Mazurek: Vláda môže neočkovaným zakázať voliť! (VIDEO)
28 | 09 | 2021 I Ivan Mihale

Status nezaočkovaného človeka v spoločnosti už rozoberalo viacero politikov a známych, či neznámych osobností. Najnovšie sa však, k doslova šokujúcej informácii, vyjadril aj v súčasnosti nezaradený poslanec a podpredseda hnutia Republika Milan Mazurek. Čo povedal?


"Keďže súčasné znenie zákona o podmienkach výkonu volebného práva pozná tzv. prekážku v práve voliť, ktorou je zákonom obmedzená sloboda za účelom ochrany verejného zdravia, môže vláda pokojne v spojitosti s fašistickým zákonom o očkovacom apartheide obmedziť vstup do volebných miestností iba pre očkovaných," začína svoj status na sociálnej sieti Mazurek.

Národ cez palubu

Ďalej pokračuje s ťažkým srdcom a svoju kritiku nasmeroval na Ústavný súd a sudcov Ústavného súdu, ktorým je vraj národ ľahostajný. "Síce je právo voliť garantované Ústavou, vykastrovaný Ústavný súd nie je žiadnou inštanciou, ktorej by sme ešte mohli čokoľvek veriť. Ten sa za naše práva nikdy nepostaví! Sudcom Ústavného súdu ide len o ich fleky, platy a výhody, pričom národ hodili cez palubu."
Kontroverzný zákon

"My sme navrhli zákon, ktorý by právo voliť aj pre neočkované osoby ochránil tak, že by prekážku "zákonom ustanoveného obmedzenia slobody za účelom ochrany verejného zdravia" zrušil. Mikasov fašistický zákon by bol pri práve voliť následne nepoužiteľný," doplnil Mazurek.



Raz ich hanba dobehne

Na záver už len hlesol, že návrh zákona ktorí predniesli samozrejme vládny poslanci zamietli a  to čo ich v budúcnosti čaká je len odrazom toho ako sa "dnes" správajú. "Náš návrh zákona samozrejme odmietli a v rozprave sa nezmohli ani na slovo. Niet sa čomu diviť. Poslušne plnia veci, za ktoré sa budú pred svojimi deťmi hanbiť," uzavrel.


Správu prezidentky hodnotili politici rozdielne. Tí koaliční ju chválili, opozícia ju skritizovala
Prezidentka Zuzana Čaputová dnes predstúpila pred našich zákonodarcov aby im predniesla správu o stave republiky tak, ako ju vníma ona. Prirodzene, jej slová mali na poslancov rozličný efekt. A to podľa toto či bolo koaliční, alebo... Čítať ďalej
28 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik