Erik Tomáš: Nonsens a des! Vymontujte si žiarovky, dobre bude!
27 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Odvolanie ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) iniciovala strana SMER - SD. V rozprave, k tejto téme sa vyjadril aj nezaradený poslanec Erik Tomáš (Hlas), ktorý uviedol dôvody kvôli ktorým strana Hlas podporí inicatívu strany SMER - SD. Nejde podľa neho o empatiu, ktorá Sulíkovi podľa Tomáša očividne chýba. Hlavným dôvodom, prečo sa tak strana Hlas rozhodla je, že doposiaľ nenašiel riešenie na energetickú krízu. 

Vystúpenie v NR SR k odvolaniu ministra hospodárstva Richarda Sulíka, nezaradený poslanec Erik Tomáš zverejnil na sociálnej sieti. Začal hneď z ostra. "Prvé vážne správy, ktoré sa týkali zvýšenia cien energií sa podľa Erika Tomáša, objavili v júli. A my doteraz nemáme jediné schválené rýchle dynamické opatrenie, ktoré by pomohlo buď domácnostiam, alebo podnikom," povedal Erik Tomáš.

My nič, nula

Sulík podľa neho rozpráva, že na ministerstve hospodárstva, každý deň sedí nejaká odborná komisia, ale za 4 mesiace neurobil podľa Tomáša nič. "Nula," zdôrazňuje Tomáš. A uvádza aj príklady riešení, ktoré niektoré členské krajiny v EÚ už našli. "Je už 20 krajín, ktoré našli riešenia. V Taliansku ide o cielenú pomoc najchudobnejším domácnostiam a malým podnikom, zmrazenie cien elektriny a plynu a zníženie DPH na plyn z 22 percent na 5 percent. V Česku za november a december odpustí vláda DPH za elektrinu a plyn. Domácnostiam odpustia poplatky za obnoviteľné zdroje energie. A vláda možno nechá nulovú DPH na elektrinu a plyn počas celého budúceho roku. A my nič, nula," hovorí za rečníckym pultom NR SR Erik Tomáš.

Schmögnerová si podala Matoviča. Fakt máme najlepší rozpočet?
Vláda schválila návrh rozpočtu iba deň pred dátumom, kedy ho bolo treba doručiť do NR SR. V názorovom článku v denníku Pravda sa návrhu rozpočtu venuje bývalá ministerka financií Brigita Schmögnerová. Myslí si, že Covid19, nie je jediným dôvodom,... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Sulík je už na svojom ranči v Austrálii

Sulík je už podľa neho jednou nohou na svojom ranči v Austrálii a tu už kašle na Slovákov.
"Tí môžu mrznúť. Toto je typický Sulík, typické jeho správanie," hovorí Erik Tomáš. A dopĺňa čím minister hospodárstva argumentoval. "Na to, čo urobí Česká republika povie, že to je hektický aktivizmus, ale jeho konanie je hektický alibizmus, alebo hektická pasivita," zdôrazňuje Tomás.

"Vymontujte si žiarovky, dobre bude," ironicky ďalej poukazuje Erik Tomáš za rečníckym pultom na nedávne vyhlásenie Sulíka o tom, ako by mohli domácnosti zvládnuť energetickú krízu. A dodáva, že toto je jediné riešenie, ktoré počul. "Ale na tom sa môže podľa neho smiať iba Sulík a nie chudobné domácnosti," vraví.

Mladý futbalista zbil rozhodcu do krvi! (VIDEO)
Na východnom Slovensku mladý futbalista zákerne udrel do tváre arbitra. Zdá sa, že na Slovensku kombinácia násilia a futbalu začína byť úplne bežná. Informáciu poskytol portál čas.sk Na sociálnej sieti Facebook sa objavilo video, v ktorom mladý... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Denis Merva

Nonsens a des

Návrhy Hlas-u, ako uviedol Erik Tomáš boli všetky zmietnuté zo stolu, napriek tomu, že ich minister hospodárstva v prvej jeho reakcii považoval za super. Tomáš poukázal aj na rokovanie tripartity na ktorom sa minister financií Igor Matovič (OĽaNO) ani nezúčastnil. To bol podľa neho prvý signál, že sa nebude nič diať. "Vratky, zníženie DPH, envirofond, aj všetko ostatné nič," zdôraznil Tomáš.
Vrcholom všetkého podľa neho bolo vyhlásenie Sulíka, že pokiaľ bude mierna zima, tak to bude v poriadku. Ale ak bude zima tuhá, tak sa vypnú niektoré podniky. Tomáš toto jeho vyhlásenie považuje za nonsens, ale rovnako sa podľa neho správajú všetci poslanci z SaS. Pripomenul zrušenie obedov zadarmo, dôchodkový strop, nápad na zrušenie Úradov práce, čo je podľa neho des.

Aj doteraz sa podľa Tomáša vedelo, že Sulíkovi chýba empatia, ale problém je podľa neho aj to, že doposiaľ nenašiel riešenie na energetickú krízu. "A preto poslanci strany Hlas iniciatívu SMER - SD za odvolanie Richarda Sulíka podporia," uviedol Tomáš. 

O vyslovení dôvery budú poslanci hlasovať zrejme až v stredu, po deviatej ráno.

Pre rusofóbov, kaviareň a mainstream - Rusko chce znížiť cenu plynu pre Európu o 60 percent
Podľa americkej agentúry Bloomberg Rusko chce znížiť cenu plynu pre Európu o 60 percent. V dlhodobom horizonte plánuje Ruská federácia znížiť ceny plynu dodávaného do Európy o 60 percent, na 300-400 USD za 1000 metrov kubických. "Informuje o tom... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Ivan Brožík