Protikoronové demonštrácie plné policajnej brutality v Berlíne (VIDEO)
05 | 09 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Takmer 5 000 policajtov sa v Berlíne snažilo potlačiť nepovolené protikoronové demonštrácie. Kvôli policajnému násiliu bol povolaný vyslanec OSN, píše epochtimes.de.


Desaťtisíce ľudí kritizujúcich vládnu koronovú politiku väčšinou pokojne pochodovali Berlínom. Polícia zatkla asi 600 ľudí. Zranení boli tak na strane demonštrantov, ako aj policajtov. Mnohé demonštrácie boli zakázané.

Berlínsky správny súd zamietol naliehavé odvolanie proti zákazu rozsiahleho zhromaždenia. Berlínska polícia zakázala celkovo 13 protestných zhromaždení kritizujúcich koronové opatrenia. Súdy po naliehavých odvolaniach štyri zákazy napokon zrušili.

VIDEO tu.

Na zhromaždenia dohliadala berlínska polícia s približne 3 500 vlastnými a viac ako 1 200 príslušníkmi z Bádenska-Württemberska, Bavorska, Meklenburska-Predpomoranska, Dolného Saska, Hesenska, Hamburgu, Durínska, Saska, ako aj spolkovej polície.

ODHALENÝ PODVOD: Čerstvo zaočkovaní sú uvedení ako "neočkovaní". Zakrýva americká štúdia CDC úmrtia po očkovaní?
Aký podvod! Očkovacia lobby a tvorcovia zdravotnej politiky sa priehľadným spôsobom snažia rozptýliť oprávnené pochybnosti o výhodách a znášanlivosti vakcín proti COVIDu, píše report24.news. Čítať ďalej
28 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Demonštranti tiahli mestom

Niekoľko tisíc ľudí sa napriek zákazom zúčastnilo na viacerých zhromaždeniach, okrem iného vo štvrtiach Friedrichshain, Prenzlauer Berg, Mitte a Tiergarten.

Kritici koronovej vládnej politiky ochromili dopravu. Policajné zložky sa snažili zabrániť veľkému zhromaždeniu demonštrantov taktickými opatreniami, použitím policajných reťazí, obkľúčením a zatýkaním. Demonštranti sa zasa snažili prekonať zábrany alebo sa im vyhnúť.

Polícia uzavrela najmä vládnu štvrť, užšie centrum mesta, námestia a ulice, ktoré boli pôvodne označené ako miesto zhromaždenia.

Bola to chyba! (Gerald Grosz)
Názor Geralda Grosza (oe24) Čítať ďalej
21 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Sprievod sa pokúsil preniknúť do vládnej štvrte

Demonštranti sa na dvoch miestach pokúsili prekonať policajné zábrany, aby sa dostali do vládnej štvrte, uviedla hovorkyňa polície, kde bolo nachystané vodné delo.

Policajným zložkám sa podľa ich vlastných slov podarilo zabrániť prieniku demonštrantov fyzickou silou a použitím slzného spreja.

VIDEO tu.

Polícia oznámila, že demonštranti hádzali fľaše a neštítili sa fyzických útokov, keď sa dostali do obkľúčenia. Tvrdila, že zasahovala kvôli porušovaniu zákona o zhromažďovaní, keďže demonštrácie neboli povolené. Navyše kontrolovala aj dodržiavanie vyhlášky o opatreniach na ochranu proti infekciám.

Budíček z Británie: Očkovanie treba okamžite zastaviť! (Tess Lawrieová)
Názor Tess Lawrieovej (Report24) Čítať ďalej
30 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Zranení demonštranti aj policajti

Niekoľkí policajti boli zranení, keď sa demonštranti bránili zatknutiu. Zranenia utrpeli aj protestujúci, a to pri tvrdom policajnom zásahu. Podľa berlínskej polície už prebieha interné vyšetrovanie proti policajtovi, ktorý zatknutého muža udrel kolenom do hlavy. Ako uviedla polícia na Twitteri, vyšetrovatelia pre služobné delikty už začali niekoľkých policajtov prešetrovať kvôli porušeniu služobného zákona.

Mimoparlamentná vyšetrovacia komisia v Holandsku chce žalovať vládu kvôli očkovaniu proti COVIDu
01 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Kvôli policajnému násiliu bol povolaný vyslanec OSN

Osobitný vyslanec OSN Niels Melzer požiadal o pomoc pri vyšetrovaní možných prípadov policajného násilia, podobne ako počas protikoronových demonštrácií 1. augusta 2021.

Po incidentoch na protestoch 1. augusta sa stretol s berlínskym senátorom pre vnútro Andreasom Geiselom (SPD), aby s ním prediskutoval prípady násilia zo strany policajtov, ktoré vyšli najavo počas demonštrácií.

Ako chce Izrael zastaviť šírenie delty (Mareike Enghusen)
Komentár Mareike Enghusen (Der Tagesspiegel) Čítať ďalej
07 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Obkľúčenie a predčasné ukončenie podujatia strany „dieBasis“

Podľa polície asi 2 500 ľudí sa zúčastnilo na protestnom podujatí strany „dieBasis“ na Lipskom námestí. Podujatie bolo pôvodne zakázané, ale súd zákaz zrušil.

Polícia si zrejme všimla, že mnohí účastníci bez masiek nerešpektujú predpisy o hygienickej ochrane, nakoniec ľudí na Lipskom námestí obkľúčila. Prostredníctvom reproduktorov vo vozidlách vyzývala ľudí, aby sa rozišli. Organizátori nakoniec podujatie predčasne ukončili.

Polícia zadržala 119 osôb a začala 63 konaní o správnom priestupku, ako aj 47 trestných konaní pre podozrenie z porušenia verejného poriadku, porušenia zákona o zhromažďovaní, nebezpečného ublíženia na zdraví a napadnutia, dodáva epochtimes.de.

Fatálne následky očkovania: Hlavný nemecký patológ žiada viac pitiev očkovaných ľudí. 30 až 40 percent údajne zomrelo „na očkovanie“
Viac ako jedno z troch úmrtí po očkovaní môže byť spôsobené samotným očkovaním. Taký je výsledok z viac ako 40 obdukcií, ktoré urobil Prof. Dr. Peter Schirmacher z Ústavu patológie na Univerzite v Heidelbergu. Najnovšie údaje zo štúdie Biontechu... Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová