Kurzovo odstúpenie naši politici ignorujú. Nemajú úctu ani k sebe, ani k Slovákom
10 | 10 | 2021 I Ján Papuga

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz oznámil svoju rezignáciu. Na tlačovej konferencii uviedol: „Moja krajina je dôležitejšia ako moja osoba.“ Odstúpil z dôvodu, že je aj proti nemu vedené vyšetrovanie zo strany rakúskej protikorupčnej prokuratúry.


Je sklamaním, že na politikovi, ktorý je populárny, visí takáto aféra. Kurz sa dáva aj za vzor politika. Ide zatiaľ len o vyšetrovanie. Kurz však reagoval takmer okamžite. Napriek svojej popularite a napriek prezumpcii neviny.

Plagiátormi nie sú iba politici. Ide zjavne o výnosný biznis.
Každá šiesta záverečná práca je podľa nadácie Zastavme korupciu plagiátom, uvádza portál spravy.rtvs.sk. Pričom takéto práce sú závažným kritériom na ukončenie vysokoškolského štúdia a po ich obhajobe sa získava vysokoškolský diplom.... Čítať ďalej
26 | 09 | 2021 | Ján Papuga

Slušnosť je papalášom vzdialená

Hoci je Rakúsko našou blízkou krajinou, politici u nás nemajú ani páru o tom, čo je slušnosť. Čo je česť a úcta k občanom. A keď už nie k občanom, tak k voličom. Vôbec tu nejde o to, že by niekto nerešpektoval prezumpciu neviny. Samým by sa nám nepáčilo, keby nás niekto obvinil bez odsúdenia. No politici a vysokí funkcionári by mali byť osobnosti. Také, ktoré rešpektujú aj iný rozmer. Politickú etiku, slušnosť, vyvodenie dôsledkov za pochybenia. Aj v prípade, že jestvuje najmenší tieň podozrenia. O to viac to platí pre koaličných papalášov, ktorí stratili popularitu.
Všetko len ako

Pritom sa držia vo funkciách ako tí najpopulárnejší. Tým si z naozaj obyčajných ľudí deň čo deň strieľajú. Potom sa postavia pred kamery a hovoria. Dobre bude, pracujeme pre ľudí, budeme najlepšou vládou. Sme vláda zmeny a očisty... Už za toto pokrytectvo by mali bežať na skládku špinavých dejín.
Odchod pre plagiátorstvo je minimum

Kurz odišiel „len“ pre podozrenie za nesprávne financovanie svojho pí ár. Prednedávnom zase odstúpila rakúska ministerka. Za podozrenie z plagiátorstva. Takmer ihneď vyvodili dôsledky. A čo máme u nás? Niekoľkonásobné plagiátorstvo. Podozrenie z úplatkov. Marenie výkonu. Odsúdený človek v prokurátorskej funkcii. Rodinkárstvo. Konflikt záujmov. Finančné a pozemkové podvody. Porušovanie zákonov politikmi. Vulgárne až rasistické osočovanie. Obdivovanie úspechu Hitlerovej strany. Porušovanie covid opatrení. Urážanie odborníkov a voličov. Likvidáciu ekonomiky. Neefektívne hospodárenie s verejnými financiami, mrhanie nimi. Kontakty so zločincami.
Deštrukcia štátu

Účelové zmeny zákonov. Právny chaos. Zodpovednosť za morálny rozklad spoločnosti. Zadlženie krajiny. Netransparentnosť. Katastrofálny stav zdravotníctva, školstva, justície. Zodpovednosť za tisíce úmrtí na covid...

Koaličná schizofrénia, alebo ako za „nekultúrnosť“ nesie vinu Žilinka (Ján Papuga)
Konzervatívny politik, ktorý je napriek svojej liberálnej orientácii predsedom Občianskej konzervatívnej strany a prepašoval sa do parlamentu na kandidátke „liberálnej“ SAS, na margo neúčasti generálneho prokuratúra Maroša Žilinku počas... Čítať ďalej
26 | 09 | 2021 | Ján Papuga

Bez hanby sa betónujú

Všetko toto sú činy našich politikov. Namiesto kajania sa zubami-nechtami držia funkcií. Betónujú sa v nich za každú cenu. Potom sa čudujú, že im ľudia neveria. A že nerešpektujú ich nariadenia, opatrenia. Absolútna strata súdnosti. Citu k riadeniu krajiny, charakteru. Farizeji, pokrytci, ľudia bez chrbtovej kosti. A hriešnici, ktorí sú ďaleko od kresťanstva. Ním sa oháňajú, zneužívajú ho.

Ak aj niekto nejakú tú zodpovednosť po obrovskom a niekoľkonásobnom tlaku vyvodí, bez problémov sa usadí v parlamente. V našom vrcholnom ústavnom orgáne. Tam by mali sedieť odborní, bezúhonní a čestní zástupcovia demokracie. To, čo sa tam a vo vláde váľa, je paródiou politiky. Štátu a demokracie. A nehovorte, že je to obraz voličov. Takú koncentráciu zla ako vo vrcholovej slovenskej politike nikto z nás vo svojom okolí nemá.
Bez svedomia a úcty

Rakúski politici nie sú neomylní. No ukazujú nám, čo je to politická zrelosť. Vyspelosť a úcta ku krajine. V tomto sú slovenskí politici na úrovni jednobunkových organizmov. Bez vôle a svedomia. Pravda, vo voľbách niet z čoho vyberať. Slušní ľudia nemajú mecenášov na vstup do politiky. A keď vstúpia, politickí gauneri ich zomelú.
Zmena je v našich rukách

Pokým sa nezmení systém, zostane všetko po starom. Prekrásna slovenská krajina bude v rukách neslušných, nevzdelaných a podozrivých postavičiek. Takíto zmenu nespravia. Obrala by ich o bohorovnosť a výhody. Pre nich krajina nie je dôležitá. Zakladajú si na vlastnom pohodlí. Iba národ dokáže tieto fakty zmeniť. Otázkou je, či sa mu chce...

Nemajetný milionár Matovič oklamal voličov. Počiatek je oproti nemu „žebrák“
08 | 10 | 2021 | Ján Papuga