SNS: Matovič by v rámci osobnej zodpovednosti mal Zuzane zo Solivaru vyplatiť výhru z vlastného vrecka
26 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Matovič by mal bezodkladne zrušiť očkovaciu lotériu! K tomu vyzýva ministra financií Igora Matoviča Slovenská národná strana. A nie len to. Na základe osobnej hmotnej zodpovednosti by mal Zuzane zo Solivaru vyplatiť ten, kto zlyhal, výhru zo svojho!



Hmotná zodpovednosť



Podľa SNS Igor Matovič dlhodobo hovoril o hmotnej zodpovednosti. Príklad Zuzany, ktorá neuspela v očkovacej lotérii, je možno prvou lastovičkou na streche, kde by na základe osobnej zodpovednosti ten, kto zlyhal pri stanovení pravidiel očkovacej lotérie, mal Zuzanu vyplatiť zo svojho, píše portál extraplus.sk.

Zároveň SNS vyzýva ministra Matoviča, aby navrhol bezodkladné zrušenie očkovacej lotérie. Tá sa podľa predstaviteľov strany ukazuje ako neefektívny nástroj na želaný cieľ.
Kedysi lotériu kritizoval

"Cieľom Igora Matoviča a tejto vlády bolo zvýšenie počtu očkovaných cez nástroj očkovacej lotérie. Lotériu na Slovensku poznáme z čias Počiatka. Paradoxne Igor Matovič Počiatkovu lotériu na bločky kritizoval. Dnes Igor Matovič presadzuje očkovaciu lotériu. Čo je však úplne cez čiaru je, že prispôsobuje zákony na to, aby Zuzane, ktorá neuspela v očkovacej lotérii dodatočne doplatili výhru," konštatuje Dankova strana.

CIgániková: Kvôli tomu, že Zuzana zo Solivaru nedostala peniaze máme meniť zákon? Ani náhodou!
Poslankyňa Bittó Cigániková sa obula do Igora Matoviča. Odkázala mu, že kvôli Zuzane zo solivaru nebudú meniť zákon ani náhodou. Čítať ďalej
24 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


Strana upozorňuje, že zákony by mali platiť pre každého a v prípade, že niekto pripravil očkovaciu lotériu zle alebo zlyhal, mal by Zuzane zaplatiť finančné zdroje z vlastného vrecka.
Cieľ sa nenaplnil

"Sme presvedčení, že očkovacia lotéria stratila svoj význam, že je neefektívna a je treba zvážiť proporcionálne rozdeľovanie súm, ktoré sa na očkovaciu lotériu míňajú medzi občanov, ktorí sa očkovať rozhodnú," vyjadrili sa národniari.

Svoje vyhlásenie a výzvu uzatvorili konštatovaním, že očkovanie musí byť slobodné. Nikto do neho nemôže byť nútený. "Je šialené míňať finančné prostriedky každý víkend na losovanie a rôzne sprievodné akcie."

Danko sa pustil do Šefčoviča: Zarába 30 800 eur mesačne! S takým platom na Slovákov kašle
25 | 09 | 2021 | Diana Zaťková