Prioritou Slovenska musí byť zdravotníctvo, školstvo, kultúra a životné prostredie, nie armáda, tvrdí Chmelár
23 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Zuzana Čaputová stráca na obľúbenosti a dnes by sa zrejme do funkcie hlavy štátu nedostala. Kritiky na jej osobu pribúda zo všetkých strán a ľudia jej nevedia odpustiť najmä to, akým spôsobom zmarila vyhlásenie referenda o predčasných voľbách.


Hlava štátu však robí kopance aj v ostatnom čase. A to nielen tým, aký rozruch spravila okolo svojej dcéry, ale i tým, ako poňala správu o stave našej republiky. A práve to jej v statuse vyčíta jej bývali protikandidát na funkciu prezidenta Eduard Chmelár, podľa ktorého by mala zmeniť priority štátu.
Najskôr požadovala peniaze len na zbrojenie, teraz najväčšia priorita iná

„Prezidentka Zuzana Čaputová dnes povedala, že si nevie v tejto dobe predstaviť väčšiu prioritu ako je slovenské zdravotníctvo. Škoda, že to takto neformulovala aj v tohtoročnej Správe o stave Slovenskej republiky, kde vyslovene požadovala iba peniaze na zbrojenie,“ púšťa sa Chmelár hneď od úvodu do kritiky hlavy štátu. „Chcem však veriť, že jej slová boli úprimné, a preto v mene občianskeho združenia Zjednotení za mier toto vyhlásenie vítam a dúfam, že sa prejaví aj vo väčšom tlaku na konečné znenie zákona o štátnom rozpočte na budúci rok,“ pridáva politický analytik, ktorý vraj on toto hovorí stále a podľa neho tento štát má zle nastavené priority a treba ich zmeniť.



„Nie armáda, nie silové zložky, ale zdravotníctvo, školstvo, kultúra a životné prostredie. Iba tak máme budúcnosť,“ prízvukuje v samom závere statusu Chmelár, ktorý sa priznal aj k jednej svojej obsesii. Sú ňou zemegule. „Evokujú vo mne život, jednotu a mier. Zbieram ich a najvzácnejšiu som si priniesol od beduínov z jordánskej púšte,“ dodáva. K statusu pripojil aj fotografiu zemegule, ktorá sa mu veľmi zapáčila. Odfotil ju pred nemocnicou v Nových Zámkoch a ak mu niekto pošle meno jej autora, bude mu vďačný.

Chmelár: Tento štát je v prdeli! Vládnu nám totálni nímandi a Slovensko sa rúti do bankrotu!
Spor medzi Robertom Ficom a Petrom Pellegrinim nie je hodnotový, ale osobný! Ako píše politický a mediálny analytik Eduard Chmelár na sociálnej sieti, toto musí byť jasné každému triezvo uvažujúcemu pozorovateľovi našej politickej... Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Diana Zaťková