Karol Lovaš - som zaočkovaný, ale šikanovať sa nenechám
24 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Bývalý novinár vo svojom statuse na sociálnej sieti sa prihovára z Národného divadla. 


"Som zaočkovaný. Kúpil som si lístok. Podporujem kultúru. Pri vstupe sa preukazujem očkovaním. Zvykol som si. Na lóžu mi klope uvádzačka, že si mám nasadiť respirátor." píše Lovaš vo svojom statuse: "V lóži nikoho neohrozujem. Vo vedľajšej nikto nesedí. Divadlo je poloprázdne. Janáček. Po dnešku budú mať o jedného diváka menej."
Logické otázky

V dobe, keď denne pribúdajú v jeho okolí desiatky nakazených a hospitalizovaných s plným očkovaním si však začína klásť otázky. "Intuitívne cítim, že niečo nie je v poriadku. Vôbec sa nedivím tým, čo si nezvykli. A nechcú zvyknúť."

Uhrík z Republiky na proteste v Žiline: V takomto svete sa nedá existovať!
Protesty podľa Uhríka majú význam. A preto na pódiu v Žiline veľmi hlasno, vyjadril svoj názor. Účasť síce aj podľa neho nebola masová, ale ozývať sa podľa neho treba. Nielen v bratislavských liberálnych kaviarňach, ale aj na východe, severe a... Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Zvykneme si?

V Zlatej kapličke bol Lovaš podľa svojich slov dnes naposledy. "Pokiaľ nebudú podmienky opäť "normálne". Odmietam sa nechať šikanovať. Pri pohľade do hľadiska - nie som sám. A to ma desí. Nemalo by len mňa."
Odporúčanie politikom

Mali by prestať klamať a zavádzať o vakcínach. Očkovanie nerovná sa bezpečie. Od začiatku to bol tenký ľad, ktorý sa nám aktuálne vracia. Aj očkovaný človek môže ochorieť. Môže sa dostať do nemocnice. Môže umrieť. Prestaňme klamať, že opak je pravdou.
Výsmech nie je na mieste

"Nevysmievajme sa ľuďom, ktorí sa odmietli dať zaočkovať. Nepovyšujme sa nad nich." apeluje Lovaš na všetkých: "Ako zaočkovaný človek si nedovolím moralizovať nad nikým, kto sa rozhodol inak. A nedovolil by som si nikomu radiť, čo má robiť. Jediné, čo môžem, je inšpirovať. To robím aj týmto statusom."
Inšpirácia na záver?

"Áno, som zaočkovaný. To ale neznamená, že sa nechám šikanovať." konštatuje Lovaš a prízvukuje: "Od nikoho." Čítate v tom, že ani od sprievodcu v kupé prázdneho vlaku; od čašníka v reštike s dvadsiatimi stolmi a troma hosťami; či tety, sediacej na opačnom konci chodby polikliniky?

Švajčiari sa búria proti Covid passom! (VIDEO)
24 | 10 | 2021 | Diana Zaťková