Dáta bez pátosu sa domáhajú verejnej diskusie so spevákom. Do debaty s odborníkmi sa nehrnú
05 | 09 | 2021 I

A ľudia na sociálnej sieti im to dali pekne pocítiť. Voľakedy „hviezdy“ internetu, analytici z iniciatívy Dáta bez pátosu dnes strácajú kredit. Po ich sobotnom večernom príspevku na sociálnej sieti to začína vyzerať tak, že jediný, na koho si v konfrontácii trúfajú, je spevák.



Dáta bez pátosu strácajú na kredite

Dáta bez pátosu sa vysmiali zo speváka a hudobníka zo skupiny Maduar. Ten sa „previnil“ tým, že žiadal v televízii diskusiu odborníkov z oboch strán vedeckej obce. Matyinko nechcel ísť osobne diskutovať. Nie, nie je vedcom a nikdy sa do roly vedca nestaval. Len chcel dostať príležitosť vypočuť si celé spektrum odborných názorov na COVID-19 a opatrenia a volal po takejto príležitosti aj pre ostatných občanov.

K svojmu príspevku analytici pripojili aj link na diskusiu Zuzany Kovačič Hanzelovej zo SME s Jurajom Matyinkom. V diskusii sa novinárka a fanatická fanúšička očkovania snažila menej či viac úspešne zhadzovať hudobníka.

Vakcinovaných skončilo pri alfa aj delta variante v nemocnici viac ako nevakcinovaných, šokuje Mesík
Aj na Slovensku je veľa lekárov, vedcov a odborníkov, ktorí sú doslova „zatracovaní“ iba preto, že neuznávajú očkovanie proti COVID-19. Sami ponúkajú riešenia ako sa tejto chorobe brániť. To isté platí aj o lieku Ivermectin. Patrí medzi nich aj... Čítať ďalej
05 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Čo napísala analytici?

A Dáta napísali toto: „Existujeme úplne zbytočne. Publikovali sme za 300 dní vyše 1000 grafov a tabuliek = FAKTOV. A potom príde borec, ktorý vie robiť hudbu, ale ide tvrdiť, že noc je deň a deň je noc a teplo je ľad a zima je oheň,“ začínajú s úškrnom na tvári analytici.

„Dajte mi s ním v akomkoľvek štúdiu 30 minút, jemu 20 a mne 10. Nech si prinesie 3 grafy alebo tabuľky o hocičom a mne dajte rovnakú šancu,“ predvádza sa autor príspevku.

„Podľa nás nastáva koniec sveta, lebo sa slova, mikrofónu zhostili mudrlanti. Doteraz sedeli doma a zrazu majú pocit, že prišiel ich čas. Namiesto stand-up comedy si zobrali slovo, mikrofón, trafili do vedľajších dverí a hlásia svetu pravdy. Hovorme Spolu: sme pripravení. Tak ktorá telka nám dá priestor? Slová “očkovanie” a “vakcína” nepoužijeme,“ pokračujú vo vystatovaní sa matermatici zo známej iniciatívy.
Na diskusiu s odborníkmi sa Dáta nejak nehlásia

Zaujímavý je však fakt, že na pozvanie na diskusiu odborníkov – na ktorú vlastne spevák z ktorého sa smejú vyzval, známi analytici nereagovali a nereagujú.

Pozitívnych komentárov pod ich príspevkom tiež človek nájde len málo. Zato s negatívnymi sa roztrhlo vrece.

Škandál: V nemocnici odmietli ošetriť od bolesti kričiace 7-ročné dieťa lebo nemalo test! Tvrdí doktor Janco
Slovenské zdravotníctvo je choré. Nie však doslovne, ale mentálne. A postaral sa o to nie koronavírus, ale ľudia, ktorí tento rezort vedú a tiež niektorí, ktorí v ňom aj pracujú. Svedčí o tom aj príbeh, ktorý na sociálnej sieti zverejnil doktor... Čítať ďalej
04 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Prečo sa pridávate k manipuláciám?

Mirka napísala: „Dajte mi s nim v štúdiu...? Je to signatár výzvy, nie záujemca diskusie, nikam svoje názory nepretláča. Volá po debate odborníka s odborníkom s rozdielnymi názormi. Nerozumiem, čo má byť problém. To nie, že vaša práca je zbytočná. Ale mohli by ste dostať priestor a možno teda presvedčiť aj ďalších ľudí.

Jana: Prečo sa snažíte navodiť dojem, že chalani chcú diskutovať o odborných témach? Prečo sa tiež pridávate k mediálnym manipuláciám a štvete ľudí proti sebe? Polovica tých, čo to tu číta ani netuší, že títo chalani len bojujú za to, aby sa v TV mohli stretnúť odborníci, lekári a vedci, ktorí by o téme diskutovali.

No a Kvetka napísala: „Čo vám vadí na tom, aby sa diskutovalo? Vám stále nedochádza o čo v tejto pseudo pandémii ide? Vaše grafy, číselká, ale kde je to, že koľko ľudí malo ma zanedbanú zdravotnú starostlivosť, choďte do ambulancii lekárov, tam sa spýtajte, s čím tam ľudia chodia, aké majú problémy, či už po covide, tak po vakcíne. A prečo by nemohli odborníci diskutovať, nech ľudia si vytvoria názor.“
Dáta bez pátosu manipulovali už v minulosti

Nie je to prvýkrát, čo sa verejnosť do analytikov z iniciatívy pustila. V lete si vyrobili trapas, keď sa snažili o priehľadnú manipuláciu. Vyrukovali s bombastickou informáciou, že medzi navrátilcami z dovoleniek tvoria drvivú väčšinu pozitívne testovaných tí, ktorí neboli očkovaní. Ľudia im okamžite hromadne začali písať, že predsa očkovaní sa po návrate vôbec nemusia testovať. Teda logicky ani nemôžu tvoriť vyššie percento. Tento nepodarený príspevok analytikov sa na druhý deň na stránke už dohľadať nedal.

Prišla stuhou previazaná škatuľka, spieva matematik Kollár. Čo v nej bolo? Radšej ani nečítajte
„To ste nepočuli ešte, čo sa stalo v našom meste. Prišla stuhou previazaná škatuľka. A v nej boli boli boli boli...“ začína netradične svoj príspevok matematik Kollár. Čo podľa neho v škatuľke bolo, si prečítajte. Dobré správy to však nie sú. A... Čítať ďalej
04 | 09 | 2021 | Petra Demková