Stretnutie vládnych predstaviteľov s pápežom: Zaváňa to papalášstvom, kiež by však všetky vyzerali takto
19 | 09 | 2021 I Ivan Mihale

Hegerovský kabinet si počas návštevy Svätého Otca prišiel na svoje. Počas omše v Šaštíne boli prítomní viacerí členovia vlády a spolu s nimi netradične aj ich polovičky. Ako portál eReport zistil, nebola to náhoda a malo to svoj dôvod!


"Premiér Eduard Heger, ministri Igor Matovič, Milan Krajniak, Ján Budaj a vicepremiérka Veronika Remišová sa zúčastnili púte v Šaštíne. Boli tam s nimi aj manželky, v prípade šéfky strany Za ľudí manžel, ktorý sa po jej boku na verejnosti často neobjavuje. Po skončení omše všetci spolu absolvovali súkromné stretnutie s hlavou katolíckej cirkvi. Manželia si totiž nechali od pápeža požehnať svoje pred katolíckou cirkvou uznané zväzky", píše eReport

To, že nešlo o bežné obnovenie manželských sľubov, potvrdil aj minister práce Milan Krajniak. „Prebiehalo to tak, že pápež s každým z členov vlády, ktorí sú katolíci a sú zosobášení v kostole, prehodil pár slov, požehnal naše manželstvá, krátko sa porozprával s každým. Bolo to tesne pred jeho odchodom zo Šaštína po omši,” opísal stretnutie s pápežom Františkom pre portál eReport minister Krajniak.

Karol Farkašovský: "Pa... Pa... Francesco, Slovensko v pôvodnom marazme pokračuje"
18 | 09 | 2021 | Ivan Brožík


Podľa politológa Radoslava Štefančíka návštevu pápeža využili všetci politici, ktorí mohli, a v tomto prípade to nebolo inak. „Zaváňa to papalášstvom, na druhej strane to by sme museli aj súkromné stretnutie s pápežom či už prezidentky alebo Róberta Bezáka, prípadne so všetkými Kollárovými deťmi hodnotiť rovnako,” zhodnotil politológ.

Cirkevný analytik Miroslav Kocúr  to vidí inak. „Bola to štátna návšteva a oni sú štátni predstavitelia. Niekto sa s ním fotí, Boris Kollár tam doviezol celú svoju rodinu. Majú radi pápeža, vážia si ho, požiadali o formu duchovného posilnenia, kiež by všetky papalášstva takto vyzerali,” uviedol analytik.

Karol Farkašovský: "Pa... Pa... Francesco, Slovensko v pôvodnom marazme pokračuje"
18 | 09 | 2021 | Ivan Brožík