Právnička Laššáková: Ľudské práva a základné slobody obmedzujú ľudia, bažiaci po moci
23 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

„Ľudia, obmedzte sa, pomôžte nám!“ volali politici. A ľudia pomohli. Obmedzili svoje kontakty, svoje práva a slobody pre záchranu životov. V dnešných dňoch sa už argument, že nemocnice skolabujú, ani neskúma. Berie sa ako fakt." Citát Judita Laššáková.


"Chápem to správne?" Zamýšľa sa právnička Judita Laššáková na sociálnej sieti o stave zdravotníctva v našom štáte. A vysvetľuje, čo si pod pojmom kríza predstavuje. "Kríza znamená, že vznikne, prípadne ju niekto zapríčiní.," píše. A ako príklad uvádza krízu z roku 2008.

"Krízu v roku 2008 vyvolali hlúpe rozhodnutia bankového sektoru. Z (neo)liberálnej politiky "...laissez faire, laissez passer...", čo v preklade znamená ..."nechajte nás robiť, nechajte to plynúť...," teda nechajte to na takzvanú neviditeľnú ruku trhu bolo po jej prepuknutí „prosím, nenechajte nás padnúť, pomôžte! Vlády pomohli, ľudia to zaplatili," znázorňuje na príklade z roku 2008 čo podľa nej znamená kríza.

Spevák Peter Lipa bol prevezený do nemocnice po vážnej dopravnej nehode! (VIDEO)
Známy slovenský spevák Peter Lipa bol včera večer po vážnej dopravnej nehode hospitalizovaný. Skončil vo zvolenskej nemocnici. Informujú o tom noviny.sk. Čítať ďalej
22 | 10 | 2021 | Denis Merva

Ľudské práva a základné slobody obmedzujú diktátorské režimy

Krízu zdravotnú ale nielen podľa Laššákovej vyvolal vírus a následne sa z dočasných obmedzení ľudských práv a základných slobôd stali obmedzenia trvalé. "Budem sa opakovať, ale ľudské práva a základné slobody obmedzujú diktátorské režimy. A ľudia bažiaci po moci. Túžia mať moc diktovať ľuďom, ako majú žiť! Prípadne ako nacistickí Nemci a im podobné ľudské žumpy všade inde na svete. K tomu sa ešte vrátim v budúcnosti," zdôrazňuje. A opäť sa vracia ku kríze zdravotnej.

Judita Laššáková pripomína, že obyvatelia celého sveta začiatkom roku 2020 počúvali svojich politických lídrov. Uvedomovali si podľa nej, že oni majú všetky informácie a na základe ich zhodnotenia sa rozhodujú pre najlepšie možné riešenie. "Také, čo bude životy a zdravie ľudí chrániť," píše.

Ďalší protest! 27. 10 . 2021 pred úrad vlády zvoláva KOZ SR
Konfederácia odborových zväzov Slovenskej republiky (KOZ SR), zvoláva dňa 27. 10. pred Úrad vlády, na Námestie slobody v Bratislava. Protest sa začne o 14:45 hodine a má názov: "Bojujeme za všetkých! Potlesk nestačí!" Čítať ďalej
22 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Päť otázok, na ktoré neexistujú odpovede môžeme iba tušiť

Jedným z hlavných a určujúcich argumentov vlád bolo podľa Laššákovej tvrdenie, že pacienti s COVID-19 zaplnia nemocnice a naše zdravotníctvo to nevydrží. V závere príspevku právnička kladie päť otázok. A pýta sa: "Kto zničil zdravotníctvo? Kto bol ten, kto zdravotníctvo zanedbal? Kto tento sektor nevybudoval roky tak, aby bol schopný vydržať nápor pacientov v prípade väčšieho nárastu akútnych hospitalizácií? Boli to občania alebo politici, kto sa zakaždým dušovali, že zdravotníctvo vybudujú?"

Otázkou podľa nej zostáva, prečo všetky politické rozhodnutia musia vždy a zakaždým zaplatiť občania a vždy sú to občania, kto sa musí vykúpiť? "Žeby preto, lebo svojou ľahostajnosťou ku kontrole volených politikov sú spoluvinníkmi vzniknutého stavu? Nebolo toho laissez faire, laissez passer už dosť...?" Dodáva v závere.

Prioritou Slovenska musí byť zdravotníctvo, školstvo, kultúra a životné prostredie, nie armáda, tvrdí Chmelár
Zuzana Čaputová stráca na obľúbenosti a dnes by sa zrejme do funkcie hlavy štátu nedostala. Kritiky na jej osobu pribúda zo všetkých strán a ľudia jej nevedia odpustiť najmä to, akým spôsobom zmarila vyhlásenie referenda o predčasných... Čítať ďalej
23 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik