Blaha posiela Zuzane Čaputovej otvorený list s vážnymi tvrdeniami
25 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová
Ľuboš Blaha, poslanec SMER - SD prostredníctvom sociálnej siete posiela prezidentke Zuzane Čaputovej otvorený list. "Nebudem vám tento status posielať poštou, pretože viem, že moje statusy čítate. A že vás vytáčajú do fialova. A Vy viete, že ja viem," píše.
 
Zuzana Čaputová sa podľa Blahu v piatok predviedla nielen ako mizerná prezidentka, ale aj ako mizerná právnička. Tvrdenie odôvodňuje obsahom zásadnej štúdie rešpektovanej autority v oblasti trestného práva, JUDr. Petra Šamka staršieho, bývalého sudcu a podpredsedu Krajského súdu v Bratislave, ktorá vyšla v Právnych listoch. Zverejnená štúdia podľa Blahu urobila zo Zuzany Čaputovej, ale aj zo sudkýň Krajského súdu Veselovskej, Blažovej a Šimkove úplné právne diletantky.
 
Lipšic, Kubina, Kollár, Čaputová...
Blaha v otvorenom liste tvrdí, že v prípade štvorice vyšetrovateľov, o ktorej Boris Kollár hovorí ako o "čurillovskej mafii", sudkyne Krajského súdu napísali také bizarné uznesenie a odôvodnenie, že sa za to budú hanbiť právnici ešte niekoľko generácií. A dodáva, že keby toto odôvodnenie sudkyne dostali na USB kľúči od Kubinu a Lipšica, nevyzeralo by inak.
 
Súd podľa odborníka kompletne prevzal účelovú argumentáciu obhajoby. A Blaha na margo toho podotýka, že to bol Daniel Lipšic, ktorý s touto istou agendou robil niekoľko dní nenávistnú šou vo svojich spriaznených médiách SME, Expres a Denník N. A tiež pripomína, že Lipšicov bývalý spoločník Kubina obvinených čurillovcov obhajoval.
 
Starosta obce Dvory nad Žitavou Becík: To, čo dnes predviedla Remišová, je jasné zavádzanie verejnosti v priamom prenose
Zdá sa, že aj v komunálnej politike stačí len povestná kvapka na to, aby sa naplnil pohár trpezlivosti. Svedčí o tom najnovšie video Branislava Becíka, starostu Dvorov nad Žitavou. Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Eka Balašková
 
Prezidentka sa údajne spreneverila svojmu úradu
Blaha si myslí, že namiesto toho, aby sa prezidentka verejne pýtala, odrapkala to, čo jej pravdepodobne napísal jej bývalý poradca Kubina. Čo ale nie je podľa neho zhodné s názorom odborníkov z oblasti práva. "Nielenže ste sa tým spreneverili svojmu úradu, pretože hlava štátu nemá čo strániť obvineným v živej kauze, ale navyše ste predviedli také chabé právne vedomie, že ste sa strápnila pred celou právnickou komunitou," píše Blaha.
 
Poukazuje aj na bludy troch sudkýň, ktoré Zuzana Čaputová otvorene schválila. "Prvým je, že je u vyšetrovateľov možné spustiť trestné stíhanie na základe klebiet a paranoje. Druhým je informácia, že vraj je bežné a prijateľné "dotvárať" si skutok a nadhodnotiť kvalifikáciu trestného činu tak, aby to mohla dostať Lipšicova prokuratúra. A tretím bludom je podľa neho to, že vraj sa špekulatívnymi trestnými stíhaniami môžu brániť vyšetrovatelia proti inšpekcii, ktorá ich za niečo vyšetruje. A dokonca je to vraj bežné a úplne v poriadku," píše. A dodáva, že podľa neho je všetko je v kompletnom rozpore so zákonmi Slovenskej republiky. A tiež apeluje na pani prezidentku, že ak toto nevie, mala by ste okamžite vrátiť diplom.
 
Blaha vysvetľuje, že právnická obec je zdesená z toho, aký lynč spustil advokát čurillovcov Peter Kubina, prezidentkni ex-poradca na sudcu Kapinaja, prokurátorov Chyla a Popraca a všetkých, ktorí čurillovcov vyšetrovali a obvinili. A za lynč v tomto prípade považuje to, ak ex-poradca Kubina otvorene vyzýva, aby sudca, s ktorým nesúhlasí, "spálil talár" a "hľadal si inú prácu, menej náročnú na intelekt a charakter".
 
Baránek: Ak nevystúpime z Európskej únie, čakajú nás slzy, krv a pot
Čo sa deje a čo nás čaká? V najnovšom videu na YouTube kanály hodnotí analytik Ján Baránek. Myslí si, že dnešná EÚ je niečo úplne iné ako tá, do ktorej sme vstupovali. A predpokladá, že skôr, či neskôr budeme čeliť dvom zlám. Tým menším by podľa... Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová
 
Prezidentka vraj prikrýva kauzy obhajuje potenciálnych zločincov v živých prípadoch
Prezidentky Zuzany Čaputovej sa v otvorenom liste pýta, ako je možné, že má potrebu zastávať sa Kubinových klientov a neodsúdi jeho primitívne útoky. A aj to, ako je možné, že neodsúdi primitívne útoky ministerky Kolíkovej na advokátku Evu Mišíkovú.
Blaha si myslí, že Kubina s Lipšicom prechovávajú nadštandardnú spoluprácu so sudkyňami, ktoré rozhodujú o "ich ľuďoch".  A v otvorenom liste spomína aj ich spoluprácu s Igorom Matovičom, Romanom Mikulcom a celou vládnou koalíciou.
 
Existuje podľa neho vážne podozrenie, že robia všetko preto, aby zachránili svojich vlastných ľudí na NAKA, pretože spoločne s nimi vykonávali trestnú činnosť a boja sa, že skončia vo väzení. A tragédiou slovenskej politiky je podľa Blahu to, že prezidentka verejne prikrýva ich kauzy a obhajuje potenciálnych zločincov v živých prípadoch.
 
V závere Ľuboš Blaha pritvrdil. Poukazuje na to, že prezidentka sa stala oficiálne súčasťou chobotnice a že zlyhala aj ako právnička.  Myslí si, že Zuzana Čaputová je nielenže nespôsobilá zastávať úrad hlavy štátu, ale navyše je nespôsobilá vykonávať akúkoľvek právnickú profesiu. "Dali ste facku právnemu štátu. A to musí mať následky. Ak sa okamžite nezastanete sudcov, prokurátorov a advokátov, na ktorých útočí Lipšic, Kubina a Kolíková, stávate sa súčasťou nenávistného lynču. A brutálnych čistiek, aké tu neboli od vojnového štátu," píše. A prízvukuje, že kto akými zbraňami bojuje, takými aj zahynie. Prezidentke odporúča prečítať si analýzu emeritného sudcu Petra Šamka staršieho, ktorý je v právnom prostredí obrovskou autoritou. A potom vrátiť diplom.