Karol Farkašovský: Návšteva pápeža dobrá pre PR mocných v zlých časoch národa
11 | 09 | 2021 I Ivan Brožík


"Pápeža Františka si vážim ako človeka, ktorý zosobňuje pokoru a zmier. Sú to nesmierne dôležité životné hodnoty. A rozhádané, polarizované Slovensko plné ľudskej nevraživosti ich potrebuje ako soľ. No pri všetkej úcte mám veľké pochybnosti, či načasovanie pápežovej návštevy Slovenska bolo vhodné." (Citát Karol Farkašovský)

Publicista a bývalý poslanec NR SR Karol Farkašovský o tom v statuse na sociálnej sieti pochybuje "tak z pohľadu ohrozenia pápežovho zdravia, ako aj z hľadiska tretej vlny covidu, ktorej údajne na Slovensku čelíme".


Reprofoto FB (@Karol Farkašovský)

Alebo - nečelíme ...?

"Na covidovej mape pribúdajú tmavé okresy. Odborníci opäť strašia stúpajúcim počtom infikovaných. Médiá poslušne promujú očkovaciu lotériu a pandemické ‘hrôzy’. Do seba zahľadení politici zamestnaní svojimi malichernými spormi a hádkami si návštevu všimnú asi až v nedeľu." Uvádza čitateľa do témy autor statusu.




Možno sa dočkáme aj "atómovky"

Karol Farkašovský pripomína, že "ignorujeme skutočnosť, že desať tisíce zhromaždených ľudí na akciách rámcujúcich návštevu pápeža, sú tikajúcou bombou, ktorá po jeho odlete môže naplno vybuchnúť."

"Pokoj a zmier, ktorý nám tu Svätý otec zanechá, zrejme nebudú mať dlhé trvanie. Za to počty nakazených môžu byť alarmujúce." Znepokojene varuje autor statusu.
Cui bono

Teda, v čí prospech? Tú otázku si kladie Karol Farkašovský vo svojom statuse na sociálnej sieti: " Pýtam sa – komu to celé vyhovuje ? A - kto za to ponesie zodpovednosť. Zase „nedisciplinovaní občania“, antivaxeri, opozícia...? Bude to relevantný dôvod na lockdown, na tretiu dávku, alebo očkovanie 5 ročných detí...?
Tak či onak, pre klesajúcu obľúbenosť prezidentky a pre žalostne nízku dôveryhodnosť súčasnej vlády, je pápežova návšteva dobré PR. Na chvíľu." Končí úvahu autor statusu.

(Medzititulky red., HD.)

Za jeden vpich pol milióna eur. Čistá zvrátenosť, krúti hlavou nad očkovacou lotériou Karol Farkašovský
V nedeľu večer sa spustil na verejnoprávnej RTVS prvý diel Matovičovej očkovacej lotérie. Podľa reakcií ľudí sa skončila úplným fiaskom. A to nielen obsahovo, ale aj moderátorsky. Kritika sa však za celú lotériu valí na ministra financií prakticky... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik