Krčméry ŠOKUJE: Rúška budeme nosiť ešte 50 rokov!
27 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Náš život sa od základov zmení! Elity globálnej spoločnosti klamú a vzbudzujú v ľuďoch falošný pocit, že očkovanie proti pandémii koronavírusu niečo zmení a my sa vrátime do starých zabehaných koľají. Nie je tomu však tak. V utorkovej relácii  TV Markíza Na telo Plus to vyhlásil infektológ Vladimír Krčméry. 

Nosenie rúšok, sociálne rozostupy, obmedzenie pohybu, obmedzenie akýchkoľvek sociálnych interakcií, zatváranie reštaurácií, zákazy konania kultýrnych aj spoločenských podujatí... jednoducho zákaz žiť život tak, ako je spoločenský tvor homo sapiens zvyknutý sa potiahne podľa profesora Krčméryho oveľa dlhšie ako ktokoľvek z nás predpokladal!

Falošné nádeje

"Ľuďom sa dáva falošný pocit, že vakcíny proti ochoreniu COVID-19 vyriešia pandémiu, no potrebné sú aj ďalšie opatrenia," hovorí profesor Krčméry. Tiež predpovedá, čo nás čaká po tretej vlne a prečo sa tak skoro nezbavíme rúšok.

"Očkovanie chráni na 80 percent, zvyšných 20 percent je nosenie rúšok či dodržiavanie rozostupov. Ani plne zaočkovaní ľudia by preto nemali mať pocit, že už nemusia dodržiavať žiadne iné opatrenia," vyhlásil infektológ. 

Protestovať do ulíc pôjdu aj policajti: „Nie je nám to jedno!“
Do ulíc dnes vyjdú aj policajti, nie však aby zasahovali. A robili poriadok, ale protestovať! A s nimi aj záchranári, hasiči a civilní zamestnanci. Už toho všetkého majú dosť aj zamestnanci rezortu vnútra. A to vrátane policajtov, hasičov,... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Jozef Uhlárik

Situácia sa nezlepšuje

Situácia vo svete naznačuje, že koronavírusu sa tak skoro nezbavíme. „Je iluzórne si myslieť, že pokiaľ nebudú zaočkované dve tretiny celej zemegule, tak nebudeme mať stále zánosy z tropických a iných krajín. Je férové povedať ľuďom dopredu, že po tejto tretej vlne, príde ešte najmenej jedna, ak nie dve. Nie vlny, ale kompletné epidémie s troma vlnami treba očakávať,“ povedal Krčméry.

Dôvodom sú podľa neho mutácie, ktoré vznikajú najmä v exotických krajinách a následne sa šíria do celého sveta. S prekonaním každej epidémie by sa mala zvyšovať kolektívna imunita. Postupne pribúda aj liekov proti korone. „Nie je to taká zlá správa, pretože každá epidémia prinesie aj nárast v kolektívnej imunite. Určite bude mortalita nižšia, budeme mať menej ťažkých priebehov, pretože k vakcínam prichádza 10 liekov, z ktorých 5 je do jedného roka tu," povzbudil infektológ.

Normálny život už pravdepodobne nenastane

Pre tých, ktorým prekážajú rúška, nemá dobré správy. Nezbavíme sa ich ešte poriadne dlho, ale časom ich budeme potrebovať už len na rizikových miestach. „Rúška budeme potrebovať ešte ďalších 50 rokov. Nebudeme ich potrebovať celý rok. Bude stačiť, keď ich budeme mať v lietadle, na hromadných podujatiach atď.," dodal profesor Krčméry.

Takže život s rúškom práve na akciách, kedy človek prejavuje najviac svojich emócií, je podľa odborníka nevyhnutný. A zmena je v nedohľadne.

Vo veci nezákonného sledovania chce Fico zvolať schôdzu NR SR
Ako sme už na našich stránkach informovali, líder Smeru Robert Fico včera rokoval s členmi poslaneckého klubu Sme rodina. O čom, zisťoval portál Pluska. Nepredstaviteľná situácia R. Fico sa vyjadril, že so Sme rodina bude rokovať o zvolaní... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Eka Balašková