"Milan ťa už čaká. Teší sa na teba," našiel vo výhražnom liste Zurian, ktorý sa ukrýva
14 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Bývalý šéf Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), Branislav Zurian sa musí ukrývať. Na Slovensko sa vrátiť nechce. A uviedol aj dôvod. "Nechcem dopadnúť ako Lučanský," konkretizuje Zurianove slová portál Pluska v rozhovore s exšéfom NAKA Zurianom.


Branisla Zurian za výhražný list, ktorý našiel za stieračom svojho auta, ktoré bolo zaparkované pred jeho domom, podal trestné oznámenie. Je presvedčený, že vojna v polícii sa neskončila. Zurian sa ukrýva mimo Slovenska. Na Slovensko sa vrátiť nechce. "Milan ťa už čaká. Teší sa na teba," boli slová ktoré podľa Plusky Zurianovi niekto adresoval.  "Zurian nepochyboval, že pisateľ má na mysli Milana Lučanského, bývalého policajného prezidenta, ktorý po obvinení z korupcie a zatvorení do väzby spáchal samovraždu," píše Pluska.

Polícia obvinila Mikulca, Lipšica a Matoviča! (vraj)
13 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Výhražný list za stieračom auta nie je jediný dôvod

Zurian v liste, ktorý adresoval pre Generálnu prokuratúru uviedol aj to, že sa obáva o svoj život. Podľa Plusky v ňom mal uviesť aj to, že v období, keď našiel za stieračom auta výhražný list, nadobodul pocit, že je sledovaný neznámou osobou.

List našiel aj jeho syn. Bol zastrčený vo dverách. Pluska informuje, že v ňom stálo nasledovné: "Nechcem sa už pozerať na to, čo sa u nás deje... Chcem, aby si vedel, že nie všetci v tíme sme stotožnení s tým, čo sa úmyselne vytvára aj okolo tvojej osoby. Dosť niektorí písali informácie o tebe, že si skorumpovaný a že robíš pre politikov, oligarchov a že z peňazí, ktoré ti dávajú, platíš Santusovú, aby išla proti nám. Narovinu - Braňo Dunčko ťa nenávidí, stále vykrikuje, že ti neodpustí, ako si ho vtedy pred nami ponížil kvôli tým záznamom. Práve Braňo Dunčko písal o tebe veľa záznamov a smial sa, že on ťa pôjde zobrať do basy."

Branislav Dunčko je zamestnancom NAKA. Pracuje na pozícii operatívec protizločineckej jednotky. Dunčko je spájaný s obsahom správy, ktorá bola odoslaná cez mobil. "Beňa sa priznal, Gašparovič trepal, ko... tento ešte väčšie. Všetci pôjdu dovnútra, mám taký ciťák. Ešte pár mesiacov a rozvrátime štát," napísal podľa Plusky do správy.

Rúška nepomohli, chrípka sa vrátila
Na rozdiel od minulého roka, tento rok majú lekári plné čakárne pacientov s chrípkou, uvádza nitraden.sk. Najviac chorých pribudlo v Nitrianskom kraji. Na celom Slovensku sa vyskytuje viac ako 30-tisíc prípadov akútnych respiračných... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Ján Papuga

Slovensko nie je bezpečnou krajinou

Branislav Zurian sa momentálne nachádza v zahraničí. Ako dôvod uvádza, že vojna v polícii sa neskončila. Má strach o vlastný život a život svojich blízkych. Miesto, kde sa momentálne zdržiava neuviedol.  "To zaujíma najmä tých, ktorí po mne poľujú. Som pre nich nepohodlný svedok, chcú ma umlčať. Im nejde o pravdu a spravodlivosť, ale o pomstu, že som konal podľa zákona," uviedol pre Plusku Zurian. Býalému šéfovi NAKA sa cnie za rodinou, ale zdôraznil, že Slovensko nie je pre neho bezpečnou krajinou. Ak bude, vráti sa domov. Momentálne, podľa informácií, ktoré priniesla Pluska sa nachádza v krajine, kde sa hovorí po rusky.

Matovič si robí s národom čo chce, demonštruje svoju moc
Aktivista a bývalý minister Ficovej vlády Juraj Draxler sa tvrdo vyjadril na svojom facebookovom profile o rozpočte Igora Matoviča. Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Ján Papuga