Lavrov: Americké úsilie zastaviť Nord Stream 2 zlyhalo, plynovod spustíme v najbližších dňoch
07 | 09 | 2021 I Diana Zaťková
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov uviedol, že roky ekonomických sankcií a politického úsilia  Washingtonu vyšli na zmar a práce na plynovode Nord Stream 2 sa teraz blížia do finálnych fáz dokončenia, informuje portál RT.




Diplomat na pondelňajšom stretnutí v Petrohrade oznámil, že na podmorskom prepojení, ktoré spojí plynové polia Sibíri so spotrebiteľmi v západnej Európe, prebiehajú posledné prípravy. "Bude dokončený za niekoľko dní a začne pracovať," povedal Lavrov.
Útoky USA sa nezastavili

Podľa jeho slov snahy vlády USA potopiť ropovod teraz nemajú šancu na úspech, napriek zavedeniu nových sankcií v posledných dňoch. "Napriek všetkému stále prebieha útok na Nord Stream 2, i keď každý vie, že Američania si uvedomili, že to bude dokončené," konštatoval minister.

Lavrovove pripomienky prišli v čase, keď ruská štátna energetická spoločnosť Gazprom oznámila, že finálna rúra druhej etapy Nord Stream 2 je zvarená na miesto. "Ďalším krokom bude pripojenie časti plynovodu z pobrežia Nemecka," uviedla spoločnosť, ktorá za projektom stojí.

Z Európskej komisie sa stáva "fanatický špión nášho majetku", chce nás prehľadať do posledného centa!
Európska komisia skúma myšlienku registra aktív EÚ. Vyhlásila súťaž na „Štúdiu uskutočniteľnosti európskeho registra aktív v kontexte boja proti praniu špinavých peňazí a daňovým únikom“, informuje portál... Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Biden zmenil názor

Minulý mesiac americký prezident Joe Biden podpisom uviedol do platnosti nový balík sankcií zameraných na spoločnosti zapojené do stavby. V liste zaslanom Kongresu Biely dom uviedol, že „určité projekty ruského energetického plynovodu“ rozšíria vplyv Ruska v regióne a oslabia „Ukrajinu a východné krídlo krajín NATO a EÚ“, čím ohrozia „národnú bezpečnosť, zahraničnú politiku a ekonomiku Spojených štátov“.

Táto správa prišla, keď nemecká kancelárka Angela Merkelová pricestovala do Moskvy na stretnutie s ruským prezidentom Vladimírom Putinom. Obe krajiny naďalej podporujú schému napriek odporu USA.

Sám Biden ešte pred nedávnom uznal, že práce na plynovode sú v pokročilom štádiu. Krátko po svojom nástupe do funkcie uviedol, že „podľa mňa je teraz kontraproduktívne, pokiaľ ide o naše európske vzťahy, pokračovať v uvaľovaní sankcií“.

Doktor Hnízdil šokuje: Pandémia by išla ukončiť zo dňa na deň! Ale... (VIDEO)
Na skutočnosť, že je pandémia koronavírusu umelo nafukovaná upozorňuje stále väčšie množstvo lekárov prakticky po celom svete. Hoci sú stále považovaní za hejterov, ich argumenty, ktoré ponúkajú, hovoria viac ako jasne. Tak, ako o nich rozpráva... Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik