02 | 11 | 2021 | Eka Balašková