Syn generála Lučanského sa stane asistentom europoslanca
27 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Syn zomrelého policajného exprezidenta podľa informácií Plus 7 dní mieri do vysokej politiky. Má sa stať akreditovaným asistentom.

Poslanec Európskeho parlamentu (EP) Miroslav Radačovský si vybral Adama Lučanského, jedného z troch potomkov exprezidenta Policajného zboru SR Milana Lučanského za svojho akreditovaného asistenta.

Radačovský predtým Adama Lučanského nepoznal, ale pri rôznych konzultáciách a výsluchoch si všimol, že má veľký potenciál. Vyštudoval fakultu informačných technológií v Brne. 

„Čo má spoločné prezidentka Čaputová so smrťou Milana Lučanského?“ pýta sa Blaha. Zdá sa, že dosť veľa
Bývalý prezident policajného zboru Milan Lučanský zomrel na konci minulého roku. Údajne po tom, ako spáchal vo väzbe samovraždu obesením. Opozícia, a najmä strana Smer-SD, však vôbec neverí tomu, že si na život siahol sám, ale sú presvedčení o tom,... Čítať ďalej
25 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

V Lučanskom ml. vidí potenciál

„Páčili sa mi Adamove názory, zistil som, že je jazykovo zdatný, a keďže mojím snom je priviesť do verejného života mladých, perspektívnych ľudí, ponúkol som mu miesto svojho asistenta. Adam prijal a ja mám z toho dobrý pocit. Možno som mu aj pomohol,“ vyjadril sa k tomuto nápadu Radačovský. Radačovský je v Európskom parlamente členom výboru pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa a tiež členom osobitného výboru pre umelú inteligenciu v digitálnom svete.

Lučanský má podpísanú pracovnú zmluvu priamo s Európskym parlamentom a jeho úlohou je napríklad pripravovať europoslancovi Radačovskému podklady na rokovania, starať sa o chod kancelárie, zabezpečovať administratívne práce.

R. Kaliňák: Smrť Lučanského je dôvodom môjho návratu
Hoci v centrále Smeru už Robert Kaliňák nemá svoju kanceláriu, niečo ho primälo k tomu, aby sa vrátil do politiky. V rozhovore pre portál Pluska sa vyjadril k viacerým aktuálnym témam a prekvapivo aj k dôvodu návratu do politiky. Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Prípad generála Lučanského stále neuzavretý

Exprezident Policajného zboru Milan Lučanský zomrel v štátnom zariadení necelý mesiac po vzatí do väzby. Tragédii predchádzalo vážne zranenie hlavy Lučanského, ku ktorému malo dôjsť v cele. Údajne sa potkol o papuču a padol na rám postele tvárovou časťou. Kvôli zranenému oku Lučanského previezli na ošetrenie do nemocnice v Ružomberku, kde podstúpil deväťdesiatminútovú operáciu.

Po návrate do väzby Lučanského niekoľkokrát premiestňovali z jednej cely do druhej a 29. decembra 2020 ho našli bezvládneho v polohe evokujúcej samovraždu. Vyšetrovanie smrti Milana Lučanského stále nie je uzavreté. Jeho rodinu ako poškodených v tejto veci zastupuje práve Radačovský, ktorý v minulosti pôsobil vo funkcii sudcu.