Mesík: Účinnosť ivermectinu v terapii včasných aj neskorších fáz COVID-19 potvrdzujú medicínske autority svetovej váhy
03 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Juraj Mesík v statuse uvádza, že ešte 12. apríla poslal ministrovi zdravotníctva Vladimírovi Lengvarskému list, na ktorý doteraz nedostal žiadnu odpoveď. A vraj ju od neho v podstate ani nečakal.


Otvorený list mal Juraj Mesík šéfovi rezortu zdravotníctva poslať súkromnými cestami. Teda neformálne. Ministrovi Lengvarskémi, ale aj premiérovi Hegerovi okrem iného píše, že majú ešte stále šancu pripraviť občanov Slovenska na jeseň a zimu 2021/22. Je vraj len na ich rozhodnutí a plnej osobnej zodpovednosti, či to urobia alebo vystavia občanov Slovenska zopakovaniu národného masakru 2020/21.
Päť bodov adresovaných ministrovi, verejnosti a slobodným médiám

Mesík píše, že vzhľadom na to, akou cestou bol list poslaný, nevie, či sa dostal do ministrových rúk. „Bol poslaný neformálne, preto som žiadnu formálnu odpoveď neočakával. Neprišla ani žiadna vecná reakcia,“ skonštatoval Mesík. Vzhľadom na globálny vývoj pandémie a rýchly rozpad celej vakcinačnej stratégie  sa rozhodol poskytnúť 5-bodový list z 12. apríla v jeho pôvodnej podobe širokej verejnosti a slobodným masmédiám.

Mesík: Ivermectin, ako liek na COVID, môžu používať aj malé detičky a tehotné ženy
Slováci sa v boji proti koronavírusu v počiatočnej fáze najviac spoliehajú na Ivermectin. Vhodnosťou použitia lieku u malých detí či tehotných žien sa v statuse zaoberá analytik globálnych rizík a vyštudovaný lekár Juraj Mesík. Čítať ďalej
11 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Ešte stále je šanca pripraviť Slovákov na nasledujúcu jeseň a zimu

„Dnes by som argumentáciu oprel o oveľa aktuálnejšie dáta. Napríklad štúdií o použití ivermectinu v liečbe a profylaxii covidu je dnes už 104 štúdií. O vitamíne D je aktuálne 96. Nehovoriac o množstve už dnes zdokumentovaných break-through infekcií a epidémií covidu u dvojito zaočkovaných ľudí atď. Podstata návrhov z 12. apríla (a starších ktoré som uverejnil v polovici novembra 2020) je rovnaká,“ konštatuje Mesík. Minister Lengvarský a premiér Heger majú podľa neho ešte stále šancu pripraviť občanov Slovenska na jeseň a zimu 2021/22. Vakcinovanú menšinu aj nevakcinovanú väčšinu. Je na ich rozhodnutí a plnej osobnej zodpovednosti, či to urobia. Alebo pôjdu v šľapajach svojich predchodcov Krajčího a Matoviča a vystavia občanov Slovenska riziku zopakovania národného masakru 2020/21.

Juraj Mesík: Lepšie je teraz pripraviť sa liekmi ako potom zistiť, že očkovanie je len drahá fikcia
Na Slovensku v súčasnosti prebieha hotové šialenstvo ohľadom očkovania proti koronavírusu. Vyštudovaný lekár Juraj Mesík však v statuse upozorňuje aj na inú, možno ešte dôležitejšiu vec – lieky proti COVID-19. Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Voľný predaj ivermectinu v lekárňach vyžaduje nulové náklady

Mesík ministra Lengvarského informuje, že zrejme ako prvý v masmédiách dôrazne varoval slovenskú spoločnosť pred príchodom pandémie. Mobilizoval spoločnosť ku krokom, ktoré nie celkom bezvýznamne prispeli k tomu, že Slovensko zvládlo jarnú fázu epidémie v roku 2020 s najmenšími stratami životov v Európe. „Tragickú druhú fázu pandémie otvorene a verejne vyhlasujem za najtragickejšie zlyhanie slovenskej vlády od II. svetovej vojny.

To, že by zápas s pandémiou mal viesť generál, som verejne navrhol v polovici marca 2020. Som rád, že sa tak konečne stalo,“ píše v liste Mesík. Dodáva, že na základe analýzy veľkého množstva dát je presvedčený, že veľké umieranie môže Lengvarský z pozície ministra zdravotníctva zásadne znížiť presadením piatich opatrení.

Podľa Juraja Mesíka koronavírus prelomí vakcíny nanajvýš do roka, možno už na jeseň
Vidíme masovú vieru v to, že všetkých zaočkujeme a svet bude OK. No kiež by! Je to len hypotéza. Zdá sa, že čoraz viac pravdepodobná. Čítať ďalej
21 | 04 | 2021 | Ivan Brožík


1.Presadiť nariadenie o voľnom predaji lacného a vysoko bezpečného lieku ivermectin v lekárňach. Momentálne je k dispozícii 86 publikovaných štúdií o účinnosti ivermectinu v terapii a profylaxii COVID-19. 46 z nich je už peer reviewed. 26 z nich sú RCT štúdie. Všetky potvrdzujú vysokú účinnosť aj bezpečnosť liečby COVID-19. 88 percent stredné zlepšenie pri profylaxii. 81 percent pri včasnej liečbe. Nedávno publikované stanoviská EMA a WHO k použitiu ivermectinu v terapii COVIDU-19 neprešli procesom peer review. Nesú silné známky výrazne selektívneho a zúženého výberu štúdií, na ktoré sa odvolávajú, a dokonca dezinterpretácie ich výsledkov.

