Vo veci nezákonného sledovania chce Fico zvolať schôdzu NR SR
27 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Ako sme už na našich stránkach informovali, líder Smeru Robert Fico včera rokoval s členmi poslaneckého klubu Sme rodina. O čom, zisťoval portál Pluska.

Nepredstaviteľná situácia

R. Fico sa vyjadril, že so Sme rodina bude rokovať o zvolaní schôdze NR SR, nakoľko minimálne 50 rokov sa v civilizovanom svete nestalo, aby vládna moc nechala sledovať opozičného lídra. Fico požiada, aby na schôdzu prišli o tejto téme diskutovať minister vnútra Roman Mikulec, šéf Generálnej prokuratúry Maroš Žilinka a tiež šéf Úradu špeciálnej prokuratúry Daniel Lipšic.

Plní si len povinnosti

„Stretával som sa a budem sa stretávať. Budem to robiť tak, aby ma žiadni policajti nemohli odpočúvať. Som politik, ktorý má v rámci svojej agendy jasnú prioritu. Hovorím o nespravodlivosti a o nezákonnosti, ktorá sa deje voči nominantom opozície a predstaviteľom Smeru.“ Informuje Fico prítomných novinárov: „Mojou povinnosťou je stretávať sa s takýmito ľuďmi, ako sú obhajcovia. V tom deväťhodinovom prepise si prečítate to, čo ste si vypočuli na tlačových konferenciách. Nikto z nás nespáchal žiadny trestný čin.

Fico Sulíkovi - Ukáž maturitné vysvedčenie!
Robertovi Ficovi „ide karta“, ako sa ľudovo hovorí. Že v opozícii „kvitne“, to hádam neušlo nikomu. Dokázal to aj dnes, pri odvolávaní ministra hospodárstva. Píše o tom Pluska. Okrem iného aj maturitné vysvedčenie Robert Fico vyzval ministra... Čítať ďalej
26 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Bude informovať Európsku komisiu

Pri hlasovaní v utorok po 17.00 h chcel Smer-SD požiadať členov klubu Sme rodina, aby mohli v mene troch klubov zaradiť nový bod tejto schôdze. Jej témou bude odpočúvanie a sledovanie opozície na Slovensku. Fico chce o tomto incidente informovať aj Európsku komisiu. Štát ho podľa neho chcel sledovať, na čo si vymyslel príbeh o pytliactve. Celé to považuje za nezákonné, no zmysel v podávaní trestného oznámenia nevidí. Skutočnosť, že generálny prokurátor má dať preveriť únik zo spisu, či nejde o trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa alebo marenie spravodlivosti, Fico privítal.

Zase raz "unikli" záznamy

V rámci audiovizuálnych dôkazov boli medializované práve videá, ktoré zobrazujú, ako sa na chate stretávali Fico, obhajca obvineného policajného exprezidenta Tibora G. Marek Para, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a syn Tibora G. Tie majú potvrdzovať snahy viacerých politikov, podnikateľov a advokátov ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz.