„My nič, my muzikanti! Vinný je on!“ asi takto reaguje polícia na brutálny útok na dôchodcu (VIDEO)
21 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Brutálny útok dvoch policajtov na invalidného dôchodcu bez rúška na tvári nielenže pobúril celé Slovensko, ale exminister spravodlivosti Štefan Harabin na nich dokonca podal trestné oznámenie. O to šokujúcejšia je obrana polície, ktorá všetku vinu hádže na „nespratného“ invalidného bezrúškovca.


Videí, v ktorých polícia „zasahuje“ proti človeku bez rúška na tvári, koluje po internete mnoho, no ani jedno sa neskončilo tak brutálne ako toto. Dvaja „hrdinovia“ z radov polície brutálne spacifikovali invalidného dôchodcu s barlou. Polícia to v statuse vysvetľuje asi tak, že na vine si je vlastne onen muž sám, pretože „ziapal“ na hliadku a nechcel sa legitimovať. Tak „musela“ použiť donucovacie prostriedky.
Z videa je zrejmé, že muž sa správal arogantne, zvyšoval hlas a nespolupracoval

„Ich revírom sú sociálne siete. Ich výklad zákonov je nulitný. Ich životný boj nie je ohraničený rúškom ani respirátorom. Sú v nasadení vo dne v noci. Bojovníci, ktorí nechcú ukázať občiansky preukaz,“ píše polícia. Dodáva, že video je zo služobného zákroku voči osobe, ktorá doslova vyhľadáva policajné hliadky. Čo sa teda podľa polície v inkriminovanej chvíli reálne stalo? „Hliadka polície v Prievidzi bola na základe oznámenia vyslaná na okresný úrad, kde sa mala nachádzať osoba, ktorá si mala odmietnuť prekryť horné dýchacie cesty a tiež mala odmietnuť opustiť budovu.



Policajti opakovane vyzvali túto osobu, aby si prekryla horné dýchacie cesty a po márnej výzve osobu vyzvali v zmysle zákona na preukázanie totožnosti. Pretože osoba nevedela hodnoverne preukázať svoju totožnosť, bola v zmysle zákona predvedená na Obvodné oddelenie PZ. Keďže osoba kládla odpor, policajti použili v zmysle zákona donucovacie prostriedky,“ vysvetľuje polícia „oprávnenosť“ brutálneho zásahu.

Ešte bizarnejšie ale vyznievajú ďalšie jej riadky. „Z videa je dokonca zrejmé, že muž sa neustále správal arogantne, zvyšoval hlas a miestami odmietal spolupracovať s policajtmi. Rovnako ignoroval povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest. Podľa opisu udalosti si za všetko môže tento muž sám. Od začiatku sa správal arogantne a nemal záujem s policajtmi komunikovať. Vyjadroval sa v zmysle, že pre neho žiadne pravidlá neplatia a nech mu ukážu zákon,“ skonštatovala ďalej polícia.

Blaha: Toto je učebnicová policajná brutalita. Tomuto sa hovorí policajný teror (VIDEO)
Doslova brutálny zásah dvoch policajtov na invalidného dôchodcu v Prievidzi iba za to, že nemal na tvári rúško, pobúril celé Slovensko. Takéto veci by sa diať jednoducho nemali, a aj preto je veľká kritika na mužov zákona... Čítať ďalej
21 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Vytvoril z arogantnej osoby obeť, skreslil štandardný postup policajtov...

Podľa polície mal človek, ktorý zrejme nahral aj zverejnil dané video Alesio Reisel, úplne iné pohnútka. Mal vraj vytvoriť z arogantnej osoby obeť, skresliť štandardný postup policajtov na neprimeraný zásah voči nevinnej obeti, navodiť dojem, že policajti preháňajú a utláčajúc verejnosť a vyvolať vášne a získať čo najviac lajkov a zdieľaní na svojom účte na FB, aby začal prežívať pozitívne emócie (pocit dôležitosti, uznanie, pocit schopnosti „vzdoru autoritám“). Takže takto si polícia predstavuje „štandardný“ postup pri vymáhaní si predloženia občianskeho preukazu od invalidného dôchodcu. No paráda...



„To že tretia vlna je tu, plnia sa nám nemocnice a denne máme tisícové prírastky, si policajti nevymysleli. V tak kritickej situácii je nevyhnutné, aby polícia konala a podieľala sa na dohľade nad dodržiavaním mimoriadnych opatrení. Nosenie rúšok je to najmenej, čo občania môžu urobiť,“ píše záverom polícia, podľa ktorej už viackrát na ich stránke vyvrátili dezinformácie o údajnej neplatnosti vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva. „V právnom štáte platí prezumpcia správnosti rozhodnutí orgánov verejnej moci. Vyhlášky teda platia ak súd nerozhodne inak, bez ohľadu na subjektívne pocity „hrdinov bez rúška“,“ konštatuje na úplný záver statusu polícia.

JUDr. Štefan Harabin podáva trestné oznámenie na policajtov z Prievidze
Video, ktoré sa šírilo prostredníctvom sociálnej siete Facebook a ktoré polícia označila operatívne za hoax obsahovalo zákrok polície v Prievidzi. JUDr. Štefan Harabin na sociálnej sieti oznámil, že na "dvoch brutálnych grázlov v radoch... Čítať ďalej
20 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová