Z Fica sa stal štvanec, ale bojuje ako lev, tvrdí Čobejová z Postoj
27 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Keby bol Robert Fico hlavnou postavou v nejakom westerne, mohlo by sa o ňom napísať, že hlavná postava zmenila rolu. Po voľbách sa z neho stala štvaná zver a nikde si nemôže byť istý, či ho náhodou nenahrávajú. O tom, ako by bolo vhodné pribrzdiť emócie a nerobiť z neho tú štvanú zver píše aj redaktorka portálu Postoj, Eva Čobejová. 

Eufória! Pocit, ktorý u mnohých vyvolala nahrávka z poľovníckej chaty na odľahlom mieste, do ktorej bola namontovaná videokamera. Loviť sa pomocou nej malo na pytliakov. Výsledok? Pytliaci nikde. Na nahrávke sa ale ocitli Robert Fico, slanina a kola. Ale aj Robert Kaliňák, Gašparov syn a Bödörov otec a advokát Para. Nahrávka stihla uniknúť aj do médií.  

"Žiadna veľká dráma. Žiadne problémy, zdržania, pochybnosti," píše Čobejová vo svojom komentáry v denníku Postoj. Iba eufória, ktorá je ale podľa nej trochu predčasná. Naivné je podľa nej aj očakávanie, že keď zavrú Fica, nirvána bude na dosah.

JUDr. Šamko: Vo veci "čurillovcov" boli dôkazy hodnotené príliš voľne
JUDr. Peter Šamko, emeritný trestný sudca Mestského a Krajského súdu v Bratislave a vysokoškolský pedagóg zverejnil kritický názor na portály Právne Listy. Týka sa rozhodnutia krajského súdu, ktorý zrušil väzbu štyroch vyšetrovateľov NAKA, známych... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Z Roberta Fica sa stáva štvanec, ale bojuje ako lev

Že dobre bude je podľa nej iba formulka, ktorú nasadil do hláv Igor Matovič. A tá má za následok, že ľud nevolá po dokonalej spravodlivosti, ale po čoraz brutálnejších hrách. Krvavé oči, ktoré túžia potom, aby sedel ten a ten, ale podľa Čobejovej nevzbudzujú dôveru a myslí si, že dobre vôbec nemusí byť. 

"Dobre bude vtedy, keď v krajine bude silná dôvera v to, že ak niekto v politike či v biznise prekročil zákon, polícia to odhalí, vyšetrí a súd všetko spravodlivo, uvážlivo a čestne posúdi. A odsúdi iba vtedy, keď bude o vine obžalovaného stopercentne presvedčený," píše. 

V závere komentára zdôrazňuje, že z Roberta Fica sa podľa mnohých stáva štvanec. A z doráňaného kovboja zločinec bez odsúdenia a jednoznačnách dôkazov. Jeho život je pod drobnohľadom, rituálne dávno odsúdený. "Ale Fico ani v takejto prekérnej situácii stále nerezignuje, naopak, bojuje ako lev," dodáva Čobejová. 

"Multitalent" Remišová poučuje generálneho prokurátora, čo by mal robiť
"Zo strany Generálnej prokuratúry SR očakávame spravodlivý prístup ku všetkým kauzám, či sa týkajú alebo netýkajú predsedu Smeru-SD Roberta Fica. Vyhlásila vicepremiérka a ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronika... Čítať ďalej
27 | 10 | 2021 | TASR/upravil Ivan Brožík