Trhač Matovič alebo Koncentrovaný primitivizmus v obludných dávkach
15 | 10 | 2021 I Ivan Brožík

"Nech sem ten Fico príde, roztrhám ho v zuboch". Výrok podpredsedu vlády Slovenskej republiky. Popri ťažkom politickom primitivizme a zjavných osobných komplexoch zo strany Igora Matoviča ide o do neba volajúcu trápnosť.


Pozerajúc reláciu televízie JOJ Na Hrane sa súdny divák musel hanbiť. Trhač Matovič predviedol materiál, ktorý by zaujal celé lekárske konzílium špecialistov na duševné zdravie.


Zažil som už fakt všeličo. Vladimíra Mečiara, ktorý chcel hlúpemu pseudonovinárovi "jednu je*núť." S odstupom času cítim, že hádam aj mal. Jana Ľuptáka, ktorý by najradšej novinárov "chytil a hodil do škarpy". Škoda, nestalo sa. No trhača spoludiskutujúcich, to ani vo wrestlingu či v duchaplných vyjadreniach aktérov zápasov MMA! Primitivizmus najťažšieho kalibru. Mentálna úbohosť.

Ľudové milície v radoch niektorých titulov hlavného prúdu
Ľudové milície, komunistami nazývané aj „ozbrojená päsť robotníckej triedy“, boli robotnícke bojové jednotky, ktoré vytvorila Komunistická strana Československa. Na Slovensku vznikli už 21. februára 1948 pri príprave komunistického prevratu v... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

Keď je argumentom "to tí pred nami"

Nevie súčasný minister financií počítať do desať alebo sa iba tak tvári? Ani jediný matematický argument svojho ministerského predchodcu Kamenického nielenže nedokázal "roztrhať", ale ani sa o to nepokúšal. Trhač reagoval iba klasickou debilnou frázou - "vy ste rozkradli". Možno to ako pôsobivý fakt stačí na mentálnu úroveň jeho straníckych podržtašiek. Možno, aj keď bola by to ich desivá vizitka. Alebo naozaj je?
Neexistuje prirovnanie

Skutočne za viac ako tridsaťročnú ponovembrovú politiku na Slovensku nemožno v nej nájsť takého... (doplňte si, čo sa vám hodí, výrazov, najmä nespisovných, sa núka za celú knihu), ako je predseda čohosi, čo sa volá Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. Neobyčajne závislí a závislí najmä od hlúposti. Existenčne ňou prerastení. Považujúci ju za svoju zlatú stranícku korunu. S Matovičom možno do štúdia televízie posadiť aj voskovú figurínu z múzea Madame Tussaud. On to nezistí, on bude verklíkovať aj do tej masy vosku - "to vy ste vykradli", "to Fico". A partner na dialóg mu tiež chýbať nebude, on je totiž borec v monológu. Žiaden partner mu nikdy chýbať nebude. Jemu nikto.
Trhač kráľ Ubu

Pôvodne to bola komédia. Ešte aj vo víťaznú volebnú noc to bola komédia. Teraz? Kráľ Ubu. Vlastne, tiež komédia.  O hlúposti, o moci… Krutý nerozprávkový príbeh o tom, aký je svet, v ktorom vládnu pudy a rozumu nikde niet. Túžba po moci... pýcha... žranie… sprostosť… a na vrchu tohto "smetiska" sedí Kráľ Ubu. Kráľ trhač Matovič. "To oni". "To tí pred nami". Verklík. Púťová atrakcia. Dementívna porucha.

Dag Daniš: Minister vnútra bude mať faraónske právomoci
Komentár Daga Daniša ( Denník Postoj). Článok prinášame v plnom znení Čítať ďalej
12 | 10 | 2021 | Mihale Razgyelova

Fico nie je môj favorit

Robert Fico ako človek možno. Ako politik nie. U mňa. Aj keď si jeho politické schopnosti vážim. No ak ma raz osud postaví pred voľbu dať do obálky Matoviča a jeho podržtašky alebo Fica a jeho ľudí, volím jednoznačne Fica. Tak, ako teraz chápem aj Vladimíra Mečiara, aj toho prostoduchécho Jana Ľuptáka. Všetci sú lepší ako kráľ Ubu. Trhač. "To tí pred nami".
Na záver si dovolím citovať autora Emila Višňovského

Na webe noveslovo.sk uverejnil aj tento postreh: "

"Na Slovensku sme sa dožili vlády primitivizmu, presnejšie primitívov. Za mojej mladosti bolo označenie za primitíva tvrdým, ale u mnohých zaslúženým označením. Primitív bol jednoducho niekto, kto nechápe a neorientuje sa, ale kto napriek tomu chce „vládnuť“ a rozkazovať."

"Inak hlupák, nevzdelanec, nedoučenec a obmedzenec. Okrem toho hrubec a grobian, ktorý chce všetko riešiť silou a mocou dokazovať svoju dôležitosť. Samozrejme, že bol nebezpečný, lebo nikto nemohol vedieť, čoho je schopný. Preto vládol skôr taký reflex (nie rešpekt) – s primitívom sa radšej nebaviť. Slušný človek od neho bočil a chcel mať pokoj."

"Lenže dnes ich máme pri kormidle štátu. Vo vláde i v parlamentnej väčšine. Menovať by bolo zbytočné, rovnako ako pátrať, kto do zoznamu primitívov nepatrí. Bola by to dosť márna robota." So slovami Emila Višňovského sa nedá nesúhlasiť.
Otázka rozhodne nie na záver

Lenže, ako dosiahnuť pokoj od vlastnej primitívnej, surovej hlúpej, nebezpečnej a  neschopnej vlády primitivizmu? Emigráciou? Vzdorom podľa paragrafu Ústavy Slovenskej republiky? Defenestráciou? Alebo kolektívnou hospitalizáciou kabinetu v nejakom dobre stráženom blázinci?

Kurzovo odstúpenie naši politici ignorujú. Nemajú úctu ani k sebe, ani k Slovákom
Rakúsky kancelár Sebastian Kurz oznámil svoju rezignáciu. Na tlačovej konferencii uviedol: „Moja krajina je dôležitejšia ako moja osoba.“ Odstúpil z dôvodu, že je aj proti nemu vedené vyšetrovanie zo strany rakúskej protikorupčnej prokuratúry.... Čítať ďalej
10 | 10 | 2021 | Ján Papuga