Starosta obce Dvory nad Žitavou Becík: To, čo dnes predviedla Remišová, je jasné zavádzanie verejnosti v priamom prenose
24 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Zdá sa, že aj v komunálnej politike stačí len povestná kvapka na to, aby sa naplnil pohár trpezlivosti. Svedčí o tom najnovšie video Branislava Becíka, starostu Dvorov nad Žitavou.



60 starostov a primátorov

"Pred niekoľkými dňami sme s mojimi kolegami - starostami a primátormi naprieč Slovenskom a jeho politickým spektrom pred Úradom vlády vyzvali ministerku, pani Remišovú, aby sa zobudila." prihovára sa starosta Becík: "Aby si uvedomila, že samosprávy sú závislé na výzvach, ktorým dnes šéfuje."

Pozor! Šeligu opäť zaujímajú občania, ide mu o nový flek?
24 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Žiadna odozva

"Nielenže toto ministerstvo pod jej vedením je, čo sa týka výziev, totálne prispaté. Je tu jeden dôležitý fakt. Spochybňuje všetky už nami ukončené projekty, realizované ešte za predchádzajúceho vedenia. Odmieta vyplácať samosprávam prostriedky preinvestované na projekty, ktoré sú už dávno zrealizované." konštatuje Becík vo svojom videu: "Domáhali sme sa stretnutia s ňou. Odpovedí na naše otázky." informuje starosta.
Odpovede prišli až dnes

"Na tie som dostal odpovede dnes, v politickej relácii na RTVS. Kopla si do mňa, že ja so starostami vôbec nelobujeme za vidiek, ale že si len naháňame body. Obvinila ma, že naša obec je jednou z najväčších poberateľov eurofondov. Zobuďte sa a overte si fakty a skutočnosti, kým zo seba vypustíte ďalšie bludy. Mali sme podanú žiadosť na výstavbu vodovodu na pitnú vodu a kanalizáciu." vymenúva starosta: "Projekt zamietnutý. A to nie len náš. Ale spolu takto s ním zmietli zo stola ďalších 635 žiadostí. U nás výstavba zberného dvora? Zamietnuté. Výsadba stromov, budovanie parkov? Detských ihrísk? Zamietnuté. Prístavba materskej školy? Zamietnuté. Mohol by som pokračovať."

Baránek: Ak nevystúpime z Európskej únie, čakajú nás slzy, krv a pot
Čo sa deje a čo nás čaká? V najnovšom videu na YouTube kanály hodnotí analytik Ján Baránek. Myslí si, že dnešná EÚ je niečo úplne iné ako tá, do ktorej sme vstupovali. A predpokladá, že skôr, či neskôr budeme čeliť dvom zlám. Tým menším by podľa... Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Kúsok irónie

"Pardon," zaironizoval si pán starosta: "spomenul som si. Prešiel nám nákup 220 kníh do knižnice. To, čo dnes predviedla Remišová, je jasné zavádzanie verejnosti v priamom prenose. To, že sedí priamo v Bratislave, na ministerstve, to všetci vieme. Ale je to ministerka, ktorá má na starosti regionálny rozvoj! Nech sa nečuduje, že jej ľahostajnosťou a amaterizmom nám, samosprávam, pohár trpezlivosti už pretiekol."
Prídeme za vami!

"Ak ona nie je ochotná ísť do regiónov, tak regióny prídu za ňou." sľubuje Becík vo videu: "Naposledy nás bolo vyše šesťdesiat. Nabudúce nás bude vyše sto. Už toho fakt máme plné zuby. Ja pravdou, že množstvo financií máme ešte z predchádzajúceho obdobia nevyčerpaných. Ale my chceme len tieto prostriedky.
Amatérka Remišová?

"Prostriedky, ktoré patria tomuto národu. Aby sme mu mohli zlepšovať a skvalitňovať život na vidieku. To, že táto žena tomu absolútne nerozumie a nepochopila, čo od nej chceme, je ďalší fakt. Pochybujem, že vôbec tuší, koľko zamestnancov na jej ministerstve pracuje!" ironizuje Becík: O tom, že nie je v obraze, podľa neho svedčí aj to, že ju majú aj jej koaliční partneri plné zuby. "Pani ministerka, buď začnete makať tak, ako sa od vás očakáva, alebo sa vráťte robiť to, čomu bez pochyby rozumiete. Poťahovať šnúrkami, ale už len na bábkach v divadle. My sme pripravení za rozvoj našich regiónov bojovať."

Braňo Mojsej mladší vypadol zo súťaže SuperStar! Ako reagoval?
Syn známeho slovenského speváka vypadol z populárnej súťaže SuperStar. Spievať Christinu Aguileru určite nebolo podľa jeho predstáv a v rámci jeho štýlu, nuž aj o tom je táto súťaž! Informovala pluska.sk Čítať ďalej
23 | 10 | 2021 | Denis Merva