Ďateľ: "Ako Lipšicovi chlapci vydierali..."
27 | 10 | 2021 I Ivan Brožík
"Ako Lipšicovi chlapci vydierali Bopal." Nazval svoj najnovší status na sociálnej sieti Peter Tóth, alias Ďateľ. A v texte nikoho nešetrí. Posúďte sami!
 
"Minulý týždeň hlupáčikovia v médiách ťapuškali ručičkami od radosti, lebo Špecializovaný trestný súd odsúdil bývalého šéfa kontrarozviedky Petra Gašparoviča a expolicajta Ladislava Vičana na 11, respektíve 10 rokov. Vraj za korupciu." Uvádza do obrazu čitateľa autor statusu na sociálnej sieti - Peter Tóth.
Udavač nie je trestne stíhaný
"Úplatok im mal odovzdať šéf spoločnosti Bopal Dušan Bočkay. A preto stojí otázka tak, prečo nie je aj on trestne stíhaný a súdený za poskytovanie úplatku. Korupcia je predsa zrkadlový trestný čin, tam kde niekto berie, musí niekto iný dávať.Tak ako je to teda? Žeby nešlo o korupciu?" Pýta sa autor statusu.
 
Z Fica sa stal štvanec, ale bojuje ako lev, tvrdí Čobejová z Postoj
Keby bol Robert Fico hlavnou postavou v nejakom westerne, mohlo by sa o ňom napísať, že hlavná postava zmenila rolu. Po voľbách sa z neho stala štvaná zver a nikde si nemôže byť istý, či ho náhodou nenahrávajú. O tom, ako by bolo vhodné pribrzdiť... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová
Dojemná starostlivosť
"Jasné, že nie! Hlavnými páchateľmi kauzy Bopal sú totiž kriminálnici Ľudovít Makó a Boris Beňa. Druhý z nich bol vzatý v súvislosti s týmto prípadom do väzby s tým, že mu hrozí výnimočný trest 25 rokov. Lenže také tresty osobní kajúcnici Matovičovho Himmlera Lipšica nedostávajú. Borisko si pošiel po trojročnú podmienku s odkladom na päť rôčkov. Samozrejme, len za korupciu, nie vydieranie. Ach, ako dojemne sa Himmler stará o svojich kriminálnikov." Pripomína Peter Tóth."
Výpaľníctvo zo strany štátu?
"Dušan Bočkay už nevládal finančne znášať neustále požiadavky Makóa, Beňu a spol. Kriminálny úrad finančnej správy jeho firme Bopal zablokoval majetok a ak chcel dosiahnuť zrušenie tohto rozhodnutia, musel platiť."
 
 Desivý fakt

 "Makó, Beňa, Gašparovič a Vičan si mastili vrecká až dovtedy, kým nemal Bočkay už z čoho platiť, a preto ani čo stratiť. Skontaktoval sa s riaditeľom NAKA Branislavom Zurianom a všetko mu povedal. Vysvetľuje genézu ďalej publicista Tóth."

Naši chlapci
Vydierači išli čoskoro do väzby. No keďže z Makóa a Beňu sa stali osobní kajúcnici Matovičovho Himmlera Lipšica, pokojne si naďalej užívajú nakradnuté milióny na slobode. Slovom naši chlapci. Aké rozkošné!"
Vydieranie bez trestných dôsledkov
"Miluj Himmlera a môžeš, čo chceš. Aj beztrestne vydierať."
 
"Mimochodom, Gašparoviča a Vičina odsúdila za korupciu, nie vydieranie sudkyňa Ružena Sabová. To vôbec neprekvapuje. Iba nekompetentná, nevzdelaná a neschopná sudkyňa ako ona môže vidieť korupciu tam, kde je vydieranie. Či presnejšie odkývať to, čo jej predostrie ako hotovú vec Himmlerov úrad." Končí svoj status Peter Tóth.
 
 
Kaliňák o úniku nahrávok: Je to úrad špeciálnych zúfalcov
Video z tajných stretnutí Roberta Fica na chate opäť rozvírilo nielen slovenské politické vody. Schôdzky oligarchu Miroslava Bödöra so šéfom Smeru-SD a Robertom Kaliňákom rieši preto ako polícia, tak aj občania. Nový čas sa na nahrávku spýtal... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Diana Zaťková