Kaliňák o úniku nahrávok: Je to úrad špeciálnych zúfalcov
27 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Video z tajných stretnutí Roberta Fica na chate opäť rozvírilo nielen slovenské politické vody. Schôdzky oligarchu Miroslava Bödöra so šéfom Smeru-SD a Robertom Kaliňákom rieši preto ako polícia, tak aj občania. Nový čas sa na nahrávku spýtal exministra vnútra.

Videá, na ktorých sa na chate stretávali predseda strany Smer-SD Robert Fico, exminister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör, otec oligarchu Smeru-SD Norberta, syn Tibora Gašpara Pavol a tiež právnik Marek Para niekto vyniesol zo živých spisov a odovzdal médiám. 

Malo to byť zničené do 24 hodín!

Videá majú dokazovať, ako sa zúčastnení snažia ovplyvňovať viaceré prebiehajúce vyšetrovania. Exminister Kaliňák má však na súhlas na odpočúvanie získaný pre nelegálne pytliactvo vlastný názor. "Oni porušujú zákony každý deň. Keby im išlo o pytliactvo, dali by kameru do miestnosti, kde sa spracováva mäso, nie do spoločenskej miestnosti. To si fakt mysleli, že tam donesieme zastreleného jeleňa? Pytliactvo je prečin, toto nikdy v histórii nebolo povolené, takéto odpočúvanie pre pytliactvo. Nie je možné odpočúvať advokáta, a ak to zistili, mali to v zmysle zákona o nelegálnom odpočúvaní, to má byť zničené do 24 hodín.

Kaliňák však ani nevie, komu chata, v ktorej sa stretli, patrí. "Netuším, komu patrila tá chata, asi by som tam trafil, je to niekde pri Leviciach," prekvapuje exminister. Na otázku Nového Času, koľkokrát sa v takomto zložení stretli má Kaliňák jednoznačnú odpoveď. "To nám povedia asi páni z polície. Nechápem, prečo sa strihajú tie videá, nech ich dajú von celé. Keď koalícia sleduje opozíciu a ľudí, ktorí sú nevinní, v čom je Bielorusko potom horšie?

"Multitalent" Remišová poučuje generálneho prokurátora, čo by mal robiť
"Zo strany Generálnej prokuratúry SR očakávame spravodlivý prístup ku všetkým kauzám, či sa týkajú alebo netýkajú predsedu Smeru-SD Roberta Fica. Vyhlásila vicepremiérka a ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronika... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | TASR/upravil Ivan Brožík

Nech to pokojne pustia celé

Podľa politika toto "bolo zorganizované, lebo na Tibora Gašpara nič nemajú. Oni hľadajú dôkazy, aká organizovaná skupina v polícii? To je smiešne," upozorňuje Kaliňák. A dodáva: "Nech to pokojne pustia celé, tam nič nie je."

Na otázku denníka ako vníma vetu advokáta Gašpara (syna exšéfa polície Tibora Gašpara, pozn. red.), že určité veci hodia na Lučanského, lebo ten už nič nepotvrdí ani nevyvráti odpovedal Kaliňák nasledovne: "Nijako, keď niekto nemôže pochopiť, že môžu Tibora obviňovať z toho, z čoho ho obviňujú, tak sa aj slamky chytá, pretože to, čo píšu oni, že má byť trestný čin, trestný čin ani nie je. Viete, keď sa snažíte zachrániť svojho otca, napadne vám hocičo. Podstatné je však to, čo som vypovedal pred vyšetrovateľmi."

Úrad zúfalcov

V každom prípade, Robert Kaliňák, ktorý iba pred nedávnom avizoval návrat do politiky, v tom má jasno. "Nás sledujú a odpočúvajú, fotografujú stále, robia, čo môžu. Je to úrad špeciálnych zúfalcov," zhodnotil politik.

Fico by mal v politike skončiť, kričia niektorí! Pčolinský sa ho zastal
Videonahrávka z poľovníckej chaty, na ktorej je vidieť Róberta Fica, predsedu strany SMER - SD, ale aj Róberta Kaliňáka, otca Norberta Bödöra a syna Tibora Gašpara, ale aj advokáta Paru nenechala ľahostajným ani politikov. Peter Pčolinský sa... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová