Mikulec šikanuje Santusovú. Kamarátovi mafiána Zemana nestačí, že už bola na detektore dvakrát!
21 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Kontroverznému ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi nestačí, že odvolaná vyšetrovateľka Úradu inšpekčnej služby bola dvakrát na detektore lži. Mikulec tvrdí, že nepostupovala podľa nariadenia rezortu. Návrat vyšetrovateľky do úradu podmienil práve vyšetrením na detektore lži, informuje Plus jeden deň.


Diana Santusová chcela zadržať bývalých takáčovcov Petra Petrova a Mateja Zemana, ktorí sú dnes obvinení z ovplyvňovania vyšetrovania a z manipulácie výpovedí. Jej úkon prerušil policajný exprezident Peter Kovařík. Potom odstúpil a je obvinený zo zneužívania právomoci verejného činiteľa. Santusovú postavili mimo službu.

Vytrvalý bossing proti Santusovej. Mikulec neverí výsledkom detektoru lži!
Diana Santusová, inšpektorka Úradu inšpekčnej služby, ktorú minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) obvinil, že robí obštrukcie a niekoľkokrát odmietla detektor lži, vysvetľuje, ako to naozaj bolo. Informoval o tom denník Pravda. Čítať ďalej
20 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Mikulec chce iné výsledky detektora lži

Podľa viacerých zdrojov má byť jej návrat do služby podmienený vyšetrením na detektore lži, ktorý absolvovala už dva razy. Prvé 30. septembra v súkromnej bratislavskej firme, druhé 7. októbra v Národnom bezpečnostnom úrade (NBÚ). Oba výsledky mali podľa nej vyjsť v jej prospech, v prospech zákonného vykonávania práce inšpektorky.

Mikulec však s týmito výsledkami nie je spokojný. Nevyšli podľa jeho predstáv, preto koná obštrukcie. Vysvetľuje, že podľa nariadenia č. 58 z 30. 3. 2012 platí presný postup, ako sa overuje pravdovravnosť. Vykonáva ho pracovisko v pôsobnosti Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru. Teda pravdovravnosť sa má overiť pod Mikulcovou inštitúciou.

R. Mikulca zaráža postup D. Santusovej. A nepáči sa mu ani, že sa obrátila na politikov.
Je mimoriadne zarážajúce, že vyšetrovateľka Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Diana Santusová píše politikom namiesto toho, aby prispela k objasneniu situácie v rámci interných postupov. Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) to uviedol v reakcii na... Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | TASR


Santusovej verziu potvrdil aj Národný bezpečnostný úrad

Vyšetrovateľka Santusová však oponuje, že Mikulec koná: „len z dôvodu iracionálneho odmietania zmierenia sa s objektívnou realitou – a síce, že som vo všetkom hovorila pravdu a postupovala som vždy výlučne v súlade so zákonom.“ Jej vyšetrenie na polygrafe bolo realizované a vyhodnocované aj za prítomnosti zamestnancov pracoviska, ktoré ho vykonáva v pôsobnosti Policajného zboru. To potvrdil aj Národný bezpečnostný úrad (NBÚ). Uviedol, že na žiadosť ministerstva vnútra, presnejšie Úradu inšpekčnej služby, vykonal vyšetrenie na detektore lži u medializovanej vyšetrovateľky. Zúčastnili sa ho traja pracovníci NBÚ a traja pracovníci Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru.

Šikana vyšetrovateľky Santusovej zo strany Mikulca teda pokračuje. A opäť nebude nikto zodpovedný za špinenie jej povesti. Za úvahu by stálo, či by sám minister vnútra, podozrivý z viacerých zločinov, nemal ísť na detektor lži. Možno by sme sa dozvedeli viac iba ako o príčine podrážania nôh inšpektorke Santusovej.