Američania vyslali do Čierneho mora vlajkovú loď svojej šiestej flotily (video)
02 | 11 | 2021 I Ivan Brožík

Vlajková loď šiestej flotily amerického námorníctva Mount Whitney je vyslaná do Čierneho mora, aby viedla operácie so spojencami a partnermi z NATO. Informovala o tom na Facebooku tlačová služba americkej šiestej flotily.

„Vlajková loď šiestej flotily USS Mount Whitney (LCC 20) začala svoj severný tranzit do Čierneho mora, aby tam mohla spolupracovať s našimi spojencami a partnermi NATO v regióne,“ stojí vo vyhlásení amerického armádneho velenia. Z toho cituje web prvnizpravy.cz.

Mount Whitney je vlajkovou loďou americkej šiestej flotily, ktorá je rozmiestnená v Stredozemnom mori so sídlom v Neapole v Taliansku a plní misie v Európe a Afrike.

Iba na osvieženie pamäte

Pripomeňme, že pred pár dňami vyplával do Čierneho mora aj americký raketový torpédoborec USS Porter, aby spolupracoval so spojencami z NATO.

30. októbra vstúpil americký raketový torpédoborec USS Porter do Čierneho mora a Rusko ho začalo sledovať.

V januári tohto roku torpédoborec USS Porter vykonával námorné operácie v regióne v Čiernom mori. Americká armáda vtedy oznámila, že loď bola poslaná do regiónu, aby podporila amerických spojencov v NATO a partnerov.

(Medzititulok red. HD.)

https://login.hlavnydennik.sk/2021/10/30/americania-sme-schopni-potopit-baltsku-flotilu-rusi