Vakcinovaní začnú najprv chorieť, a potom niektorí oveľa skôr zomierať! varuje Mesík
Sú vakcíny skutočne takou zbraňou, ktorá dokáže „poraziť“ koronavírus? Ako sa ukazuje, nie sú. Sú len dobrým spôsobom ako si farmafirmy namastia svoje vrecká stámiliónmi eur. Najnovšie skúsenosti z Izraela, ktorý patrí medzi krajiny s najvyšším... Čítať ďalej
27 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


Účinnosť ivermectinu v terapii včasných aj neskorších fáz COVID-19 potvrdzujú rovnako medicínske autority svetovej váhy. Ivermectin je desiatky rokov na zozname základných liečiv WHO, bolo ho podaných okolo 4 miliardy dávok stovkám miliónov ľudí, jeho nežiadúce vedľajšie účinky sú dobre známe a v porovnaní s množstvom bežne podávaných a voľne dostupných liečiv (napr. aspirín, analgetiká atď.) sú minimálne. Štúdie dokonca potvrdili jeho bezpečnosť pri podávaní deťom od 1 mesiaca veku/ 4 kg váhy , resp. bezpečnosť pre matku aj plod u tehotných. Zaviesť aspoň dočasný voľný predaj ivermectinu v lekárňach vyžaduje nulové náklady štátneho rozpočtu.

Škandalózne odhalenie: Vláda zaistila smrť 17,5 tisíc Slovákov jediným dokumentom, tvrdí Mesík
Jedným dokumentom vláda zaistila úmrtie tisícom občanov SR. Na sociálnych sieťach to tvrdí lekár Juraj Mesík. Čítať ďalej
26 | 07 | 2021 | Tibor Sipos

Podporiť vlastnú výrobu humánneho ivermectinu na Slovensku

2. Presadiť rozhodnutie vlády o urgentnom dovoze približne milióna štandardných balení (napr. 8 x 6 mg alebo 10 x 3 mg) ivermectinu, a prípadne aj o podpore vlastnej výroby humánneho ivermectinu na Slovensku (veterinárny sa vyrába napr. v Nitre). Náklady odhadom cca 3 milióny eur. Zdôvodnenie: potreba terapie existujúcich pacientov, profylaxie u nezaočkovaných + strategická rezerva pre prípad evolúcie nových kmeňov koronavírusu schopných obísť ochranný účinok dnes podávaných vakcín. Riziko vývoja takýchto kmeňov hodnotia ako vysoké mnohí epidemiológovia - v prieskume 77 epidemiológov z 28 krajín (vrátane niektorých zo špičkových pracovísk svetovej vedy) 66% respondentov očakáva rozšírenie takých kmeňov do 12 mesiacov, 32,5% do 9 mesiacov a cez 18% do 6 mesiacov.

3. Ako Štandardizovaný postup liečby COVID-19 uložiť slovenským lekárom poskytovať včasnú liečbu pacientov s podozrením na COVID-19 a profylaktickú liečbu ich príbuzných a kontaktov podľa lege artis protokolov I-MASK a MATH + . Nulové náklady štátneho rozpočtu.

Imunita po prirodzenej nákaze je oveľa komplexnejšia, pevnejšia a trvanlivejšia, ako po očkovaní, tvrdí Mesík
Izrael patrí medzi krajiny s najväčším počtom zaočkovaných ľudí na COVID-19. Napriek tomu sa tam opäť začal koronavírus šíriť doslova nekontrolovane. Poukazuje na to v statuse aj analytik a vyštudovaný lekár Juraj Mesík, ktorý tvrdí, že očkovanie... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


4. Uložiť slovenským lekárom každému pacientovi s podozrením na COVID-19 stanovovať hladinu vitamínu D v sére a u pacientov s jeho deficitom zahájiť nárazovú korekciu podaním vysokej dávky vitamínu D. O úlohe hladín vitamínu D pri prevencii a liečbe COVID-19 je momentálne k dispozícii 71 uverejnených štúdií potvrdzujúcich jeho výrazný efekt na riziko ochorenia, priebeh aj úmrtnosť. Náklady zdravotných poisťovní rádovo 100-vky tisíc eur.

5. Pripraviť urýchlené zahájenie programu fortifikácie základných potravín vitamínom D na Slovensku (napríklad podľa fínskych noriem) . Nulové náklady pre verejné financie.



„Pán minister, domnievam sa, že pred vami osobne a vládou, ktorej ste sa stali súčasťou, nestojí momentálne vážnejšia úloha ako je komplexné zvládnutie doterajších katastrofálnych dôsledkov pandémie, a príprava Slovenska a jeho obyvateľstva na jej možnú ďalšiu fázu na jeseň a v zime 2021. Môžeme dúfať, že ďalší priebeh pandémie nebude tak ničivý, ako doterajší, ale viera že tomu tak bude nesmie byť našim jediným plánom. Ako vojak a lekár v jednej osobe dobre poznáte výrok „Hope for best, prepare for the worst“ („Dúfam v to najlepšie, pripravte sa na to najhoršie“ – pozn. red.),“ píše na záver listu ministrovi Juraj Mesík.

Na užívanie Ivermectinu nečakať s jeho nasadením až dovtedy, keď sa začínate dusiť, radí Mesík
Šírenie COVID-19 sa, zatiaľ, napriek očkovaniu nedarí zastaviť prakticky nikde na celom svete. Vakcináciu, ale aj liečbu Ivermectinom, si vo svoj statuse na sociálnej sieti všíma vyštudovaný lekár a analytik globálnych rizík Juraj... Čítať ďalej
28 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik