Poliaci nasadili na utečencov slzotvorný plyn. Organizované privádzanie migrantov k hranici EÚ!  (VIDEO)
21 | 10 | 2021 I Ingrid Vrabcová
Na poľsko-bieloruskej hranici sa migranti pokúšali prekonať ostnatý drôt pomocou kmeňov stromov. Poľská pohraničná stráž tvrdo zasiahla a použila slzotvorný plyn. „Ospravedlnila“ to tým, že migranti na ňu údajne útočili kameňmi, píše Der Spiegel.
Chceli prekonať ostnatý drôt

Podľa poľskej pohraničnej stráže sa skupina migrantov, ktorá na niekoľko týždňov uviazla na poľsko-bieloruskej hranici, pokúsila prekonať hraničnú bariéru. Neďaleko obce Usnarz Gorny sa šesť ľudí snažilo dostať  cez ostnatý drôt pomocou kmeňov stromov.

Migranti údajne hádzali kamene na príslušníkov pohraničnej stráže a vojakov. Niektorí boli vybavení sekerami a kliešťami. Pohraničná stráž použila na zastavenie migrantov slzotvorný plyn. Šestnástim z nich sa napokon podarilo preniknúť na poľské územie. Poľskí pohraničiari ich však vzápätí zatlačili späť na druhú stranu hranice.

Napätie sa stupňuje: Vzniká nový krvavý konflikt na Balkáne? (Heinz Steiner)
Komentár Heinza Steinera (Report24) Čítať ďalej
18 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Organizované privádzanie migrantov na hranicu EÚ

Vláda vo Varšave obviňuje bieloruského diktátora Alexandra Lukašenka, že organizovane privádza migrantov z krízových regiónov k vonkajšej hranici Európskej únie. Lukašenko koncom mája oznámil, že Minsk už nebude brániť migrantom v ceste do EÚ. Má to byť reakcia na sprísnenie západných sankcií voči bývalej sovietskej republike.

VIDEOtu
Osud skupiny migrantov je nejasný

Osud tejto skupiny migrantov, ktorí od augusta táborili v lese pri Usnarz Gornom na bieloruskej strane hranice, emotívne zapôsobil na poľskú verejnosť. Informácie pohraničnej stráže nie je možné nezávisle overiť. Poľsko totiž zaviedlo v pohraničnej oblasti výnimočný stav. Novinári tu majú zákaz vstupu, uzatvára Der Spiegel.

Falošné kúzlo očkovania: Ochrana po očkovaní môže klesnúť už po 7 až 8 týždňoch!
Ešte vo februári 2021 sa spoločnosť Pfizer/Biontech snažila v štúdiách dokázať, že vakcína proti koronavírusu účinne chráni pred nakazením. Nové štúdie, ale aj realita zatiaľ ukazujú, že to tak nie je. Aj očkovaní ľudia majú podobne vysokú vírusovú... Čítať ďalej
09 | 10 | 2021 | Ingrid Vrabcová