„Čo má spoločné prezidentka Čaputová so smrťou Milana Lučanského?“ pýta sa Blaha. Zdá sa, že dosť veľa
25 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Bývalý prezident policajného zboru Milan Lučanský zomrel na konci minulého roku. Údajne po tom, ako spáchal vo väzbe samovraždu obesením. Opozícia, a najmä strana Smer-SD, však vôbec neverí tomu, že si na život siahol sám, ale sú presvedčení o tom, že mu na druhý svet niekto pomohol.

„Neveriacim Tomášom“ je v prípade samovraždy Milana Lučanského najmä podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha, ktorý svoj názor na to dáva na známosť vari v každom zo svojich statusov. Veľký návrat k tomu, čo sa dialo pred tým ako zomrel, pripravil Blaha v statuse, kde sa venuje iba okolnostiam súvisiacim so smrťou generála Milana Lučanského.

Nová zlomoc sa potrebovala zbaviť generála Milana Lučanského a umlčať ho

„Čo má spoločné prezidentka Čaputová so smrťou Milana Lučanského?“ pýta sa hneď v úvode Blaha, ktorý sa vzápätí púšťa do širšieho zhrnutia si niektorých faktov. „Generál Milan Lučanský bol hrdina a veľa toho vedel. Na Mikulca aj na ďalších. Nová zlomoc sa ho potrebovala zbaviť a umlčať ho,“ myslí si smerák, podľa ktorého prišlo obvinenie zo strany špeciálnej prokuratúry, v ktorej zohral hlavnú úlohu Kysel. Ten si vraj dokonca pred súdom vymyslel, že Milan Lučanský vlastní na Floride byt, čo v danom čase vraj bola čistá lož. „Do väzby Milana Lučanského strčila Pamela Záleská, sudkyňa, ktorá je údajne v mimoriadne blízkom vzťahu s Monikou Tódovou. V monstrprocese neskôr zlikvidovala aj Dušana Kováčika,“ poukazuje Blaha aj na ďalšiu osobu, ktorá požíva ochranu strany Smer-SD. „Vyšetrovatelia NAKA, ktorí nevinného Milana Lučanského dostali za mreže, patria do skupinky, o ktorej Boris Kollár hovorí ako o „čurillovskej mafii“. Po smrti Milana Lučanského sa podľa svedectva ex-šéfa NAKA Zuriana títo istí čurillovci tešili a smiali. Mimochodom, to sú tí Lipšicovi ľudia, ktorých sa verejne zastáva prezidentka Čaputová,“ pripomína Blaha, podľa ktorého boli kľúčovým udavačom v prípade Milana Lučanského dvaja kriminálnici - František Böhm a Bernard Slobodník. „Viete, kto obhajoval Slobodníka? Daniel Lipšic. A po ňom Peter Kubina, v tom čase poradca prezidentky Čaputovej,“ poukazuje podpredseda Smeru-SD na isté „náhodičky“.

Prípad „Lučanský“ speje ku koncu. Kotleba hlasoval proti uzáverom. Hlási prekrútené fakty a lži!
Marián Kotleba, ktorý bol súčasťou tímu, ktorý mal preskúmať okolnosti úmrtia generála Lučanského, na Facebooku informuje, že vyšetrovanie sa chýli ku koncu. Komisia sa už dokonca uzniesla aj na záverečnej správe. S tou má však Kotleba problém a... Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Petra Demková

