Chmelár: pamätáte, keď médiá uháňali mladého syna R. Fica? Ako Zomri vyrástlo na posmeškoch?
20 | 10 | 2021 I Petra Demková

Politológ označuje tých, ktorí sú dnes pohoršení z reakcií na dcéru Z. Čaputovej za pokrytcov. „Pamätáte sa, keď médiá uháňali vtedy ešte malého syna Roberta Fica? Ako zaobchádzali s fotografiami detí niektorých opozičných politikov? Ako stránka Zomri vyrástla na posmeškoch z vzhľadu konkurentov Zuzany Čaputovej?“ pripomína.



Zachoval by som sa ešte ostrejšie...

Na jednej strane Eduard Chmelár skritizoval Tomáša Tarabu za sarkastickú poznámku o mladej dievčine. Uznal, že úplne rozumie aj reakcii nahnevanej matky, prezidentky Čaputovej.

„Keby takto niekto zaobchádzal s mojou dcérou, zachovám sa ešte ostrejšie a s dotyčným si to vybavím osobne. Zverejnenie fotky 17-ročného dievčaťa je predovšetkým veľmi nevkusné, tým skôr, ak to urobil zástupca ľudu, od ktorého očakávame iný výkon. Prezidentka sa zachovala správne, zastala sa vlastnej dcéry, tak to má byť,“ myslí si Chmelár.

„Tu by sa celá aférka mohla skončiť. Lenže neskončila,“ poznamenal následne politológ.

Docent trestného práva Laciak: Taraba nespáchal trestný čin
Docent trestného práva z Právnickej fakulty Univerzity Komenského Ondrej Laciak, v rozhovore pre denník Pravda vysvetlil, prečo poslanec Taraba nespáchal trestný čin. A prečo ho nebude možné za príspevok zverejnený na sociálnej sieti o dcére Zuzany... Čítať ďalej
20 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Záplava statusov známych i neznámych

„Záplava statusov a článkov známych i neznámych osobností prehlušila všetky dôležité udalosti dnešného dňa. Vyjadrujú sa všetci politici, novinári, mienkotvorcovia, celebrity a svorne odsudzujú "útok" na prezidentkinu dcéru, mladí SaSkári žiadajú Tarabu, aby sa ospravedlnil, štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus dokonca vyzýva poslanca, aby sa vzdal mandátu, podľa slušnoľuda Šeligu je vraj horší ako mafia a svoje stanovisko zverejnila aj polícia, ktorá hovorí o "kyberšikane",“ opisuje hystériu ktorá sa strhla známy politológ.

„Už som čakal, že sa objavia aj vyhlásenia kolektívov pracujúcich zo železiarní Podbrezová a z gumární v Púchove...“ dodal sarkasticky.
"Nepovažujem to z útok ani šikanu"

Potom pokračuje Chmelár svojím názorom na celú kauzu. „Predovšetkým, toto nepovažujem ani za útok, ani za šikanu. Je to veľmi nešťastný až hlúpy obrázok, ktorý je nehodný zverejnenia, preto v tejto reťazovej reakcii ani nepokračujem. Označenie fotografie so sarkastickou poznámkou za "útok" nesie znaky progresivistickej hystérie - keď ľudia z PS každú kritiku na svoju stranu komentujú výkrikom "Útočia na nás!"

Taraba: primitívny hejt prezidentky a šikana polície ktorá je vťahovaná do politického boja
Poslanec Taraba urobil bodku za kauzou „modelka Čaputová“. Poukázal na drzosť, s akou sa ho polícia snažila zastrašiť. Podľa Tarabu to len dokazuje, že polícia je vťahované do politického boja a slúži určitej skupine v štáte. ... Čítať ďalej
20 | 10 | 2021 | Petra Demková


Ale nech sa na mňa liberálna úderka nehnevá, táto precitlivenosť na prezidentkinu dcéru spojená s neprimeranými reakciami je predovšetkým pokryteckou fraškou, z ktorej mi je nevoľno. Pamätáte sa, keď médiá uháňali vtedy ešte malého syna Roberta Fica, aby im niečo bonzol na tatka? Ako zaobchádzali s fotografiami detí niektorých opozičných politikov? Ako stránka Zomri - vysoká škola pre liberálov - vyrástla v predvolebnom období na posmeškoch z vzhľadu konkurentov Zuzany Čaputovej vrátane photoshopových úprav a ako tieto falošné obrázky za hranicou etiky s chuťou zverejňovali liberálne médiá?

Pohoršenie týchto ľudí zo správania Tarabu nepovažujem za úprimné, ak sami robia a robili horšie veci. Ak tu neexistujú morálne pravidlá pre všetkých, je to účelová fraška. A ospravedlnenie? To by sa žiadalo v prvom rade od členov vlády za plagiátorstvo, rozvrat krajiny a zbedačenie státisícov ľudí. Pohov,“ uzavrel Eduard Chmelár.

Blaha: "Pani Čaputová, spamätajte sa a nešírte zlo"
K dnešnej mediálnej hystérii, ktorú rozpútala pani prezidentka Čaputová napadnutím poslanca NRSR Tomáša Tarabu, za aktívnej účasti mainstreamových dezinformátorov, sa pred chvíľou vyjadril aj poslanec Ľuboš Blaha. Jeho status výnimočne... Čítať ďalej
19 | 10 | 2021 | Ivan Mihale