Ako z filmu! Presný plán ako oklamať štát. V hlavných úlohách Imrecze aj Makó
15 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová
Zaujímavý "príbeh" priniesol na svojich stránkach denník Pluska. Ako z filmu. Scenár písalo až 11 osôb. V hlavných úlohách sú Imrecze aj Makó, vedľajšia sa ušla napríklad Suchobovi. "Podľa Uznesenia o vznesení obvinenia z konca júna tohto roka, má mať vyšetrovateľka k dispozícii podklady v elektronickej aj listinnej podobe," píše Pluska.

V kauze ako oklamať štát na základe presného plánu a získať 18 miliónov figuruje až jedenásť osôb. Jednou z nich je František Imrecze, bývalý šéf finančnej správy, ďalšou Daniel Čech, jeho viceprezident. Spolupracovať mali aj s Michalom Suchobom a podľa Plusky si mali vyplatiť na nadmerných odpočtoch DPH viac ako 18 miliónov eur.

Organizovanej skupine na základe dobre vymysleného plánu mali šéfovať Imrecze a Čech. Podľa Plusky spolu s nimi na úspešnosť podvodu dohliadal bývalý riaditeľ Kriminálneho úradu FS Ľudovít Makó. Medzi osobami, ktoré sú obvinené je napríklad aj riaditeľ Daňového úradu v Nitre Radoslav Uharko a jeho  spriaznené kontrolórky. Ale ako Pluska informuje, aj známy podnikateľ Michal Suchoba.

"Milan ťa už čaká. Teší sa na teba," našiel vo výhražnom liste Zurian, ktorý sa ukrýva
Bývalý šéf Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), Branislav Zurian sa musí ukrývať. Na Slovensko sa vrátiť nechce. A uviedol aj dôvod. "Nechcem dopadnúť ako Lučanský," konkretizuje Zurianove slová portál Pluska v rozhovore s exšéfom NAKA... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Kedy prichádza na javisko Makó

Podľa Uznesenia, ktoré spomína denník Pluska, boli vypočutí súčasní aj bývalí príslušníci FS, kontrolóri, riaditelia odborov, riaditelia daňových úradov. Spriaznené firmy boli prístupné a tu prichádza na "javisko," Makó.

"Suchoba ukázal Makóovi papier s názvami firiem a povedal mu, že už na nich vyčerpali cca 1 milión eur cez nadmerný odpočet a že potrebuje tie peniaze zlegalizovať. Taktiež mu povedal, že tie firmy potrebuje mať na Daňovom úrade Nitra," píše Pluska. V Uznesení sa spomína aj to, ako sa vo svojich výpovediach zhodli na presnom postupe, aby peniaze takpovediac očistili. "Makó priznáva, že ho Suchoba požiadal, aby legalizoval nadmerné odpočty. Čo aj urobil tak, že oslovil Františka Böhma s tým, či nadmerné odpočty vie vytiahnuť v hotovosti," píše sa údajne podľa Plusky v Uznesení.

Skupina mala pracovať od jesene roku 2012 až do februára 2018 a podľa Plusky získať tak až 18 miliónov eur.

Trhač Matovič alebo Koncentrovaný primitivizmus v obludných dávkach
"Nech sem ten Fico príde, roztrhám ho v zuboch". Výrok podpredsedu vlády Slovenskej republiky. Popri ťažkom politickom primitivizme a zjavných osobných komplexoch zo strany Igora Matoviča ide o do neba volajúcu trápnosť. Čítať ďalej
15 | 10 | 2021 | Ivan Brožík