Ďurku si spoločne s ostatnými čurillovcami verejne zastala samotná prezidentka

Podľa Blahu je ešte zaujímavejší prípad ex-siskára Františka Böhma. „Po tom, čo si navymýšľal lži na Milana Lučanského, bol prepustený z väzby a krátko na to sa zastrelil. Aby už nikdy nemohol povedať, ako to bolo v skutočnosti a kto ho dotlačil k falošnému svedectvu voči generálovi. Jeho smrť zjavne niekomu prišla veľmi vhod,“ myslí si Blaha, ktorý poukazuje aj na ďalšie „náhody“. Napríklad ako je možné, že František Böhm ako obvinený kriminálnik, mal u seba strelné zbrane. „Odpoveď: išlo o zlyhanie vyšetrovateľa NAKA Pavla Ďurku, jedného z partie čurillovcov. Ďurka je jeden z tých, ktorého sa hystericky zastával Daniel Lipšic na svojom slávnom výjazde po médiách, kedy porušil všetky zásady práce prokurátora, aby chránil „našich chlapcov“. Rovnako ako samého Čurillu, aj Ďurku obhajuje Lipšicov priateľ Kubina, ktorý ešte prednedávnom pracoval pre Zuzanu Čaputovú, a dal za ňu dokopy aj podanie na Ústavný súd, ktoré viedlo k zmareniu referenda,“ poukazuje Blaha aj na inú vec.

Lučanský a protiopatrenia (Gustáv Murín)
Hlavný denník prináša exkluzívne výber z práve vydanej knihy autora Gustáva Murína „Generál Milan Lučanský“ Čítať ďalej
04 | 04 | 2021 | Gustáv Murín
To preto, lebo Ďurku si spoločne s ostatnými čurillovcami verejne zastala prezidentka Čaputová, hoci je aktuálne obvinený nielen z toho, že si vymýšľal obvinenia, ale aj z toho, že kvôli jeho zlyhaniu zomrel Böhm. „A teraz prichádza kľúčová otázka. Korunný klamár v prípade Milana Lučanského zomrel kvôli zlyhaniu jedného z čurillovcov. Obhajuje ho Kubina. Iného kajúcnika v prípade generála obhajoval Lipšic a potom zase Kubina. A celú túto desivú chobotnicu, ktorá môže za to, že zomrel Milan Lučanský, teraz obhajuje Zuzana Čaputová, s ktorou je Kubina priamo prepojený,“ poukazuje podpredseda Smeru-SD na zvláštne prepojenia istých ľudí.
„Samovraždu spáchali Lučanský aj Böhm, pokúsila sa o ňu Jankovská, kto bude ďalší?“ pýta sa Ľuboš Blaha
František Böhm vyvolal svojou samovraždou doslova búrku teórií, prečo sa to stalo a kto by za to mal či mohol niesť zodpovednosť. Jedným z tých, ktorí sa nad touto tragickou udalosťou zamýšľajú vo svojom statuse je aj Ľuboš... Čítať ďalej
13 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Prezidentka odstúpiť nemôže, lebo životne potrebujete prezidentskú imunitu

„Pýtate sa, čo má spoločné Čaputová so smrťou Milana Lučanského? Ako vidno - príliš veľa. Jej obhajoba Ďurku a jej prepojenia na Kubinu a Lipšica sú dôkazom, z ktorého mrazí,“ konštatuje Blaha, podľa ktorého pravda o smrti Milana Lučanského raz vyjde najavo. A toho sa Čaputová vraj bojí najviac. „Pamätáte, ako po smrti Milana Lučanského okamžite vyzývala k tomu, aby sa „nešpekulovalo“ a „nepodliehalo náladám verejnej mienky“? Bála sa...,“ myslí si smerák.

Podľa Blahu urobila prezidentka v piatok osudnú chybu. „Prihlásila sa ku všetkým špinavostiam, ktoré obvinení spáchali. Tohto biľagu sa už nikdy nezbaví. Pani prezidentka, vždy som vám radil, aby ste odstúpila z funkcie pre vaše zlyhania a neschopnosť. Dnes viem, že vy odstúpiť nemôžete, pretože životne potrebujete prezidentskú imunitu,“ píše v závere Ľuboš Blaha, ktorý ešte hlave štátu odkazuje: „Jedno však musíte vedieť. Raz sa celá tá špina vyplaví...“
Nové odhalenia: Lučanský musel dostať bitku, tvrdí traumatológ
Šokujúca správa. Reportéri z RTVS ukázali Lučanského lekárske záznamy nezávislému traumatológovi: „Ide o typický úraz po bitke, po dobre mierenom údere do oka,“ tvrdí Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Gabriel Matta