Neuveriteľné: Lieky proti COVID-19 sú! Prečo sa však nevyužívajú, a prečo sa nechávajú radšej ľudia zomierať?
19 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Pandémiou COVID-19 sa na celom svete nakazilo vyše 240 miliónov ľudí. Na celom svete stála životy takmer 5 miliónov ľudí a na Slovensku ich zomrelo na túto zákernú chorobu takmer 13-tisíc. Koľko z nich by však žilo, keby sa liečili liekmi, ktoré sú skutočne účinné?


Je všeobecne známe, že na celom svete je viacero liekov proti koronavírusu, ba vyvinuli sa aj ďalšie, lenže tie, ktoré naozaj zaberajú, ako napríklad Ivermectin, sa neaplikujú, pretože mnohí „odborníci“ ho jednoducho neodporúčajú. Sú však aj iné, no tie dopadajú s rovnakým výsledkom. Miesto toho sa pacientom podáva málo účinný, no veľmi dravý Remdesivir. Spásou mala byť vakcína, lenže ako sa ukazuje, nie je. Ako to teda s liečbou koronavírusu vlastne je?
Liek vyvíjajú aj Slováci, na jeho dokončenie im ale chýbajú peniaze!

Ruskí vedci iba pred pár dňami oznámili, že vyvinuli liek Iritmiriv, ktorý má vraj 100% účinok, ba v 80% zaberie už aj v najťažších prípadoch, keď sú ľudia napojení na prístrojoch na ARE, do 24 hod. Kedy ním začnú liečiť je nateraz otázne, pretože mnohé pred ním vyvinuté lieky ležia v skladoch a tam zapadajú prachom.

Tak ako Bamlanivimab, ktorého sme na Slovensko priviezli začiatkom mája tisícky dávok za takmer 13 miliónov eur a povolenie na jeho podanie podpísal ešte exminister zdravotníctva Marek Krajči. U seniorov a pacientov s vážnymi diagnózami by mal výrazne znížiť riziko vážneho priebehu ochorenia či úmrtia. Navyše, expirovať by mal koncom roka. Aj vy sa teda pýtate, prečo ho poskytli iba zopár pacientom?

Liek na liečbu Covid existuje. Máme ho na skladoch za 13 miliónov eur
Začiatkom mája doviezli na Slovensko liek Bamlanivimab. Povolenie na podanie lieku podpísal ešte exminister zdravotníctva Marek Krajči. U seniorov a pacientov s vážnymi diagnózami by mal výrazne znížiť riziko vážneho priebehu ochorenia či úmrtia.... Čítať ďalej
20 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová


A ďalšia neuveriteľná vec. Liek proti koronavírusu, spolu aj s vakcínou, vyvíjali aj slovenskí vedci. Tí sa zamerali najmä na účinný liek, ktorý mal byť účinný i voči viacerým mutáciám koronavírusu. Mali už ukončenú predklinickú fázu, lenže pohnúť sa ďalej nedokázali, preto im chýbali – peniaze! Takže štát peniaze na zbrane a nezmyselnú lotériu má, ale na vývoj nášho lieku proti smrteľnej chorobe sa nenájdu? No nie je to divné?

A ďalej. Lekári Fakultnej nemocnice v Ostrave klinickou štúdiou zistili, že už vyše dvadsať rokov je registrovaný a používaný liek Imunor, ktorý účinne chráni aj proti chorobe COVID-19! Štúdia dokázala, že tento liek podaný preventívne môže aktivovať bunkovú imunitu proti vírusu SARS-CoV-2 vrátane jeho rôznych mutácií aj proti iným vírusom. Liek v Česku zatiaľ zdravotné poisťovne plne hradia len pacientom s poruchou bunkovej imunity. A čo na Slovensku? Spinkáme?

Rozdiel medzi účinnosťou Ivermectinu a neúčinnosťou vakcíny je šokujúci, tvrdí Mesík
Ivermectin vz vakcína. Boj, v ktorom zjavne ťahá za kratší koniec liek, ktorý má však jasne navrch v liečení COVID-19. Žiaľ, je lacný, a tak ho mnohé vlády v boji s pandémiou odmietajú. Radšej posielajú milióny farma firmám za málo účinné a ešte... Čítať ďalej
26 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Lacné a účinné lieky sú „neatraktívne“ a nechcené, drahé zase málo účinné

Poďme však ďalej. Podľa amerického výskumu by mohol voľnopredajný liek Aspirín znižovať nutnosť hospitalizácie a dokonca aj riziko smrti na ochorenie COVID-19. Podľa štúdie Aspirin pri Covide znižuje nutnosť hospitalizácie a bráni úmrtiu. Vedci odpozorovali až 40% pokles nutnosti hospitalizácií. Ďalšou prekvapujúcou informáciou bolo, že zaznamenali takmer o 50% menej úmrtí. Aspirín je preto obzvlášť „atraktívny“, pretože je jedným z najdostupnejších voľnopredajných liekov.

A teraz úprimne, komu bol predpísaný tento liek? Prečo sa ním nelieči už v ambulanciách? Prečo sa čaká až na nemocnice, a tam na boj vysilených zdravotníkov? Zrejme pre jediné, pre peniaze. A opäť musíme spomenúť doktora Mesíka, ktorý jasne hovorí, že Ivermectin je nežiadúci, lebo je lacný. Kým on stojí približne euro, Remdesivir za päťdňovú kúru viac ako 2100 eur! Atraktívnym by bol aj Aspirín, pretože je jedným z najdostupnejších voľnopredajných liekov, a navyše jeho cena je asi 5 eur za 20 kusov.

Tak toto je fakt bomba: Už dvadsať rokov sa používa liek, ktorý chráni pred covidom!
Českí lekári odhalili niečo úžasné. Lekári Fakultnej nemocnice v Ostrave klinickou štúdiou zistili, že už vyše dvadsať rokov je registrovaný a používaný liek Imunor, ktorý účinne chráni aj proti chorobe COVID-19! Čítať ďalej
25 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


Liekov, a najmä lacných, proti koronavírusu je teda dosť. Sú však aj ďalšie, drahšie, ako napríklad Roche-Regeneron, ktorý čaká na schválenie Európskej liekovej agentúry. V USA už bol urgentne schválený pre pacientov s miernymi až stredne ťažkými príznakmi. Washington si ho objednal 1,5 milióna dávok.

Liečba monoklonálnymi protilátkami sa snaží replikovať alebo posilniť prirodzenú imunitnú odpoveď tela, a pomáha tak podporovať pacientov s Covid-19, u ktorých je vysoké riziko vzniku závažného ochorenia. Európska únia už oznámila nákup 55-tisíc dávok tohto lieku na Covid-19, zrejme sa ale ešte čaká až sa minie čo najviac z obrovského množstva zakúpených experimentálnych vakcín.

Ako z tohto nášho malého prieskumu vidieť, lieky proti COVID-19 sú, a sú aj účinné, len sa v praxi ľuďom neponúkajú, respektíve sa ponúkajú veľmi málo. Prečo? Prečo musia nezmyselne zomierať ďalší ľudia? To je skutočne biznis s vakcínami viac ako ľudský život? Odpovedať si na to musí každý sám...

Mesík: Účinnosť ivermectinu v terapii včasných aj neskorších fáz COVID-19 potvrdzujú medicínske autority svetovej váhy
Juraj Mesík v statuse uvádza, že ešte 12. apríla poslal ministrovi zdravotníctva Vladimírovi Lengvarskému list, na ktorý doteraz nedostal žiadnu odpoveď. A vraj ju od neho v podstate ani nečakal. Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik