Izraelský špičkový lekár varuje ľudí, aby sa pripravili na „štvrtú dávku“
05 | 09 | 2021 I Lukáš Leca

Keďže viac ako 2,5 milióna Izraelčanov je už zaočkovaných treťou dávkou proti COVID-19, lekár Salman Zarka uviedol, že je potrebné začať s prípravou na prípadnú štvrtú dávku kvôli rastúcim variantom vírusu, informuje portál RT.


Bude potrebné ďalšie kolo posilňovacích dávok, aby sa udržal krok s variantmi koronavírusu, uviedol Zarka. Salma Zarka je vedúcim špeciálnej pracovnej skupiny zriadenej na koordináciu boja Izraela proti COVID-19.

Dve tretiny izraelskej populácie sú už zaočkované dvoma dávkami. Avšak aj napriek tomu zdravotnícki predstavitelia očakávajú, že delta variant bude viesť k nárastu prípadov a hospitalizácií v jesenných mesiacoch.

"Vzhľadom na to, že vírus tu je a aj tu zostane, musíme sa pripraviť aj na štvrtú dávku," dodal lekár.

Trump bude „určite“ kandidovať v roku 2024 po katastrofe v Afganistane, tvrdia republikáni
Bývalý poradca Donalda Trumpa Jason Miller a republikánsky poslanec štátu Ohio Jim Jordan po nedávnych rozhovoroch s bývalým prezidentom odhalili, že má v pláne určite kandidovať v roku 2024, informuje portál RT. Čítať ďalej
05 | 09 | 2021 | Lukáš Leca


"Odteraz je náš život vo vlnách," dodal Zarka. Lekár verí, že posilňovacie dávky by mohli byť pripravené do konca roku 2021 alebo začiatkom roku 2022.

Zdravotnícky predstaviteľ predtým uviedol, že ďalšiu dávku očkovacej látky možno bude potrebné urobiť „raz za rok alebo päť alebo šesť mesiacov“.

Izrael bol medzi prvými krajinami, ktoré ponúkli tretiu dávku vakcíny, ktorú už dostalo viac ako 2,5 milióna ľudí. „Zelený pas“ vydaný očkovaným občanom - ktorý poskytuje prístup do miest, ako sú reštaurácie a bary - platí šesť mesiacov po tom, ako sa jednotlivcovi podá druhá alebo tretia dávka, čo vyvoláva špekulácie, že by mohlo prísť viac budúcich dávok.

Biden navštívil nemocnicu, kde liečia amerických vojakov ranených v Afganistane
Americký prezident Joe Biden vo štvrtok v sprievode svojej manželky navštívil v americkom štáte Maryland nemocnicu Walter Reed National Military Medical Center, kde sa zotavujú americkí vojaci zranení počas misie v Afganistane. Čítať ďalej
03 | 09 | 2021 | TASR