Igor Matovič: Lengvarský je horší ako Krajčí
23 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Vďaka výsledku vo voľbách je najsilnejším koaličným lídrom, aj keď premiérske kreslo si s kolegom vymenil za kreslo ministra financií. Napriek tvrdeniu, že financiám v ich rodine rozumie len Pavlínka (manželka, pozn. red.) Igor Matovič poskytol rozhovor denníku Nový čas.



Heger ako líder OĽaNO?

"Budeme mať snem k ďalšiemu výročiu hnutia", tvrdí v rozhovore Matovič: "a ak Eduard Heger prejaví záujem, môže kandidovať aj na predsedu. A teda aj na volebného lídra." Zatiaľ ho podľa Matoviča ale neprejavil. V hnutí podľa neho nie sú monarchiou, takže nerozhoduje len on ako jeho zakladateľ.
Pôjde Sulík do Austrálie?

Podľa Matoviča áno. V rozhovore uviedol: "Toto je Sulíkovo posledné ministrovanie a po budúcich voľbách odchádza do Austrálie a ukazoval mi, kde má ranč pri Perthe." Uisťoval ho o tom pred niekoľkými rokovaniami o koalícii.
Neaktuálny paragraf 363

"Trišesťtrojka" bola otázka spravodlivosti a súvisiacich vecí. Tá je momentálne odložená, hovorí Matovič. "Pre mňa je prioritou zmena zákonov, ktoré zastabilizujú verejné financie. To je názor Rady pre rozpočtovú zodpovednosť a Európskej komisie. Peter Pellegrini nám vo februári 2020 odovzdal verejné financie v najhoršom stave z pohľadu dlhodobej udržateľnosti v celej EÚ."

Pavol Slota: Policajti, konajte tam, kde konať treba! (VIDEO)
Pavol Slota zo strany Domov - národná strana sa na sociálnej sieti vyjadril k zásahu polície voči mužovi s barlou v Prievidzi. Zásah polície - dva protiklady Policajti by podľa Slotu mali byť v prvom rade psychicky vyrovnaní... Čítať ďalej
23 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Krajčí bol lepši minister

"Lengvarský má stonásobne lepší mediálny obraz preto, že na začiatku ukázal, že má liberálne názory. Pre liberálne orientovaných novinárov na Slovensku, ktorých je väčšina, je prijateľný. Marek Krajčí ako konzervatívec bol persona non grata. Osobne si myslím, že ako minister je horší ako Marek Krajčí." a dodáva, že je to kvôli nízkej zaočkovanosti Slovenska.

Šéfom Lengvarského je však premiér, nie minister a premiér ho aj môže odvolať. Vzápätí však priznáva: "Mal som vyššie očakávania. 575 miliónov eur dostalo zdravotníctvo pred rokom k dispozícii na oddlžovanie nemocníc, čiže keď nemajú zaplatené faktúry, aby nám nebobtnali úroky. Lengvarský z toho minul nula eur. To sú zásadné manažérske zlyhania. Keď preberal zdravotníctvo, Slovensko bola siedma najrýchlejšie očkujúca krajina v rámci EÚ. Dnes sme tretí od konca a za nami sú Rumuni a Bulhari."
Dôvera voči Žilinkovi

"Veľmi ma vyrušila argumentácia, že Haščák mal dávať peniaze cez účet, tak to nejaví znaky úplatku. Lebo tie sa dávajú igelitkou. To je aký argument?" Pýta sa rozhorčene Matovič. "Keď raz dáva niekto úplatok, tak je to trestný čin a keď to dáva cez účet, tak to javí znaky aj iného trestného činu, a to legalizácie príjmov z trestnej činnosti. To sa robí preto, aby sa počestný podnikateľ mohol tváriť, že poctivo zarobil, ale v skutočnosti zobral úplatok. Biele goliere to predsa takto robili."
Aha, kde sa vzal Mačiak

Je to podľa Matoviča jediná investícia do niečoho za posledné obdobie. Pre rozhovor prezradil: "Ja som neinvestoval do ničoho a neviem ani, že by Pavlínka do niečoho väčšieho či menšieho investovala. Ani žiadne nehnuteľnosti. Možno Mačiaka sme si kúpili, ale to si kúpila Klárka zo svojich ušetrených peňazí."

Sulíkovi odišla pravá ruka: Kríza ešte neskončila, no krízová poradkyňa Kiššová už áno
Pandémia ani koronakríza ešte ani zďaleka neskončili, no, zdá sa, že ministerstvo hospodárstva už situáciu zvláda s prehľadom aj bez krízových poradcov. Na svojom poste totiž končí poradkyňa ministra hospodárstva Richarda Sulíka pre krízové... Čítať ďalej
23 | 10 | 2021 | Diana Zaťková