Ďalší protest! 27. 10 . 2021 pred úrad vlády zvoláva KOZ SR
22 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová





Konfederácia odborových zväzov Slovenskej republiky (KOZ SR), zvoláva dňa 27. 10. pred Úrad vlády, na Námestie slobody v Bratislava. Protest sa začne o 14:45 hodine a má názov: "Bojujeme za všetkých! Potlesk nestačí!"





Dôvodom nespokojnosti, kvôli ktorému KOZ SR protest organizuje, sú peniaze. "Ani v budúcoročnom štátnom rozpočte, ktorý už vláda SR poslala do parlamentu, nie sú peniaze na zvýšenie platov pre zamestnancov štátu a verejného sektora," píše organizácia na sociálnej sieti.


Zdôrazňujú, že "Kým títo „bežní“ zamestnanci dostanú pridanú rovnú nulu, naopak na platy ústavných činiteľov, sudcov a prokurátorov rozpočet myslí."






Žilinka zrušil obvinenie Petrovi Brhleovi. To zas bude Tódová vrieskať!
22 | 10 | 2021 | Imrich Kovačič/TASR











Najnižšie platové triedy opäť prepadnú pod minimálnu mzdu

KOZ SR vysvetľuje, že mnoho zamestnancov verejnej sféry podľa tabuľkového vyjadrenia zarába menej, ako je, či bude aktuálna výška minimálnej mzdy v budúcom roku. Podľa nich, sa bez zvýšenia platov v štátnom a verejnom sektore najnižšie platové triedy opäť prepadnú pod minimálnu mzdu. Odbory sú presvedčené, že opätovná nulová valorizácia je absolútne neprijateľná. A preto v tejto súvislosti, ako aj so zhoršujúcou sa sociálno-ekonomickou situáciou obyvateľov Slovenska dajú v deň konania kolektívneho vyjednávania o kolektívnych zmluvách vyššieho stupňa pre verejnú a štátnu službu vláde jasne najavo, čo si o ich návrhu myslia. "Je neprijateľný!" Píšu. 





Stretnutie pred Úradom vlády SR na Námestí slobody v Bratislave, 27.10.2021 so začiatkom o 14.45 sa uskutoční, aby podporili kolektívnych vyjednávačov spomínaných zmlúv. "Ale aj preto, aby sme verejne deklarovali svoj nesúhlas s dramatickým znižovaním životnej úrovne pracujúcich občanov i ostatných skupín obyvateľstva. Vrátane slovenských dôchodcov, stúpajúcou infláciou, následným zdražovaním cien potravín, elektriny, bývania i základných služieb, a to všetko aj v kontexte viacerých zmien pracovno-právnej legislatívy v neprospech zamestnancov a ich zástupcov," vysvetľujú.


"Potlesk nám nestačí!" dodávajú na záver príspevku.






Foto: Facebook@Konfederácia odborových zväzov Slovenskej republiky